Connect with us

Administratie

Ce vrăji edilitare face Primăria din Cernavodă în anul electoral 2020

Mihaela Tîrpan

Publicat

la

Anul electoral 2020 îl găsește Liviu negoiță, primarul orașului Cernavodă, la lucru. Face borduri, asfaltează, redistribuie locuințe ANL și organizează licitații pentru atribuirea de loturi de teren pentru tinerii din oraș, în noul cartier de la Sere. Aici, Primăria a luat în calcul toate utilitățile și facilitățile de care au nevoie viitorii rezidenți. Toate aceste lucrări le-a făcut și anul trecut, dar organizarea de șantier din acest an pare mai pusă la punct ca niciodată.

Ieri, primarul Negoiță a anunțat, pe noua pagină de Facebook pe care o deține de puțin timp, – parcă tot în scop electoral, ar spune gurile rele – că se fac lucrări de reparații pe străzile din Cernavodă. Mai exact, se fac reparații la străzi, se pun borduri și se refac trotuarele, conform programului stabilit pentru anul 2020 și amintește primarul că, în 2019, a fost turnat covor asfaltic în aproximativ 60 de locații.

“Administrația Publică Locală prin Serviciul ADPP a demarat lucrările pe străzile prevăzute în ”Programul de ȋntreţinere, reparaţii, lucrări accidentale la străzi, trotuare și scări din oraşul Cernavoda pe anul 2020”.
Acesta vine în continuarea programului ”Lucrări de întreținere străzi și parcări prin turnare covor mixtură asfaltică din orașul Cernavoda pentru anul 2019 ” prin care aproximativ 60 de locații, străzi și parcări din oraș au fost asfaltate.
Programul de anul acesta include asfaltarea altor 50 de străzi din oraș, reabilitarea trotuarelor aferente străzilor asfaltate în anul 2019 precum și reabilitatrea unor scări de legătură.
Primele lucrări se execută în aceste zile la trotuarele de pe străzile 1907 și I. D. Chirescu, unde se montează pavele și borduri”, este mesajul primarului de pe pagina de Facebook, text însoțit de mai multe fotografii. 

Desprindem o fotografie care arată graba și lipsa de profesionalism cu care oamenii lui Negoiță lucrează în an electoral.

! Trotuar cu… numele sau “pe aici nu se trece”, deoarece abia dacă se vor putea strecura locuitorii din Cernavodă pe noile trotuare amenajate prin programul Primăriei.

Cât costă toate aceste lucrări? 5,9 milioane de lei. Informația a fost furnizată pentru “Ordinea.ro” de Marian Iordache, consilierul primarului Liviu Negoiță.

“Banii pentru acest proiect au fost alocați din bugetul local. Vă amintesc faptul că, anul trecut, Primăria Cernavodă a alocat fonduri pentru asfaltare. Pe acele străzi acum se definitivează lucrările de infrastructură, se amenajează trotuarele, se pun borduri. În total, costurile se ridică la 5,9 milioane de lei. Vă mai informez și asupra faptul că 30% din acest program este finalizat și continuăm lucrările”, a spus Marian Iordache pentru ziarul nostru.

Tinerii, în atenția administrației Negoiță

După cum bine puteți observa, activitatea în infrastructura orașului este în toi. Se pun borduri, se asfaltează, se fac de toate. În plus, cei din conducerea Primăriei i-au mulțumit pe tinerii ANL-iști cu terenuri la Sere, iar acum “bagă” alți tineri în blocurile ANL. Despre ce este vorba?! Conducerea administrației locale din Cernavodă anunță că, în perioada 28 ianuarie – 28 februarie 2020 la Centrul de Informare pentru Cetățeni se primesc cereri pentru locuințe de tip ANL în vederea întocmirii listei de priorități. Anunțul este postat și pe site-ul administrației locale.

Cererile, completate conform modelului aprobat prin HCL 232/2016, anexa 4, vor fi însoțite de un dosar care va cuprinde următoarele documente:

Anunt%20ANL 22.01.2020

Nu, Primăria nu construiește noi locuințe ANL, așa cum ați fi tentați să credeți. În orașul Cernavodă sunt construite 5 blocuri ANL, fiecare cu câte 18 locuințe. Potrivit lui Marian Iordache, unii dintre tinerii care au obținut locuințe prin Programul ANL renunță pentru un lot de teren, pe care să își construiască o casă, în noul cartier de la Sere. Astfel, se fac redistribuiri și alți tineri întră în casele ANL.

“Se fac redistribuiri pentru că unii renunță și se reface clasamentul. Tinerii din Cernavodă sunt interesați de loturi de casă din cartierul Sere pentru că aici au toate condițiile de infrastructură. Sunt 94 de loturi de casă aici. Inițial, au fost 74 concesionate, urmează o nouă licitație pentru alte loturi”, a declarat Marian Iordache pentru “Ordinea.ro”.

NOTĂ! Terenul noului cartier de locuințe de la Sere este în suprafață de 6 hectare și se află în intravilanul orașului, în zona de ieșire spre localitatea Seimeni. Conform documentelor, cartierul cel nou de locuințe din Cernavodă este un obiectiv care se realizează din fonduri nerambursabile. Astfel, Laura Nicolescu, director în Primăria Cernavodă, a declarat, anul trecut, pentru un ziar local că administrația a obținut finanatare de la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice prin Programul Național de Dezvoltare Locală, în valoare de aproximativ 11 milioane de lei pentru realizarea întregii infrastructuri a acestei zone – Zona Sere. Fondurile nu vin integral prin programul PNDL, există și o parte de co-finanțare pe care primăria este obligată să o asigure, preciza aceasta.

Comments

comments

Administratie

Ce surpriză! Primăria Constanța introduce sens unic pe alte 16 străzi

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Primăria Constanța a anunțat că, începând cu data de 12 mai, arealul delimitat de străzile Poporului, bulevardul Alexandru Lăpușneanu și bulevardul Mamaia va fi reconfigurat, prin introducerea a 16 noi sensuri unice. Măsura este complementară introducerii regimului de sens unic pe străzile cuprinse între bulevardul Mamaia și strada I.G. Duca.

„Instituirea regimului de sens unic pe aceste artere rutiere a fost necesară  atât pentru decongestionarea traficului rutier, cât și pentru eliberarea trotuarelor de autovehiculele parcate neregulamentar și redarea acestora pietonilor. Conducătorii vor putea staționa și parca pe carosabil. Vor fi amenajate zone de parcare, fără ca circulația rutieră să fie obstrucționată.“, notează Primăria.

Circulația autovehiculelor se va desfășura astfel:

–           strada Călărași devine arteră cu sens unic, dinspre strada Ion Lahovari spre strada I.G. Duca;

–           strada Castanilor devine arteră cu sens unic, dinspre strada I.G. Duca sprea strada Ion Lahovari;

–           strada Luminișului devine arteră cu sens unic, dinspre strada Ion Lahovari spre strada I.G. Duca;

–           strada Panait Moșoiu devine arteră cu sens unic, dinspre strada I.G. Duca spre strada Ion Lahovari;

–           strada Constantin Dobrogeanu Gherea devine arteră cu sens unic, dinspre strada Ion Lahovari spre strada I.G. Duca;

–           strada Maior Gheorghe Murea devine arteră cu sens unic, dinspre strada I.G. Duca spre strada Ion Lahovari;

–           strada Topraisar devine arteră cu sens unic, dinspre strada Ion Lahovari spre strada Ștefan Mihăileanu;

–           pe aleea din spatele blocurilor de pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu se va circula dinspre L42 spre L46;

–           strada I.G. Duca devine arteră cu sens unic, dinspre zona blocului L46 spre strada Maior Gheorghe Murea;

–           strada I.G. Duca devine arteră cu sens unic, dinspre blocul L46 spre strada Călugăreni;

–           aleea Romulus devine arteră cu sens unic, dinspre strada Panait Moșoiu spre strada Călărași;

–           aleea Remus devine arteră cu sens unic, dinspre strada Călărași spre strada Panait Moșoiu;

–           strada Artileriei devine arteră cu sens unic, dinspre strada Mihai Viteazu spre strada Ion Lahovari;

–           strada Ioan N. Roman devine arteră cu sens unic dinspre strada Ion Lahovari spre strada Mihai Viteazu;

–           strada Ioan D. Chirescu devine arteră cu sens unic, dinspre strada Mihai Viteazu spre strada Ion Lahovari;

–           strada General Eremia Grigorescu devine arteră cu sens unic, dinspre strada Ion Lahovari spre strada Mihai Viteazu.

Download (PDF, 1.58MB)

Download (PDF, 1.45MB)

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Constanța. Restricții de trafic cu prilejul evenimentelor organizate în 9 mai

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Autoritățile din Constanța se pregătesc să celebreze în 9 mai Ziua Europei. Pe lângă această semnificație, 9 mai marchează și Ziua Independenței României și  Ziua Victoriei Coaliției Națiunilor Unite în cel de-al doilea război mondial. Cu acest prilej, duminică, de la ora 13:00, în Parcul „Regina Maria” (din zona Casei de Cultură) se vor desfășura mai multe manifestări cu caracter militar și religios. Va avea loc o ceremonie de depunere de coroane la Monumentul Eroilor din Războiul de Independență, urmată de o paradă militară. Pentru siguranța participanților la aceste manifestări se vor lua următoarele măsuri:

– începând cu data de 8 mai, de la ora 16:00, va fi interzisă oprirea/staționarea autovehiculelor pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu, între străzile Nicolae Iorga și I.L. Caragiale, în zona parcărilor în spic din fața arealului de desfășurare a evenimentelor;

– în data de 9 mai, între orele 11:45–14:30, va fi restricționat accesul autovehiculelor pe aleea Daliei.

De asemenea, duminică, 9 mai, pe durata desfășurării paradei militare, circulația autovehiculelor va fi restricționată pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu, în intervalul orar 13:45–14:00, pe tronsonul delimitat de strada Nicolae Iorga și  strada I.L. Caragiale, traficul rutier fiind deviat pe străzile adiacente. Evenimentele vor avea loc cu respectarea măsurilor de prevenție împotriva infectării cu noul coronavirus SARS-CoV-2. Spațiul de desfășurare a evenimentului va fi delimitat de către organizatori astfel încât să se poate asigura respectarea normelor legale în vigoare. Traseele de afluire și defluire din perimetrul de desfășurare a evenimentului vor fi delimitate și semnalizate în mod vizibil.

 

 

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

ADI DOBROGEA, tot mai aproape de delegarea gestiunii serviciului public de salubrizare din județ

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară „Dobrogea” anunță că a mai făcut un pas important pentru delegarea gestiunii serviciului public de salubrizare a activităților de colectare, transport si transfer al deșeurilor din Județul Constanta, prin avizarea de încă două UAT-uri membre ale Asociației a documentației de atribuire a contractului de delegare. Este vorba despre orașele Eforie și Techirghiol, care în urma consultărilor cu reprezentanții Asociației, au aprobat în cadrul ședințelor de Consiliu Local din luna aprilie, atât documentația de atribuire a contractului de delegare, cât și actul adițional la documentul de poziție, prin care se împuternicește ADI Dobrogea să finalizeze și documentația de atribuire pentru instalațiile de tratare a deșeurilor.

Până la această dată, 50 dintre cele 63 de localități membre ale ADI Dobrogea au adoptat hotărâri ale consiliilor locale prin care au avizat documentația de atribuire a contractelor de delegare a gestiunii serviciului de salubrizare pentru activitatea de colectare, transport și transfer al deșeurilor în județul Constanța, transmisă în luna decembrie de ADI Dobrogea fiecărui membru al asociației.

Pentru ca ADI Dobrogea să poată delega, prin licitație publică deschisă, gestiunea serviciului de salubrizare pentru activitățile de colectare, transport și transfer al deșeurilor în județul Constanța, este nevoie ca toate UAT-urile membre ale asociației să avizeze documentația de atribuire. Discuțiile tehnice cu reprezentanții UAT-urilor continua până la adoptarea de către aceștia a documentației de delegare.

În cadrul proiectului au fost achiziționate și vor fi puse la dispoziția populației și instituțiilor publice din județul Constanța aproximativ 114.000 de recipiente destinate colectării deșeurilor reciclabile și celorlalte categorii de deșeuri prevăzute în lege. Tratarea deșeurilor se va face prin intermediul instalațiilor performante realizate prin proiect, în conformitate cu cerințele legislative al UE referitoare la sectorul de mediu.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: