Connect with us

Administratie

Ce vrăji edilitare face Primăria din Cernavodă în anul electoral 2020

Publicat

la

Anul electoral 2020 îl găsește Liviu negoiță, primarul orașului Cernavodă, la lucru. Face borduri, asfaltează, redistribuie locuințe ANL și organizează licitații pentru atribuirea de loturi de teren pentru tinerii din oraș, în noul cartier de la Sere. Aici, Primăria a luat în calcul toate utilitățile și facilitățile de care au nevoie viitorii rezidenți. Toate aceste lucrări le-a făcut și anul trecut, dar organizarea de șantier din acest an pare mai pusă la punct ca niciodată.

Ieri, primarul Negoiță a anunțat, pe noua pagină de Facebook pe care o deține de puțin timp, – parcă tot în scop electoral, ar spune gurile rele – că se fac lucrări de reparații pe străzile din Cernavodă. Mai exact, se fac reparații la străzi, se pun borduri și se refac trotuarele, conform programului stabilit pentru anul 2020 și amintește primarul că, în 2019, a fost turnat covor asfaltic în aproximativ 60 de locații.

“Administrația Publică Locală prin Serviciul ADPP a demarat lucrările pe străzile prevăzute în ”Programul de ȋntreţinere, reparaţii, lucrări accidentale la străzi, trotuare și scări din oraşul Cernavoda pe anul 2020”.
Acesta vine în continuarea programului ”Lucrări de întreținere străzi și parcări prin turnare covor mixtură asfaltică din orașul Cernavoda pentru anul 2019 ” prin care aproximativ 60 de locații, străzi și parcări din oraș au fost asfaltate.
Programul de anul acesta include asfaltarea altor 50 de străzi din oraș, reabilitarea trotuarelor aferente străzilor asfaltate în anul 2019 precum și reabilitatrea unor scări de legătură.
Primele lucrări se execută în aceste zile la trotuarele de pe străzile 1907 și I. D. Chirescu, unde se montează pavele și borduri”, este mesajul primarului de pe pagina de Facebook, text însoțit de mai multe fotografii. 

Desprindem o fotografie care arată graba și lipsa de profesionalism cu care oamenii lui Negoiță lucrează în an electoral.

! Trotuar cu… numele sau “pe aici nu se trece”, deoarece abia dacă se vor putea strecura locuitorii din Cernavodă pe noile trotuare amenajate prin programul Primăriei.

Cât costă toate aceste lucrări? 5,9 milioane de lei. Informația a fost furnizată pentru “Ordinea.ro” de Marian Iordache, consilierul primarului Liviu Negoiță.

“Banii pentru acest proiect au fost alocați din bugetul local. Vă amintesc faptul că, anul trecut, Primăria Cernavodă a alocat fonduri pentru asfaltare. Pe acele străzi acum se definitivează lucrările de infrastructură, se amenajează trotuarele, se pun borduri. În total, costurile se ridică la 5,9 milioane de lei. Vă mai informez și asupra faptul că 30% din acest program este finalizat și continuăm lucrările”, a spus Marian Iordache pentru ziarul nostru.

Tinerii, în atenția administrației Negoiță

După cum bine puteți observa, activitatea în infrastructura orașului este în toi. Se pun borduri, se asfaltează, se fac de toate. În plus, cei din conducerea Primăriei i-au mulțumit pe tinerii ANL-iști cu terenuri la Sere, iar acum “bagă” alți tineri în blocurile ANL. Despre ce este vorba?! Conducerea administrației locale din Cernavodă anunță că, în perioada 28 ianuarie – 28 februarie 2020 la Centrul de Informare pentru Cetățeni se primesc cereri pentru locuințe de tip ANL în vederea întocmirii listei de priorități. Anunțul este postat și pe site-ul administrației locale.

Cererile, completate conform modelului aprobat prin HCL 232/2016, anexa 4, vor fi însoțite de un dosar care va cuprinde următoarele documente:

Anunt%20ANL 22.01.2020

Nu, Primăria nu construiește noi locuințe ANL, așa cum ați fi tentați să credeți. În orașul Cernavodă sunt construite 5 blocuri ANL, fiecare cu câte 18 locuințe. Potrivit lui Marian Iordache, unii dintre tinerii care au obținut locuințe prin Programul ANL renunță pentru un lot de teren, pe care să își construiască o casă, în noul cartier de la Sere. Astfel, se fac redistribuiri și alți tineri întră în casele ANL.

“Se fac redistribuiri pentru că unii renunță și se reface clasamentul. Tinerii din Cernavodă sunt interesați de loturi de casă din cartierul Sere pentru că aici au toate condițiile de infrastructură. Sunt 94 de loturi de casă aici. Inițial, au fost 74 concesionate, urmează o nouă licitație pentru alte loturi”, a declarat Marian Iordache pentru “Ordinea.ro”.

NOTĂ! Terenul noului cartier de locuințe de la Sere este în suprafață de 6 hectare și se află în intravilanul orașului, în zona de ieșire spre localitatea Seimeni. Conform documentelor, cartierul cel nou de locuințe din Cernavodă este un obiectiv care se realizează din fonduri nerambursabile. Astfel, Laura Nicolescu, director în Primăria Cernavodă, a declarat, anul trecut, pentru un ziar local că administrația a obținut finanatare de la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice prin Programul Național de Dezvoltare Locală, în valoare de aproximativ 11 milioane de lei pentru realizarea întregii infrastructuri a acestei zone – Zona Sere. Fondurile nu vin integral prin programul PNDL, există și o parte de co-finanțare pe care primăria este obligată să o asigure, preciza aceasta.

Comments

comments

Administratie

Scandal la Târgul de Crăciun din Parcul Arheologic. Mai multe persoane s-au încăierat cu forțele de ordine

Publicat

la data de

Scris de

Scandal la Târgul de Crăciun din Constanța, amenajat în Parcul Arheologic. Un grup restrâns de bărbați și femei a provocat în urma cu câteva momente un scandal teribil în parcul Arheologic din Constanța. Oamenii nu au ținut cont de copiii care se aflau în târgul de Crăciun și au forțat gardurile montate de autorități, au dărâmat o parte dintre ele și s-au încăierat cu forțele de ordine.

„Nu au ținut cont de nimic în încercarea lor disperată de a intra în Târgul de Craciun fără a avea certificatul verde. Nu i-au împiedicat nici privirile speriate ale copiilor prezenți în parc și nici lacrimile acestora. În timp ce ei provocau acest circ și forțau gardurile, constănțenii responsabili așteptau în ordine sa intre în parc. Forțele de ordine au intervenit în câteva momente și liniștea a fost restabilită. Din păcate, ceea ce se anunța o seară de poveste,  s-a terminat cu lacrimi în ochi pentru copiii martori la acest eveniment.“, notează Primăria.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

(VIDEO) Chițac NU știe dacă tariful gigacaloriei este corect. Caragheorghe (USR): „Uneori rămânem siderați de discursul primarului“

Publicat

la data de

Scris de

Prețul gigacaloriei a sărit în aer, în această toamnă, în două reprize. În primă fază, în luna septembrie, tariful gigacaloriei a fost majorat de la 590 de lei la 1.034 de lei, iar luna trecută a fost majorat din nou la de la 1.034 de lei la 1.330 de lei. Primarul Chițac a motivat aceste creșteri spunând că e de vină ba pierderile pe rețea, ba din cauza majorărilor de tarife la energie. De ce a crescut prețul gigacaloriei? Nici măcar primarul Constanței, Vergil Chițac, nu are un răspuns exact. Liderul consilierilor locali ai USR, Dumitru Caragheorghe, a declarat că l-a auzit personal pe primarul Chițac într-o intervenție la Digi 24 spunând că nu știe dacă tariful gigacaloriei este corect și că „este nevoie de un audit care să determine acest lucru“.

„Uneori rămânem siderați de discursul primarului Vergil Chițac, care dă dovadă nu doar de lipsă de consecvență în declarații, dar se pare că, mai nou, plagiază ideile altora atunci când îi convine, mai ales în intervenții televizate.

Consilierii locali USR Constanța au solicitat realizarea unui audit intern în cadrul RADET (actuala Termoficare Constanța), care să clarifice care este prețul real al gigacaloriei. Deși a obținut votul consilierilor, demersul s-a lovit de reacția de scepticism a primarului Chițac, care, practic, l-a catalogat ca fiind inutil. Chiar ne acuza de populism atunci când spuneam că nu vedem de ce trebuie sa suporte constănțenii o creștere a prețului gigacaloriei pentru mizeriile ascunse sub covor în ultimii ani.

Astăzi, 3 decembrie, în cadrul unei intervenții televizate la Digi 24, domnul primar a declarat că nu știe dacă tariful gigacaloriei este corect și că „este nevoie de un audit care să determine acest lucru“. Nu exclud și posibilitatea ca domnul primar să fi cântărit mai bine situația și acum să fie de acord cu noi, însă fair-play era să precizeze faptul că, atât ideea unui audit la RADET, cât și dispoziția de primar emisă înaintea începerii ședinței CL din 26 noiembrie este un demers al consilierilor USR Constanța.“, a declarat Dumitru Caragheorghe.

Sursa video: Digi 24

De altfel, primarul Chițac se milogește la Guvern pentru să îi dea bani cu care să subvenționeze gigacaloria în această iarnă.

În cadrul, ședinței Consiliului Local Constanța de la finele lunii trecute a avut loc o discuție între primarul Vergil Chițac și liderul consilierilor locali ai USR, Dumitru Caragheorghe pe tema fundamentării prețului gigacaloriei. Pe de o parte, Caragheorghe i-a cerut primarului efectuarea unui audit la societatea de termoficare a orașului privind prețul gigacaloriei, iar pe de altă parte, Chițac a spus că „garantează că auditul nu va scoate la lumină niciun fel de neregulă.“

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

(Galerie foto) Primăria Năvodari amenajează un teren de sport cu suprafață sintetică

Publicat

la data de

Scris de

Primarul orașului Năvodari, Florin Chelaru, a anunțat că autoritatea locală amenajează un teren de sport cu suprafață sintetică, pe strada Macului.

„Așa cum am promis, pe strada Macului construim un teren de sport cu suprafață artificială, după ce în prealabil am finalizat amenajarea unui loc de joacă în aceeași locație. Copiii și tinerii din zonă au nevoie de spații propice și funcționale pentru petrecerea timpului liber într-un mod cât mai plăcut! În imediata apropiere, vom construi o parcare și vom amenaja spații verzi!“, a spus primarul Chelaru.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: