Connect with us

Administratie

Ce vrăji edilitare face Primăria din Cernavodă în anul electoral 2020

Publicat

la

Anul electoral 2020 îl găsește Liviu negoiță, primarul orașului Cernavodă, la lucru. Face borduri, asfaltează, redistribuie locuințe ANL și organizează licitații pentru atribuirea de loturi de teren pentru tinerii din oraș, în noul cartier de la Sere. Aici, Primăria a luat în calcul toate utilitățile și facilitățile de care au nevoie viitorii rezidenți. Toate aceste lucrări le-a făcut și anul trecut, dar organizarea de șantier din acest an pare mai pusă la punct ca niciodată.

Ieri, primarul Negoiță a anunțat, pe noua pagină de Facebook pe care o deține de puțin timp, – parcă tot în scop electoral, ar spune gurile rele – că se fac lucrări de reparații pe străzile din Cernavodă. Mai exact, se fac reparații la străzi, se pun borduri și se refac trotuarele, conform programului stabilit pentru anul 2020 și amintește primarul că, în 2019, a fost turnat covor asfaltic în aproximativ 60 de locații.

“Administrația Publică Locală prin Serviciul ADPP a demarat lucrările pe străzile prevăzute în ”Programul de ȋntreţinere, reparaţii, lucrări accidentale la străzi, trotuare și scări din oraşul Cernavoda pe anul 2020”.
Acesta vine în continuarea programului ”Lucrări de întreținere străzi și parcări prin turnare covor mixtură asfaltică din orașul Cernavoda pentru anul 2019 ” prin care aproximativ 60 de locații, străzi și parcări din oraș au fost asfaltate.
Programul de anul acesta include asfaltarea altor 50 de străzi din oraș, reabilitarea trotuarelor aferente străzilor asfaltate în anul 2019 precum și reabilitatrea unor scări de legătură.
Primele lucrări se execută în aceste zile la trotuarele de pe străzile 1907 și I. D. Chirescu, unde se montează pavele și borduri”, este mesajul primarului de pe pagina de Facebook, text însoțit de mai multe fotografii. 

Desprindem o fotografie care arată graba și lipsa de profesionalism cu care oamenii lui Negoiță lucrează în an electoral.

! Trotuar cu… numele sau “pe aici nu se trece”, deoarece abia dacă se vor putea strecura locuitorii din Cernavodă pe noile trotuare amenajate prin programul Primăriei.

Cât costă toate aceste lucrări? 5,9 milioane de lei. Informația a fost furnizată pentru “Ordinea.ro” de Marian Iordache, consilierul primarului Liviu Negoiță.

“Banii pentru acest proiect au fost alocați din bugetul local. Vă amintesc faptul că, anul trecut, Primăria Cernavodă a alocat fonduri pentru asfaltare. Pe acele străzi acum se definitivează lucrările de infrastructură, se amenajează trotuarele, se pun borduri. În total, costurile se ridică la 5,9 milioane de lei. Vă mai informez și asupra faptul că 30% din acest program este finalizat și continuăm lucrările”, a spus Marian Iordache pentru ziarul nostru.

Tinerii, în atenția administrației Negoiță

După cum bine puteți observa, activitatea în infrastructura orașului este în toi. Se pun borduri, se asfaltează, se fac de toate. În plus, cei din conducerea Primăriei i-au mulțumit pe tinerii ANL-iști cu terenuri la Sere, iar acum “bagă” alți tineri în blocurile ANL. Despre ce este vorba?! Conducerea administrației locale din Cernavodă anunță că, în perioada 28 ianuarie – 28 februarie 2020 la Centrul de Informare pentru Cetățeni se primesc cereri pentru locuințe de tip ANL în vederea întocmirii listei de priorități. Anunțul este postat și pe site-ul administrației locale.

Cererile, completate conform modelului aprobat prin HCL 232/2016, anexa 4, vor fi însoțite de un dosar care va cuprinde următoarele documente:

Anunt%20ANL 22.01.2020

Nu, Primăria nu construiește noi locuințe ANL, așa cum ați fi tentați să credeți. În orașul Cernavodă sunt construite 5 blocuri ANL, fiecare cu câte 18 locuințe. Potrivit lui Marian Iordache, unii dintre tinerii care au obținut locuințe prin Programul ANL renunță pentru un lot de teren, pe care să își construiască o casă, în noul cartier de la Sere. Astfel, se fac redistribuiri și alți tineri întră în casele ANL.

“Se fac redistribuiri pentru că unii renunță și se reface clasamentul. Tinerii din Cernavodă sunt interesați de loturi de casă din cartierul Sere pentru că aici au toate condițiile de infrastructură. Sunt 94 de loturi de casă aici. Inițial, au fost 74 concesionate, urmează o nouă licitație pentru alte loturi”, a declarat Marian Iordache pentru “Ordinea.ro”.

NOTĂ! Terenul noului cartier de locuințe de la Sere este în suprafață de 6 hectare și se află în intravilanul orașului, în zona de ieșire spre localitatea Seimeni. Conform documentelor, cartierul cel nou de locuințe din Cernavodă este un obiectiv care se realizează din fonduri nerambursabile. Astfel, Laura Nicolescu, director în Primăria Cernavodă, a declarat, anul trecut, pentru un ziar local că administrația a obținut finanatare de la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice prin Programul Național de Dezvoltare Locală, în valoare de aproximativ 11 milioane de lei pentru realizarea întregii infrastructuri a acestei zone – Zona Sere. Fondurile nu vin integral prin programul PNDL, există și o parte de co-finanțare pe care primăria este obligată să o asigure, preciza aceasta.

Comments

comments

Administratie

Constănțenii au scăpat de Horia Constantinescu. Dar nu de tot. Se întoarce la OPC

Publicat

la data de

Scris de

Horia Constantinescu a declarat, citat de ZIUA de Constanța (vezi link aici), că i-a înaintat primarului Constanței, Vergil Chițac, solicitarea de încetare a detașării la Primărie. Încetarea activității ar trebui să intre în vigoare cu 1 octombrie 2021. Totodată, Horia Constantinescu i-a cerut președintelui ANPC, Claudiu Dolot, revenirea în postura de șef al Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor, mai arată sursa citată.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Regimul Chițac DUBLEZĂ gigacaloria

Publicat

la data de

Scris de

Prețul gigacaloriei va sări în aer. Consilierii locali din Constanța vor vota mâine un proiect de hotărâre privind aprobarea prețului local al energiei termice furnizată de către Societatea Termoficare Constanța SRL în municipiul Constanța SRL începând cu data de 01.09.2021. Practic, Chițac propune creșterea prețului gigacaloriei de la 598 de lei la 1.034,78 de lei. Primăria spune că „pretul creste influențat de costul materiei prime și al pierderilor.“

Iată explicațiile:

Pentru populație prețul crește de la 250 la 325 de lei, diferența fiind subvenționată. Noile tarife vor fi supuse aprobării mâine în ședința Consiliului Local.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Consiliul Local Constanța, convocat în ședință extraordinară. Termia, principalul subiect

Publicat

la data de

Scris de

Consiliul Local al municipiului Constanța a fost convocat în  ședință extraordinară, cu convocare de îndată, vineri, 17 septembrie 2021, de la ora 14.00. Ședința se va desfășura prin mijloace electronice, printr-o platformă online de videoconferință.

Iată ordinea de zi:

  1. Proiect de hotărâre privind rectificarea bugetului local pe anul 2021;

iniţiator: primar Vergil Chițac

– aviz Comisia de specialitate nr. 1

  1. Proiect de hotărâre privind acordarea unui împrumut temporar din bugetul local al municipiului Constanța către societatea Termoficare Constanța SRL;

iniţiator: primar Vergil Chițac

– aviz Comisia de specialitate nr. 1

  1. Proiect de hotărâre privind aprobarea prețului local al energiei termice furnizată de către Societatea Termoficare Constanța SRL în municipiul Constanța SRL începând cu data de 01.09.2021;

iniţiator: primar Vergil Chițac

– avize Comisiile de specialitate nr. 1 și nr. 3

  1. Proiect de hotărâre privind modificarea art. 7.5 din Contractul de delegare a gestiunii serviciului public de alimentare cu energie termică a municipiului Constanța nr. 116750/2021 aprobat prin HCL nr. 49/2021;

iniţiator: primar Vergil Chițac

– avize Comisiile de specialitate nr. 1, nr. 3 și nr. 5

  1. Proiect de hotărâre privind aprobarea bugetului de venituri și cheltuieli pe anul 2021 al Societății Termoficare Constanța SRL;

iniţiator: primar Vergil Chițac

– avize Comisiile de specialitate nr. 1 și nr. 3

  1. Proiect de hotărâre privind stabilirea prețului local pentru populație al energiei termice furnizată de către Societatea Termoficare Constanța SRL și a subvenției unitare acordată populației pentru perioada 01.11.2021-31.12.2021 în municipiul Constanța.

iniţiator: primar Vergil Chițac

– avize Comisiile de specialitate nr. 1 și nr. 3

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: