Conecteaza-te cu noi

Actual

“Cel mai bun dintre cei buni”, concurs al militarilor din Forțele Aeriene Române  

Published

on

În perioada 11-13 octombrie 2021, în Centrul Național de Instruire pentru Apărare Antiaeriană “General de brigadă Ion Bungescu”, s-a desfășurat finala concursului “Cel mai bun dintre cei buni” la nivelul Statului Major al Forțelor Aeriene Române, la categoriile de personal maiștri militari, subofițeri și soldați și gradați profesioniști.

Cei 24 de concurenți înscriși în competiție au avut de trecut opt probe teoretice și practice. Acestea au constat în cunoașterea legilor și regulamentelor militare generale, dar și a cunoștințelor de specialitate în cazul cadrelor militare. Toți participanți și-au arătat măiestria la cele cinci deprinderi de bază pe care trebuie să le aibă un militar  –  instrucția genistică, instrucția de front, instrucția sanitară, cunoașterea anumitor tematici din domeniul Comunicații și Informatică și instrucția tragerii cu armamentul de infanterie. Totodată, au avut de trecut un test de cunoștință a limbii engleze care s-a desfășurat cu sprijinul Academiei Forțelor Navale și probele fizice – alergare 3.000 m, flotări și abdomene.

 

La final, comisia de evauare a desemnat militarul cel mai pregătit din unitățile subordonate SMFA. Locul întâi categoria la maiștri militari și câștigătorul trofeului “Maistrul militar al anului 2021” în Forțele Aeriene Române a fost ocupat de maistrul militar clasa a IV-a Răzvan Alexandru Pancu de la Baza 95 Aeriană “Erou Căpitan Aviator Alexandru Șerbănescu”.

Advertisement

La categoria subofițeri și câștigător al trofeului “Subofițerul anului 2021” în Forțele Aeriene Române, locul întâi a fost ocupat de plutonierul Cristian Ciobanu de la Brigada 76 Cercetare, Supraveghere și Recunoaștere “Dacia”.

“Gradatul profesionist al anului 2021” în Forțele Aeriene Române, și ocupant al locului întâi la categoria șoldați și gradați profesionișt”  a fost desemnat, în urma evaluării, caporalul clasa a III-a Alexandru Drăgulescu de la Baza 95 Aeriană “Erou  Căpitan Aviator Alexandru Șerbănescu”.

“Au fost foarte buni, motivați, dornici să învețe, să performeze, să fie, practic, cel mai bun dintre cei buni, a spus președintele comisiei de evaluare, plutonierul adjutant principal Dan Sîmpetru, subofițerul de comandă al Statului Major al Forțelor Aeriene.

“Fiecare dintre ei și-a demonstrat nivelul de pregătire și, în același timp, că au cunoștințe de nivel ridicat, atât din punct de vedere teoretic, cât și practic, a concluzionat colonelul Viorel-Eugen Bitan, comandantul Centrului Național de Instruire pentru Apărare Antiaeriană “General de brigadă Ion Bungescu”.

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions