Connect with us

Actual

Cernavodă. Alt eșec al lucrărilor privind închiderea depozitului de deșeuri neconforme

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Consiliul Județean Constanța a publicat pe pagina oficială a instituției rezultatele procesului de consultate a pieței în cadrul proiectul “Închiderea depozitului de deșeuri neconforme Cernavodă”.

În primă fază, vorbim de anunţul consultare piaţă nr. MC0012938/ 07.03.2018 care a avut ca obiect de consultare: “Servicii de asigurare a lucrărilor investiției ”Închiderea depozitului de deșeuri neconfome Cernavodă”.”

Ce se solicita? “Serviciile de asigurare au în vedere acoperirea riscurilor detaliate în specificațiile tehnice anexate pentru investiția de la Cernavodă, investiție ce e a avut în vedere închiderea depozitului neconform de deșeuri. Perioada de asigurare este de 1 an. Prestatorul desemnat va trebui să facă dovada că poate desfășura astfel de activități de asigurare în conformitate cu cerințele anexate și prevederile legale aplicabile în vigoare. Aspecte supuse consultării: S-a solicitat prețul estimat pentru 1 an aferent asigurării investiției de la Cernavodă, conform specificațiilor atașate. Valoarea estimată trebuia să cuprindă primele de asigurare ce urmau a fi plătite și orice alte forme de remunerare aferente serviciilor menționate”, conform informării conducerii administrației județene.

Data limită pentru transmiterea propunerilor a fost 14 martie a.c.

În ceea ce privește rezultatul procesului de consultare a piaţei, Consiliul Județean Constanța informează următoarele: “Nu a fost primită nici o ofertă de preț în vederea determinării valorii estimate a serviciilor de asigurare a lucrărilor investiției ”Închiderea depozitului de deșeuri neconforme Cernavodă”.”

Amintim că aceasta nu este prima încercare a autorității județene privind achiziţia de servicii de monitorizare post-închidere a depozitelor gropii de gunoi de la Cernavodă, un alt anunț de consultate a pieței a fost postat în data de 26.2.2018 și a avut același obiect.

Lucrările pentru lichidarea depozitului de deşeuri situat în zona de nord a oraşului au fost demarate în vara anului 2014, după cum anunța primarul de atunci, Gheorghe Hânsă. Tot edilul promitea atunci că suprafața urmează să fie transformată într-o zonă verde, un parc. Astăzi, la mai bine de trei ani, spațiul verde nu există, iar lucrările post – închidere a gropii de gunoi sunt departe de a se fi încheiat.

Istoricul gropii de gunoi din Cernavodă arată că depunerea deşeurilor în această locație a început încă din 1976 iar locuitorii au fost nevoiţi să suporte aproape 40 de ani mirosul pestilenţial.

 

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

Accident rutier în Ovidiu

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În urmă cu puțină vreme, la intrarea în orașul Ovidiu a avut loc un eveniment rutier soldat cu rănirea unei persoane. La fața locului s-au deplasat de urgență echipaje ale serviciului de Ambulanță și ale Poliției Rutiere pentru a acorda primul ajutor și a stabili cum anume s-a produs acest eveniment.

Au găsit un pacient pieton conștient, stabil, cu traumatism cranian minor, care a refuzat  transportul la spital.

Știre în curs de actualizare.

Foto: SAJ Constanța

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Incendiu în municipiul Constanța! O vârstnică a ajuns la spital

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul acestei seri, o persoană a anunțat autoritățile că pe strada Steluței din Constanța a izbucnit un incendiu. Tot apelantul a precizat că este posibil să fie o persoană în interior. Omul a spus că iese fum din apartament și că el știe că acolo locuiește o bătrână cu probleme de sănătate.

La fața locului s-au deplasat de urgență două autospeciale de stingere din cadrul detașamentului Port și o ambulanță SAJ pentru a acorda primul ajutor.

Ajunși la fața locului, au găsit o vârtsnică de aproximativ 74 de ani, care uitase o oală pe foc. Pompierii au găsit-o pe femeie căzută pe jos și au predat-o rapid echipajului de la Ambulanță deoarece era intoxicată cu fum.

Foto: Ilustrativ

 

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Accident rutier pe drumul spre Hârșova! Un bărbat a fost rănit

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de azi, a avut loc un eveniment rutier pe drumul spre Hârșova.

Potrivit IPJ Constanța, la ora 16:44, un bărbat, în vârstă de 33 ani, a condus un autoturism, pe DC 63 şi ajungând la intersecţie cu DN 2A, a efectuat viraj la stânga către Hârşova, moment în care a fost lovit la partea din spate de un autoturism, condus de un tânăr, în vârstă de 22 ani, care circula pe DN 2A, dinspre Constanţa către Hârşova.

În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală uşoară a unui bărbat, în vârstă de 70 ani, pasager pe locul dreapta faţă în primul autoturism.

Update: Tânărul de 22 de ani care a intrat în plin în mașina din față, fără nici o urmă de frânare, rula cu aproximativ 160 km/oră. Potrivit martorilor, șoferul nu are prea multă experiență.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: