Connect with us

Actual

Cernavodă. Alt eșec al lucrărilor privind închiderea depozitului de deșeuri neconforme

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Consiliul Județean Constanța a publicat pe pagina oficială a instituției rezultatele procesului de consultate a pieței în cadrul proiectul “Închiderea depozitului de deșeuri neconforme Cernavodă”.

În primă fază, vorbim de anunţul consultare piaţă nr. MC0012938/ 07.03.2018 care a avut ca obiect de consultare: “Servicii de asigurare a lucrărilor investiției ”Închiderea depozitului de deșeuri neconfome Cernavodă”.”

Ce se solicita? “Serviciile de asigurare au în vedere acoperirea riscurilor detaliate în specificațiile tehnice anexate pentru investiția de la Cernavodă, investiție ce e a avut în vedere închiderea depozitului neconform de deșeuri. Perioada de asigurare este de 1 an. Prestatorul desemnat va trebui să facă dovada că poate desfășura astfel de activități de asigurare în conformitate cu cerințele anexate și prevederile legale aplicabile în vigoare. Aspecte supuse consultării: S-a solicitat prețul estimat pentru 1 an aferent asigurării investiției de la Cernavodă, conform specificațiilor atașate. Valoarea estimată trebuia să cuprindă primele de asigurare ce urmau a fi plătite și orice alte forme de remunerare aferente serviciilor menționate”, conform informării conducerii administrației județene.

Data limită pentru transmiterea propunerilor a fost 14 martie a.c.

În ceea ce privește rezultatul procesului de consultare a piaţei, Consiliul Județean Constanța informează următoarele: “Nu a fost primită nici o ofertă de preț în vederea determinării valorii estimate a serviciilor de asigurare a lucrărilor investiției ”Închiderea depozitului de deșeuri neconforme Cernavodă”.”

Amintim că aceasta nu este prima încercare a autorității județene privind achiziţia de servicii de monitorizare post-închidere a depozitelor gropii de gunoi de la Cernavodă, un alt anunț de consultate a pieței a fost postat în data de 26.2.2018 și a avut același obiect.

Lucrările pentru lichidarea depozitului de deşeuri situat în zona de nord a oraşului au fost demarate în vara anului 2014, după cum anunța primarul de atunci, Gheorghe Hânsă. Tot edilul promitea atunci că suprafața urmează să fie transformată într-o zonă verde, un parc. Astăzi, la mai bine de trei ani, spațiul verde nu există, iar lucrările post – închidere a gropii de gunoi sunt departe de a se fi încheiat.

Istoricul gropii de gunoi din Cernavodă arată că depunerea deşeurilor în această locație a început încă din 1976 iar locuitorii au fost nevoiţi să suporte aproape 40 de ani mirosul pestilenţial.

 

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

Sute de amenzi date ieri de polițiștii locali din Constanța

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În data de 25.09.2018, în intervalul orar 06.00- 24.00, polițiștii locali au acționat pentru descurajarea și prevenirea faptelor antisociale de pe raza competență și în scopul verificării, respectării prevederilor legale referitoare la: menținerea curățeniei, tulburarea ordinii și liniștii publice, asigurarea circulației pe drumurile publice, protecția mediului, urmărirea legalității lucrărilor de construcții și a afișajului stradal, modului în care se intervine în domeniul public, etc.
În urma verificărilor efectuate în teren de către polițiștii locali au fost aplicate 226 amenzi contravenționale în valoare totală de 54.995 lei.

Redăm cu titlu de exemplu câteva din faptele contravenţionale constatate, în limita competențelor conferite de lege și care sunt prevăzute în actele normative menționate mai jos:
Legea nr.61/1991- privind ordinea şi liniștea publică: 19 procese verbale de constatare și sancționare a contravenției pentru consum de alcool în spații publice, tulburarea liniștii publice fără drept, adresarea de injurii și expresii jignitoare și alte fapte ce țin de buna conviețuire;
OUG nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice: 77 sancțiuni contravenționale și 156 puncte de penalizare pentru opriri/staționări neregulamentare efectuate pe artele și bulevardele principale din centrul municipiului Constanța;

H.C.L nr. 184/2013 privind îmbunătățirea activităților de gospodărire, protecția mediului, întreținere și înfrumusețare a municipiului Constanța: 44 fapte antisociale legate de nerespectarea regulilor privind menținerea curățeniei, răscolirea gunoiului din containere, nerespectarea de către conducătorii auto a prevederilor legale privind zonele în care se interzice staționarea sau parcarea vehiculelor destinate transportului de mărfuri cu masa maximă admisă mai mare de 2,4 tone sau destinate transportului de persoane cu capacitate mai mare de 8+1 locuri, indiferent de forma de deținere, etc.

Totodată, facem mențiunea că ieri s-a derulat o acțiune tematică privind combaterea comerțului ambulant ilicit și asigurarea stării de curățenie în perimetrul aferent pieței agroalimentare Tomis 3. Au fost aplicate 16 amenzi contravenționale, în conformitate cu prevederile Legii nr.12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite, H.C.L nr.184/2013 privind îmbunătățirea activităților de gospodărire, protecția mediului, întreținere și înfrumusețare a municipiului Constanța și H.C.L nr.427/2017 privind organizarea și funcționarea activităților comerciale și a serviciilor de piață, iar cuantumul total al acestora s-a ridicat la suma de 12.400 lei.

De asemenea, au fost dispuse măsuri complementare de confiscarea mărfurilor destinate și folosite la săvârșirea contravențiilor, iar în cazul operatorilor economici s-a dispsus măsura de încadrare în prevederile actelor administrative eliberate de către autoritatea publică locală. Zona menționată anterior a fost igienizată de către lucrătorii firmei de salubritate.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

8 persoane reținute după un scandal în parcul Gării Constanța

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În urmă cu o săptămână, a avut loc un conflict într-un autobuz care venea din Poarta 6 spre Gara CFR Constanța. Doi elevi de liceu au avut un conflict verbal cu mai multe persoane din autobuz – ulterior, acesta s-a transformat în bătălie în toată regula, purtată în parcul din fața gării.

Bătaia pe care au luat-o cei doi elevi a fost atât de puternică încât a dus la internarea ambilor băieți în spitalul județean Constanța. Dar Poliția a început verificările și a reușit să rețină cele opt persoane agresoare.

Iată ce declară Biroul de presă al IPJ Constanța: Urmare a cercetărilor în cazul comiterii infracțiunilor de lovire sau alte violențe și tulburarea ordinii și liniștii publice, polițiștii din cadrul Secției 3 Poliție au reținut, pentru o perioadă de 24 de ore, opt suspecți, cu vârste între 16 și 39 de ani, bănuiți de comiterea faptelor.

Astfel, la data de 19 septembrie, cele 8 persoane au agresat, în zona parcului din fața Gării C.F.R. Constanța, doi tineri elevi , după ce în prealabil au avut un conflict verbal într-un mijloc de transport. La data de 26 septembrie a.c., cele 8 persoane vor fi prezentate instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Foto: Arhivă

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Trei tineri au spart 6 locuințe din Medgidia! Au primit mandate de arestare

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Urmare a cercetărilor în cazul comiterii unor infracțiuni de furt din locuințe și una de tâlhărie, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Medgidia au identificat trei persoane, cu vârste cuprinse între 18 și 23 de ani, din Medgidia, bănuite de comiterea faptelor.

Astfel, în perioada 2 august – 15 septembrie a.c., cei trei tineri ar fi pătruns în 6 locuințe din municipiul Medgidia, de unde ar fi sustras sume de bani și mai multe bunuri.

Totodată, pe data de 27 iulie a.c., tinerii în cauză ar fi deposedat prin violență un bărbat din Medgidia, căruia i-au sustras o borsetă în care se aflau un telefon mobil și un set de chei.

Prejudiciul total estimat la aproximativ 10.000 de lei a fost recuperat în mare parte (în jurul a 7.500 de lei) și predat persoanelor vătămate.

Polițiștii constănțeni i-au reținut pe cei trei tineri pe bază de ordonanțe, iar la data de 25 septembrie a.c. au fost prezentați Judecătoriei Medgidia care a emis mandate de arestare preventivă pentru fiecare, fiind introduși în C.R.A.P. al I.P.J. Constanța.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: