Connect with us

Actual

Cernavodă: Canalul colector care apără orașul de inundații, nefinalizat. După o noapte de ploaie torențială, centrul orașului este sub apă!

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Un proiect care îi poartă semnătura fostului primar al orașului Cernavodă, Gheorghe Hânsă, este aproape finalizat. Asta era declarația primarului oașului Cernavodă, Liviu Negoiță, pentru ziarul nostru, la finalul lunii marte. Astăzi, centrul orașului este sub apă! La propriu! Ploaia torențială de azi noapte a reușit să aducă în actualitate problema veche de ani buni a orașului Cernavodă și întrebarea: Ce s-a facut cu cei 1,7 milioane de lei, bani pe care primarul Negoiță anunța că s-au cheltuit pentru implementarea acestui proiect…

La finalul lunii martie, primarul Cernavodei ne spunea că a primit asigurări din partea constructorului că proiectul este finalizat în proporție de 90% , iar la sfârșitul primăverii va preda lucrarea. Ce credeți? Marian Iordache, consilierul primarului din Cernavodă tocmai a declarat pentru “Ordinea.ro” că respectvul proiect se află în același stadiu și ne-a dat ca termen de finalizare și predare a lucrării un alt sfârșit de lună, cel al lunii septembrie!

“Proiectul se află, din păcate, în același stadiu de implementare pe care vi l-a prezentat domnul primar în luna martie. Ce se întâmplă? Malul stând al canalului se tot surpă, resectiv locul unde se pun decantoare. Concret, proiectul presupune ca apa care ajunge în canal să fie filtrată și este montat un dispozitiv de reținere a hidrocarburilor pentru ca apa care ajunge în canal să fie curată. Au fost operate niște modificări la proiect și la 30 septembrie va fi finalizat acest proiect. Este important ca oamenii să știe că prin finalizarea acestui proiect doar jumătate din problemele pe care le are centrul orașului Cernavodă vor fi rezolvate, respectiv partea dinspre Medgidia. Un astfel de proiect va trebui implementat și pe partea cealaltă a orașului și vom continua! Sunt studii în acest sens, urmează proiectele și mai apoi execuția. De asemenea, avem și banii necesari la buget pentru un astfel de proiect”, a declarat Marian Iordache pentru ziarul nostru.

Proiectul lui Hânsă din 2013

Fostul primar Gheorghe Hânsă a inițiat proiectul în 2013, după cele mai mari inundații care au fost în Cernavodă, moment când a anunțat că se impune construirea unui canal colector pe sub stadionul din localitate, obiectiv care ar elimina inundațiile, chiar și în cazul celor mai însemnate precipitații. Un an mai târziu, edilul anunța că administrația nu deține fondurile necesare pentru ca acest proiect să fie implementat și analiza posibilitatea contractării unui credit care să asigure finanțarea proiectului, asta în condițiile în care reprezentanții Ministerului Mediului – unde a fost depus proiectul în vederea finanțării – nu acordau banii necesari în termen scurt. De asemenea, se impune că amintim și că, în conformitate cu documentele care au stat la baza implementării proiectului, dar și a studiilor efectuate de către specialiști, proiectul ajungea să coste în jur de 700.000 de euro, bani pe care Hânsă susținea că Primăria și Consiliul Local Cernavodă nu îi dețin la bugetul local pentru lucrarea aceasta.

sursa foto: Facebook

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

Istria: Un bărbat și-a pierdut viața! S-a răsturnat cu tractorul

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de azi, serviciul de urgență 112 a fost sunat pentru a fi solicitate forțe de intervenție la Istria. Acolo, un bărbat în vârstă de 44 de ani, care efectua lucrări agricole cu tractorul s-a răsturnat și părea a fi în stare foarte gravă.

La fața locului au fost trimise de urgență elicopterul și un echipaj Saj B2 pentru a acorda o mână de ajutor.

Echipajele de salvare au încercat să îl resusciteze pe bărbat dar, din nefericire nu a răspuns manevrelor. În aceste condiții, au fost nevoiți să declare decesul tractoristului.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Doi constănțeni, prinși cu 100 kg de pește în zona lacului Sinoe

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

 

Poliţiştii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Constanța au depistat în zona de competență doi cetăţeni români care transportau cu un autoturism, aproximativ 100 kilograme de pește și 11  plase monofilament, fără documente legale.

În data de 19.10.2018, poliţiștii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Constanța,  în cadrul unor activităţi informativ-operative desfăşurate în zona de competenţă, au oprit în zona Lacului Sinoe, județul Constanța, un autoturism înmatriculat în România, în care se aflau doi cetățeni români, C.R. și L.B., în vârstă de 47, respectiv 31 de ani, domiciliați pe raza judeţului Constanta.

În urma controlului efectuat asupra autoturismului, polițiștii de frontieră au descoperit în portbagajul acestuia, 11 plase de tip monofilament în care se aflau  99.80 kilograme de peşte din specia caras, în stare proaspătă, pentru care persoanele în cauză nu deţineau documente legale.

Întreaga cantitate de pește a fost predată unei societăţi comerciale de profil, conform procedurilor legale, iar plasele monofilament, în lungime de aproximativ 1.000 metri au fost ridicate în vederea confiscării.

În cauză, poliţiştii de frontieră fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de “deţinerea, transportul sau comercializarea fără documente legale a peştelui şi altor vieţuitoare acvatice obţinute din pescuit ori produselor din peşte”, “producerea, importul, comercializarea, deţinerea sau utilizarea uneltelor de plasă de tip monofilament” și „pescuit comercial sau sportiv fără licență sau autorizație de pescuit”, la finalizare fiind dispuse măsurile legale care se impun.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Acțiune de control în zona aeroporturilor din țară! A fost și la Kogălniceanu

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

La data de 18 octombrie a.c., sub coordonarea de specialitate a Direcţiei de Poliţie Transporturi și a Direcției Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, poliţiştii au acţionat, în zona aeroporturilor internaţionale Henri Coandă Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara, Craiova, Suceava, Constanța, Bacău şi Iaşi, pentru verificarea autovehiculelor care efectuează transport în regim de taxi.

Activitatea a vizat depistarea persoanelor care practică ilegal taximetria, a celor care acostează persoane pentru a le oferi ilegal astfel de servicii, precum şi a celor care, deşi sunt autorizaţi, nu respectă regulile de tarifare sau standardul de calitate a serviciilor oferite.

De asemenea, polițiștii au verificat funcționarea corectă a aparatelor de taxat, precum și starea tehnică a autovehiculelor care efectuau activități de taximetrie.

În doar două ore, în funcție de traficul de pasageri din fiecare aeroport, poliţiştii au verificat 273 de autoturisme, iar în urma neregulilor constatate au fost aplicate 117 sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproape 30.000 de lei.

Dintre sancţiunile aplicate, 98 au fost pentru încălcarea normelor privind circulaţia pe drumurile publice, 18 pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 38/2003 privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere, iar o sancțiune a fost aplicată pentru alte abateri.

Pentru defecţiuni tehnice sau dotări suplimentare nepermise de lege, au fost retrase 13 certificate de înmatriculare. Totodată, au fost reținute 3 permise de conducere.

În acțiune au fost angrenați și lucrători ai Registrului Auto Român și jandarmi. Astfel de controale, pentru siguranța transportului public de persoane, continuă şi în perioada următoare.

Foto: Adevărul

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: