Connect with us

Actual

Cernavodă: Canalul colector care apără orașul de inundații, nefinalizat. După o noapte de ploaie torențială, centrul orașului este sub apă!

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Un proiect care îi poartă semnătura fostului primar al orașului Cernavodă, Gheorghe Hânsă, este aproape finalizat. Asta era declarația primarului oașului Cernavodă, Liviu Negoiță, pentru ziarul nostru, la finalul lunii marte. Astăzi, centrul orașului este sub apă! La propriu! Ploaia torențială de azi noapte a reușit să aducă în actualitate problema veche de ani buni a orașului Cernavodă și întrebarea: Ce s-a facut cu cei 1,7 milioane de lei, bani pe care primarul Negoiță anunța că s-au cheltuit pentru implementarea acestui proiect…

La finalul lunii martie, primarul Cernavodei ne spunea că a primit asigurări din partea constructorului că proiectul este finalizat în proporție de 90% , iar la sfârșitul primăverii va preda lucrarea. Ce credeți? Marian Iordache, consilierul primarului din Cernavodă tocmai a declarat pentru “Ordinea.ro” că respectvul proiect se află în același stadiu și ne-a dat ca termen de finalizare și predare a lucrării un alt sfârșit de lună, cel al lunii septembrie!

“Proiectul se află, din păcate, în același stadiu de implementare pe care vi l-a prezentat domnul primar în luna martie. Ce se întâmplă? Malul stând al canalului se tot surpă, resectiv locul unde se pun decantoare. Concret, proiectul presupune ca apa care ajunge în canal să fie filtrată și este montat un dispozitiv de reținere a hidrocarburilor pentru ca apa care ajunge în canal să fie curată. Au fost operate niște modificări la proiect și la 30 septembrie va fi finalizat acest proiect. Este important ca oamenii să știe că prin finalizarea acestui proiect doar jumătate din problemele pe care le are centrul orașului Cernavodă vor fi rezolvate, respectiv partea dinspre Medgidia. Un astfel de proiect va trebui implementat și pe partea cealaltă a orașului și vom continua! Sunt studii în acest sens, urmează proiectele și mai apoi execuția. De asemenea, avem și banii necesari la buget pentru un astfel de proiect”, a declarat Marian Iordache pentru ziarul nostru.

Proiectul lui Hânsă din 2013

Fostul primar Gheorghe Hânsă a inițiat proiectul în 2013, după cele mai mari inundații care au fost în Cernavodă, moment când a anunțat că se impune construirea unui canal colector pe sub stadionul din localitate, obiectiv care ar elimina inundațiile, chiar și în cazul celor mai însemnate precipitații. Un an mai târziu, edilul anunța că administrația nu deține fondurile necesare pentru ca acest proiect să fie implementat și analiza posibilitatea contractării unui credit care să asigure finanțarea proiectului, asta în condițiile în care reprezentanții Ministerului Mediului – unde a fost depus proiectul în vederea finanțării – nu acordau banii necesari în termen scurt. De asemenea, se impune că amintim și că, în conformitate cu documentele care au stat la baza implementării proiectului, dar și a studiilor efectuate de către specialiști, proiectul ajungea să coste în jur de 700.000 de euro, bani pe care Hânsă susținea că Primăria și Consiliul Local Cernavodă nu îi dețin la bugetul local pentru lucrarea aceasta.

sursa foto: Facebook

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

5 bărbați din Constanța, reținuți pentru contrabandă cu țigări

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Polițiștii de la transporturi din Constanța, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, au efectuat, astăzi, 10 percheziții la persoane bănuite de săvârșirea infracțiunii de contrabandă cu tutun. 5 bărbați au fost reținuți.

În urma perchezițiilor domiciliare, polițiștii au descoperit și ridicat, în vederea confiscării, peste 249.500 de țigarete, de diferite mărci, fără ca acestea să aibă aplicate timbre de accizare românești.

De asemenea, în timpul efectuării perchezițiilor domiciliare, polițiștii au depistat în flagrant delict un bărbat, de 48 de ani, în timp ce ar fi oferit spre vânzare peste 10.000 de țigarete, în dreptul unui imobil, din municipiul Constanța.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat este de peste 137.000 de lei.

În cauză, polițiștii continuă cercetările, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, față de 5 persoane, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, aceștia fiind reținuți pentru 24 de ore, urmând ca, la data de 20 martie a.c., să fie prezentați instanței de judecată, cu propuneri legale.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Doi bărbați din Hârșova, reținuți pentru braconaj piscicol

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Polițiștii Biroului Judeţean de Poliţie Transporturi din cadrul Secției Regionale de Poliție Transporturi Constanța, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Hârșova, au efectuat 2 percheziții domiciliare, în orașul Hârșova. Două persoane au fost reținute.

La data de 19 martie a.c., polițiștii Biroului Judeţean de Poliţie Transporturi din cadrul Secției Regionale de Poliție Transporturi Constanța, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Hârșova, au efectuat 2 percheziții la locuințele a 2 bărbați, bănuiți de săvârșirea mai multor infracțiuni de furt calificat și deținere a uneltelor de pescuit de către persoane neautorizate.

În urma perchezițiilor domiciliare, polițiștii au identificat și ridicat, în vederea confiscării, 1 barcă de tip lotcă din lemn gudronat, 4 setci de tip monofilament, în lungime de 250 de metri, 9 setci trifilare din nailon, în lungime de 390 de metri, 2 role cu fir pentru setci, în lungime de 200 de metri, 13 unelte tip vintire, 1 unealtă tip prostovol, 1 năvod și mai multe cabluri cu sârmă galvanizată și altele  cu sârmă din aluminiu.

Valoarea bunurilor ridicate în vederea confiscării este de aproximativ 17.200 de lei.

Din cercetări a rezulat că persoanle în cauză ar fi folosit bunurile  la comiterea de infracțiuni de braconaj piscicol, pe fluviul Dunarea.

În cauză, polițiștii continuă cercetările față de cei 2 bărbați, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt calificat și deținere a uneltelor de pescuit de către persoane neautorizate, aceștia fiind reținuți, pentru 24 de ore, și introduși în arestul IPJ Constanța.

La data 20 martie a.c., bărbații, în vârstă de 45, respectiv 50 de ani, vor fi prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Hârșova cu propuneri legale.

În activități au fost angrenați luptători ai  Serviciului Acțiuni Speciale Constanța.

 

 

 

 

 

 

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

(Foto) Carambol rutier pe strada Cișmelei. Două persoane au fost rănite

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul acestei după amiezi, în jurul orei 16.15, o femeie, de 34 de ani a provocat un carambol rutier între trei mașini, care s-a soldat cu rănirea ușoară a două persoane.

Potrivit IPJ Constanța, șoferița avea autoturismul în parcarea în spic de pe partea stângă a str. Cişmelei ( str. cu sens unic). Ea a manevrat cu spatele fără să se asigure corespunzător și a intrat în coliziune cu autoutilitara marca Fiat Ducato, care era condusă regulamentar, de un bărbat, în vârstă de 40 de ani, pe str. Cişmelei, dinspre str. Adamclisi către str. Dispensarului.

În urma impactului, aceasta a fost proiectată în autoturismul marca Renault Symbol, care se afla parcat pe partea stângă a sensului său de mers.

În urma accidentului, a rezultat vătămarea corporală uşoară a unei femei, de 65 de ani, şi a unui minor, de 1 an, ambii pasageri în primul autoturism.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: