Connect with us

Actual

Cernavodă: Canalul colector care apără orașul de inundații, nefinalizat. După o noapte de ploaie torențială, centrul orașului este sub apă!

Mihaela Tîrpan

Publicat

la

Un proiect care îi poartă semnătura fostului primar al orașului Cernavodă, Gheorghe Hânsă, este aproape finalizat. Asta era declarația primarului oașului Cernavodă, Liviu Negoiță, pentru ziarul nostru, la finalul lunii marte. Astăzi, centrul orașului este sub apă! La propriu! Ploaia torențială de azi noapte a reușit să aducă în actualitate problema veche de ani buni a orașului Cernavodă și întrebarea: Ce s-a facut cu cei 1,7 milioane de lei, bani pe care primarul Negoiță anunța că s-au cheltuit pentru implementarea acestui proiect…

La finalul lunii martie, primarul Cernavodei ne spunea că a primit asigurări din partea constructorului că proiectul este finalizat în proporție de 90% , iar la sfârșitul primăverii va preda lucrarea. Ce credeți? Marian Iordache, consilierul primarului din Cernavodă tocmai a declarat pentru “Ordinea.ro” că respectvul proiect se află în același stadiu și ne-a dat ca termen de finalizare și predare a lucrării un alt sfârșit de lună, cel al lunii septembrie!

“Proiectul se află, din păcate, în același stadiu de implementare pe care vi l-a prezentat domnul primar în luna martie. Ce se întâmplă? Malul stând al canalului se tot surpă, resectiv locul unde se pun decantoare. Concret, proiectul presupune ca apa care ajunge în canal să fie filtrată și este montat un dispozitiv de reținere a hidrocarburilor pentru ca apa care ajunge în canal să fie curată. Au fost operate niște modificări la proiect și la 30 septembrie va fi finalizat acest proiect. Este important ca oamenii să știe că prin finalizarea acestui proiect doar jumătate din problemele pe care le are centrul orașului Cernavodă vor fi rezolvate, respectiv partea dinspre Medgidia. Un astfel de proiect va trebui implementat și pe partea cealaltă a orașului și vom continua! Sunt studii în acest sens, urmează proiectele și mai apoi execuția. De asemenea, avem și banii necesari la buget pentru un astfel de proiect”, a declarat Marian Iordache pentru ziarul nostru.

Proiectul lui Hânsă din 2013

Fostul primar Gheorghe Hânsă a inițiat proiectul în 2013, după cele mai mari inundații care au fost în Cernavodă, moment când a anunțat că se impune construirea unui canal colector pe sub stadionul din localitate, obiectiv care ar elimina inundațiile, chiar și în cazul celor mai însemnate precipitații. Un an mai târziu, edilul anunța că administrația nu deține fondurile necesare pentru ca acest proiect să fie implementat și analiza posibilitatea contractării unui credit care să asigure finanțarea proiectului, asta în condițiile în care reprezentanții Ministerului Mediului – unde a fost depus proiectul în vederea finanțării – nu acordau banii necesari în termen scurt. De asemenea, se impune că amintim și că, în conformitate cu documentele care au stat la baza implementării proiectului, dar și a studiilor efectuate de către specialiști, proiectul ajungea să coste în jur de 700.000 de euro, bani pe care Hânsă susținea că Primăria și Consiliul Local Cernavodă nu îi dețin la bugetul local pentru lucrarea aceasta.

sursa foto: Facebook

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

Își ia România ADIO de la organizarea EURO? Șeful UEFA ia în calcul desfășurarea competiției într-o singură ţară

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Karl Heinz-Rummenigge, preşedintele consiliului de administraţie al clubului Bayern Munchen, a afirmat că preşedintele UEFA, Aleksander Ceferin, se gândeşte ca EURO 2020 să aibă loc într-o singură ţară şi nu în douăsprezece cum este prevăzut până acum, transmite AFP.

“Ştiu că preşedintele UEFA Aleksander Ceferin, care este extrem de prudent cu coronavirusul, se întreabă dacă în perioada pandemiei nu ar fi mai rezonabil ca turneul să fie organizat într-o singură ţară. Cu tot protocolul sanitar necesar, se înţelege de la sine”, a afirmat Rummenigge pentru un ziar din capitala Bavariei, Munchner Merkur, potrivit agerpres.ro.

Contactată, UEFA a răspuns printr-un purtător de cuvânt: “Nu avem nicio informaţie de oferit sau comentariu de făcut în această etapă”. Oficial, forul fotbalistic european continuă să pregătească un turneu final organizat în 12 oraşe din 12 ţări, printre care Bucureştiul. Săptămâna trecută, UEFA a indicat că “până pe 5 martie” va decide “oraş cu oraş” între patru opţiuni: “100% spectatori pe stadion, între 50 şi 100%, între 20 şi 30% sau cu porţile închise”, cu diverse măsuri sanitare în fiecare caz. Turneul final, prevăzut iniţial în 2020, a fost amânat pentru 2021 (11 iunie -11 iulie).

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Accident rutier între două autoutilitare și un camion. Două persoane, rănite

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de azi, 19 ianuarie a.c., polițiștii tulceni au fost sesizați cu privire la producerea unui accident rutier pe DN22 E87, între 3 auto care circulau în același sens.

Din primele verificări, polițiștii au stabilit că, în timp ce conducea o autoutilitară pe DN22 E87 între localitățile Văcăreni și Luncavița, un bărbat de 37 de ani din comuna Smârdan,  a intrat în coliziune cu o altă autoutilitară condusă în același sens de către un bărbat de 33 de ani din comuna Smârdan.

În urma coliziunii, cea din urmă a fost proiectată într-un autocamion condus în același sens de către un bărbat de 37 de ani din județul Ilfov.

”În urma accidentului a rezultat rănirea conducătorului de 37 de ani din comuna Smârdan și a unui pasager din același auto.

Toți conducătorii posedau permis de conducere și nu se aflau sub influența băuturilor alcoolice.
Cercetările continuă.”, precizează Biroul de presă al IPJ Tulcea.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Vreți să vă angajați la Spitalul Județean Constanța? Iată ce posturi sunt scoase la concurs

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Pe pagina oficială a Spitalului Clinic Județean de Urgență ”Sf. Apostol Andrei” Constanța a fost postat un anunț potrivit căruia unitatea spitalicească scoate la concurs mai multe posturi vacante.

Este vorba despre: 3 posturi de asistenți medicali generaliști pentru Secția Clinică Gastroenterologie, 3 posturi de asistenți medicali generaliști pentru Secția Medicală 1, 1 post asistent de radiologie pentru Laboratorul de Radiologie și Imagistică Medicală, 2 posturi de asistenți de laborator pentru Laboratorul de Analize Medicale de pe strada Ștefan cel Mare, nr. 133, 1 post de asistent de laborator pr, 1 post registrator medical pentru Laboratorul de Analize Medicale strada Ștefan cel Mare, nr. 133, 1 post registrator medical pentru Secția Chirurgie Ortopedie Pediatrică.

Condițiile de participare le puteți găsi în pdf-ul postat mai jos.

Este important de spus faptul că pentru a putea participa la concurs trebuie să achitați și o sumă de bani. Este vorba despre o taxă de înscriere în valoare de 100 de lei. Excepție fac persoanele care doresc să se înscrie pentru a participa la concursul pentru Registrator medical. Acestea trebuie să plătească 50 de lei.

Tot în pdf-ul de mai  jos puteți vedea ce trebuie să conțină dosarul de înscriere la concurs.

Depunerea dosarelor de concurs se poate face până în data de 9.02, la Registratura Spitalului Clinic Județean, b-dul Tomis, nr. 145.

Selecția dosarelor depuse se face până pe data de 11.02, ora 10.00, iar proba scrisă va avea loc în data de 15 februarie, ora 10.00, la sediul spitalului.

În data de 18 februarie se va desfășura interviul, iar rezultatele finale vor fi afișate în data de 23 februarie.

Bibliografia pentru concurs o găsiți la sediul Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța, lângă Serviciul RUNOS.

Anunt Concurs Asistenti Si Registratori Medicali

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: