Connect with us

Administratie

Cernavodă. Negoiță bagă peste 12 milioane de lei din bugetul local în modernizarea stadionului “Ideal”

Mihaela Tîrpan

Publicat

la

Consilierii locali din orașul Cernavodă sunt convocați, săptămâna aceasta, de primarul Liviu Negoiță în ședința ordinară a lunii aprilie pentru a dezbate și supune mai multe proiecte de hotărâre care îi poartă semnătura. Printre initiative se află și modenizarea staționului “Ideal” din localitate. Mai exact, edilul cere ale;ilor locali vot pentru proiectul privind “actualizarea indicatorilor tehnico – economici aprobați prin HCL nr. 292/27.09.2017, precum și aprobarea finanțării din bugetul local pentru obiectivul de investiții Modernizare stadion Ideal – Cernavodă”.

Conform proiectului propus de primarul Negoiță, valoarea totală a investiției, așa cum reiese din devizul general, în prețurile calculate în aprilie 2019, este: 10.654.827,69 lei fără TVA. Asta înseamnă o valoare cu TVA de 12.569,573,97 lei.

Revenind la deviz, lucrările de modernizare a stadionului din Cernavodă cuprind: amenajarea terenului care va costa 1.391.850,26 lei cu TVA, plăți pe consultanță în valoare de peste 200 de mii de lei și asistență tehnică ce depășește 150 de mii de lei.

Un lucru e cert, Negoiță nu a identificat surse de finanțare externe nerambursabile, așa încât toți banii vor fi alocați de la bugetul local. O spune chiar primarul:

“Întrucât pentru realizarea obiectivului de investiții nu au fost identificate surse de finanțare externe nerambursabile, propunem aprobarea finanțării integral din bugetul local”, explică edilul.

Câți bani vor fi investiți în construcțiile de bază propuse prin proiect, dar ș ice presupune modernizarea stadionului “Ideal”, conform viziunii primarului Negoiță, puteți studia în documentul care stă la baza promovării proiectului de hotărâre.

Download (PDF, 496KB)

 

 

Cum arată acum stadionul din Cernavodă, vedeți în imaginile pe care vi le punem la dispoziție:

NOTĂ! “Axiopolis” Cernavodă, echipa de fotbal a orașului joacă în Liga a 3 – a și niciodată nu a avut performanțe notabile.

Comments

comments

Administratie

Palaz: „Lucrările la noul sediul al IML Constanța își urmează cursul“

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Vicepreședintele Consiliului Județean Constanța Claudiu-Iorga Palaz, a declarat, într-o postare pe Facebook, că există viața și după COVID! Asta pentru că, spune Palaz, lucrările la noul sediu al IML Constanța sunt în plină desfășurare.

„Lucrurile trebuie să-și urmeze cursul lor, dar precaut! Fără panică și rațional! Un proiect în derulare al CJC, anume Institutul de Medicina Legală Constanța! Județul Constanța era singurul județ care nu avea IML! Serviciul de medicina legală se desfășura într-o fostă GRĂDINIȚA, între blocuri! Deci, se poate!“, se arată în mesajul lui Palaz.

Vicepreședintele CJC a precizat pentru Ordinea.ro că aproximativ 40% din lucrări sunt efectuate până în prezent, Palaz estimând că acestea vor fi finalizate în luna iulie a acestui an. Reabilitarea clădirii în care va funcționa noul sediu al Institutului de Medicină Legală Constanța a început în 2 decembrie 2019. Palaz spunea, la vremea respectivă, că firma care se va ocupa de lucrări va avea la dispoziție aproximativ opt luni pentru finalizarea construcției.

„Undă verde pentru IML CONSTANTA! Realizarea unui sediu la standarde civilizate pentru INSTITUTUL DE MEDICINA LEGALĂ este un proiect care a intrat in linie dreapta! deci se poate cu un PROFESIONIST!“, nota Claudiu Palaz într-o postare pe Facebook.

Vicepreședintele CJC a declarat pentru Ordinea.ro  că valoarea lucrărilor se ridică la aproximativ un milion de euro și vor fi suportate de la bugetul CJC. Amintim că aleșii județeni au aprobat, în luna octombrie a anului trecut, inițiativa vicepreședintelui CJC Claudiu Iorga Palaz, privind amanajarea clădirii în care va funcționa Serviciul Județean de Medicină Legală Constanța. Imobilul, care cuprinde D+P+1E, este situat în strada Ștefan cel Mare nr. 133 în apropierea Policlinicii 2. Palaz nota, urmă cu un an, că imobilul în care se va muta IML Constanța a fost realizată în 1908, extinsă în perioada 1935 – 1944, reamenajată în perioada 1947 – 1954 și a fost abandonată din 2002. În noua clădire a IML ar urma să fie efectuate, printre altele, examinări medico-legale, la cererea persoanelor interesate sau la cererea organelor de urmărire penală sau a instanțelor judecătorești, certificate medico-legale, constatări, expertize, analize toxicologice și serologice, autopsii medico-legale, examene anatomo-patologice, cursuri și lucrări practice cu studenți.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Constanța. Noi treceri de pietoni în cartierele KM 4 și Abator

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Pentru creșterea siguranței locuitorilor din orașul nostru, echipele SC Confort Urban SRL vor trasa joi noaptea noi treceri de pietoni în locuri cu risc crescut de accidente rutiere. Acestea vor fi amenajate pe bulevardul 1 Mai Vechi, la intersecția cu strada Plopilor și pe șoseaua Mangaliei, în zona pasajului pietonal de la Abator. Măsura a fost luată de Comisia de Circulație în urma solicitărilor primite de la cei care locuiesc în zonă, cu avizul Poliției Rutiere, notează Primăria Constanța, care mai punctează că va înființa treceri de pietoni în zonele în care situația o va impune.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Constanța. Infrastructură pietonală de la Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie, reabilitată

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Primăria Municipiului Constanța, prin SC Confort Urban SRL, notează că își continuă intervențiile care au rolul de a facilita accesul personalului medical și al pacienților în spațiul aferent unităților sanitare.

„Astăzi au fost finalizate lucrările de amenajare a căilor de acces din curtea Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie Constanța. Au fost montate borduri pentru delimitarea aleilor pietonale și a fost turnat asfalt. În contextul pandamiei de coronavirus, Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Constanța va prelua pacienții diagnosticați cu COVID-19, devenind temporar spital de suport atunci când Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța va ajunge la capacitate maximă.“, se arată într-un comunicat al Primăriei.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: