Connect with us

Politica

Cernavodă: Șicanele de viteză împart șoferii în două tabere. ALDE cere scoaterea lor! Ce spune Primăria

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Introducerea limitatoarelor de viteză în orașul Cernavodă a stârnit un val uriaș de reacții pe rețelele de socializare, dar și pe grupurile unde oamenii împart păreri de importanța pentru comunitatea lor. Montate de doar o săptămână, limitatoarele de vitează au reușit să-i împartă pe locuitorii din Cernavodă în două tabere (proporțiile sunt ușor forțate, însă descriu starea lucrurilor cu exactitate), oamenii fiind nemulțumiți de distanța pe care acestea o au față de trecerea de pietoni și acuzând autoritățile locale că nu ar fi montate în conformitate cu legislația în vigoare. Alții susțin că ele sunt necesare și reduc numărul accidentelor rutiere în care sunt implicați pietonii. Concret, imediat după montarea limitatoarelor de viteză, în imediata apropiere a unei treceri de pietoni a avut loc un accident rutier și de aici au pornit reacțiile, potrivit lui Marian Iordache, consilierul primarului Liviu Negoiță.

Astăzi, președintele Organizației de Tineret a ALDE Cernavodă, Robert Eusebiu Spârcaci, ne-a adus la cunoștință un punct de vedere oficial al structurii pe care o reprezintă. Tinerii din ALDE Cernavodă îi cer primaului scoaterea limitatoarelor de viteză și implicarea Poliției Rutiere pentru amplasarea lor. Robert Spârcaci susține că acestea nu ar fi montate respectând legislația și că acest aspect ar duce la multe alte situații neplăcute.

Iată punctul de vedere al ALDE Cernavodă:

“Introducerea calmatoarelor de trafic în Cernavodă a cauzat păreri diverse în rândul şoferilor. În timp ce unii sunt de acord cu ele, alţii susţin că sunt prea multe şi nici măcar montate corect.  Aceste limitatoare , trebuiesc instalate  conform legislatiei astfel încât, cel neatent sa fie atenționat , ca urmează o trecere. Montate la nici un metru de trecerea de pietoni , ce efect ar putea avea? O montare de limitator de viteza se mai afla si in dealul, Anghel Saligny care dintr-un cap in altul al străzii sunt denivelări și gropi. Ce sa mai ocolim!? Aceasta montare in rampa poate cauza probleme serviciilor de urgență, crește nivelul de poluare a aerului în zonă din motiv că șoferii conduc într-o treaptă inferioară de viteză și, respectiv, crește consumul de combustibil, cu 20-25 la sută. Cu toate acestea, nu există statistici oficiale care ar confirma reducerea numărului de accidentari la nivel de oras după instalarea acestor limitatoare de viteză. Sa nu mai spun de “Valsul șoferilor printre limitatoarele de viteză” care poate fi observat fie pe străzile cu trafic redus, fie în momentele zilei când circulația este mai liniștită. Cu alte cuvinte, atunci când din sens opus nu circulă alte autovehicule. Cer public primarului Liviu Negoiță, scoaterea limitatoarelor de viteză din Cernavodă și păstrarea doar acelora din apropierea instituțiilor școlare. Suţin că aceste limitatoare sunt periculoase pentru atat pentru mașini cat și pentru biciclete şi motociclete. “La 10 km/h zguduie masina (ne scuzați dom’ primar ca noi nu ne permitem Duster-uri ci mașini și din anii 90’)  ceea ce duce la distrugerea autoturismelor. Suntem singurul oraș din România, după parerea multor șoferi umblați prin țară, în care avem montate în acest mod excesiv și abuziv aceste limitatoare de viteză. Din punctul meu de vedere, acestea trebuie scoase din proiect, pentru ca limitarea vitezei nu trebuie impusa prin luarea unor masuri restrictive prin care toti cetatenii de buna credinta sa-si strice masinile, ci masurile trebuiesc luate impreuna cu cei de la Politia Rutiera, pentru a fi depistati si amendati doar cei care incalca regulile de circulație”

Primăria: Limitatoarele de viteză sunt amplasate de ADPP prin Gospodăria Comunală și resectă prevederile unei hotărâri a Consiliului Local

Contactat telefonic de “Ordinea.ro” Marian Iordache, consilierul primarului Liviu Negoiță ne-a declarat că limitatoarele de viteză au fost montate de către lucrătorii din cadrul ADPP, prin departamentul Gospodărie Comunală și respectă prevederile unei hotărâri a Consiliului Local.

“Ședința de Consiliu Local a avut loc pe data de 14 iulie și la câteva zile a început montarea lor; avem montate limitatoare de viteză în toate zonele din oraș, acolo unde sunt treceri de pietoni și toate respectă prevederile unei hotărâri a Consiliului Local. Interesant este un alt aspect: un consilier de la ALDE a cerut amplasarea de limitatoare de viteză în orașul Cernavodă și tot ALDE cere primarului scoaterea lor… În fine, dacă Poliția Rutieră constată că ele nu respectă legislația, atunci acestea vor fi relocate. Este adevărat că unul dintre acestea este montat undeva în rampă și acolo nu este o soluție bună și probabil pentru el se va solicita schimbarea… vom vedea!”, a declarat Marian Iordache pentru ziarul nostru.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Politica

George Niculescu, președinte interimar al PNL Năvodari. Ce alte decizii au fost luate în ședința BPJ

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Conducerea PNL Constanța a decis, vineri seară în ședința Biroul Permanent Județean, dizolvarea Organizației Locale a PNL Năvodari.

Conducerea liberalilor de la Constanța a decis ca preluarea organizației să îi revină consilierului județean George Niculescu, consilier județean din partea Partidului Național Liberal în cadrul Consiliului Județean Constanța.

“Am făcut analiza activității organizației locale a PNL Năvodari și lucrurile nu erau întocmai cu ceea ce noi ne dorim, cu ceea ce ne-am propus. În fapt, organizația de la Năvodari nu mai era funcțională, mulți dintre colegii de acolo s-au mutat cu locul de muncă într-un alt județ ori au părăsit țara, așa încât am decis dizolvarea organizației. Am propus ca de activitatea de la Năvodari, pentru următoarele trei luni, să se ocupe condilierul județean George Niculescu, membru al PBJ. Mandatul lui Niculescu este să verifice, imparțial și obiectiv, activitatea de la Năvodari și după aceea vom stabili toți pașii necesari de urmat”, a declarat Bogdan Huțucă, președintele PNL Constanța pentru “Ordinea.ro”.

Facem precizarea că președinte al PNL Năvodari era Silviu Calafus, consilier local din partea liberalilor în Consiliul Local Năvodari.

Potrivit declarațiilor lui Huțucă, Silviu Calafus a rămas membru al PNL.

“Domnul Calafus a rămas membru al PNL, este și consilier local dar, știți cum e, când îți pleacă atâția oameni se impune o astfel de analiză. Puteam să îl numim interimar pe domnul Calafus, dar am preferat pe cineva neutru, cineva care să faca analiza despre care v-am vorbit, imparțială și obiectivă”, a completat președintele PNL Constanța pentru ziarul nostru.

Contactat telefonic, George Niculescu a declarat pentru “Ordinea.ro” următoarele:

“De prea multă vreme, această organizație nu funcționa la potențialul său maxim. Îmi doresc să fac o evaluare a situației și în cel mai scurt timp această organizație să ofere locuitorilor o alternativă seriosă la actuala conducere PSD a orașului Năvodari.”

Doi se ceartă și al treilea câștigă: Silviu Calafus, președintele PNL Năvodari!

Alegeri în organizația femeilor liberale

În altă ordine de idei, Huțucă a mai precizat că BPJ a decis organizarea de alegeri în organizația femeilor liberale, astfel încât vor fi demarate procedurile pentru ca scrutinul să se desfășoare în data de 3 noiembrie.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Deputat PNL Constanța: “PSD ar fi în stare să impoziteze și pomana porcului”

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

În contextul impozitului creat pentru justificarea plăților efectuate la nuntă și a documentelor pe care tinerii căsătoriți le primesc, în acest sens, de la ANAF și de care Eugen Teodorovici, ministrul de Finanțe, nu este deloc străin, un parlamentar constănțean le cere românilor atenție sporită vizavi de intențiile Executivului. Astfel, referitor la impozitarea nunților, Bogdan Huțucă, președintele PNL Constanța le transmite românilor, prin intermediul unui mesaj postat pe pagina sa de Facebook, să aibă grijă că “pesediștii au pus ochii pe banii noștri”. Mai mult, parlamentarul constănțean transmite că “Teodorovici și PSD sunt atât de incompetenți încât nu le mai ajung miliardele de euro împrumutate ca să/și acopere cheltuielile”.

Iată mesajul complet al deputatului Bogdan Huțucă de la PNL:

“Vă spuneam acum câteva săptămâni să fiți atenți că Teodorovici și PSD vor veni după banii voștri, pentru că sunt atât de incompetenți încât nu le mai ajung nici măcar miliardele de euro împrumutate ca să-și acopere cheltuielile. Ei bine, au început. Teodorovici vrea să impoziteze tot ce mișcă la nunți, botezuri sau zile de naștere. Ar fi în stare să impoziteze și pomana porcului, dar a avut grijă Daea să ne lase fără godaci. Așa că nu uitați de sfatul meu: atenție la buzunare că pesediștii au pus ochii pe banii noștri!”

ANAF a început să trimită tinerilor căsătoriți solicitări ca aceștia să declare, într-un formular, ce relații economice au avut, în contextul căsătoriei civile și religioase, cu PFA, firme și altele, care le-au furnizat servicii de fotografie, muzică pentru petrecere și spațiul (restaurantul), potrivit informațiilor Profit.ro. Fiscul solicită nume de persoane/firme, numere de telefon, adrese și intermediari. Amenda pentru nerespectarea solicitării Fiscului este de 2.000-5.000 de lei.

 

 

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Norica Nicolai, seminar despre pescuitul la Marea Neagră, la hotelul Ramada din Constanța

Adrian Cârlescu

Publicat

la data de

Scris de

Europarlamentarul ALDE Norica Nicolai va organiza un seminar despre pescuitul la Marea Neagră, pe 27 octombrie 2018, la hotelul Ramada din Constanța. Evenimentul a fost anunțat ieri, în cadrul unei conferințe de presă, de senatorul Ion Popa, președintele ALDE Constanța. Popa a declarat că și-a format convingerea, în urma unor discuții, că este necesară schimbarea legii pescuitului.

Norica Nicolai a fost raportor pentru Raportul privind situația pescuitului recreativ în Uniunea Europeană, adoptat de comisia de profil a Parlamentului European în luna ianuarie 2018. Documentul adoptat introduce distincții între pescuitul recreativ și semi-comercial. Problema de fond care a generat acest raport a fost aceea că, în mai multe state membre ale Uniunii Europene, cu deschidere al Oceanul Atlantic, existau situații când, sub aparența pescuitului recreativ, scutit de taxe, se practica un pescuit mult mai intens, având deja și un scop comercial… dar fără a se plăti taxe. Din acest motiv, raportul Noricăi Nicolai introduce conceptul de pescuit semi-comercial, care deschide calea taxării pentru această zonă gri.

Într-un interviu acordat pentru Radio Constanța (vezi AICI), Norica Nicolai declara că ”ALDE, în momentul de față, este preocupat de un proiect simplificat de absorbție a fondurilor europene, în ceea ce privește România. (…) Dacă reglementăm foarte clar regimul piscicol, dacă nu mai implicăm atât de multe autorități în avize care sunt necesare, eu cred că comunitățile locale pot organiza ele ferme de pescuit fiabile și pot crea locuri de muncă pe teritoriul lor. Dacă, însă îi blocăm pe oameni în obținerea a numeroase avize așa cum se întâmplă astăzi, pescuitul devine sau rămâne un deziderat.”.

Potrivit informațiilor noastre, la nivelul județului Constanța au fost înființate grupuri de acțiune ale pescarilor, încă din anul 2011, în scopul accesării fondurilor nerambursabile din Programul Operațional pentru Pescuit și Afaceri Maritime, la inițiativa fostului președinte al Consiliului Județean Constanța, Nicușor Constantinescu. Din păcate, această inițiativă a fost intens politizată și căpușată de grupuri de interese fără legătură reală cu domeniul pescuitului. Ca dovadă, Grup Local Dobrogea Sud (FLAG Sud) cu sediul la Agigea, care a gestionat fondurile pentru partea de sud a litoralului, este condusă chiar de primarul acestei localități, Cristian Maricel Cîrjaliu. Cea mai de seamă realizare a FLAG-ului de sud a fost un festival așa-zis pescăresc organizat în Vama Veche, de care nu-și mai amintește nimeni. De asemenea, FLAG Nord a dirijat banii europeni pentru pescuit la finanțarea unor proiecte de construire a unor pensiuni așa-zis pescărești și a unui atelier de împletit coșuri din răchită. Beneficiarii banilor au fost niște afaceriști arondați baronilor locali PSD, dar și Regia Autonomă Județeană de Drumuri și Poduri, erijată spontan în membru al comunității pescărești.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: