Connect with us

Politica

Cernavodă: Șicanele de viteză împart șoferii în două tabere. ALDE cere scoaterea lor! Ce spune Primăria

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Introducerea limitatoarelor de viteză în orașul Cernavodă a stârnit un val uriaș de reacții pe rețelele de socializare, dar și pe grupurile unde oamenii împart păreri de importanța pentru comunitatea lor. Montate de doar o săptămână, limitatoarele de vitează au reușit să-i împartă pe locuitorii din Cernavodă în două tabere (proporțiile sunt ușor forțate, însă descriu starea lucrurilor cu exactitate), oamenii fiind nemulțumiți de distanța pe care acestea o au față de trecerea de pietoni și acuzând autoritățile locale că nu ar fi montate în conformitate cu legislația în vigoare. Alții susțin că ele sunt necesare și reduc numărul accidentelor rutiere în care sunt implicați pietonii. Concret, imediat după montarea limitatoarelor de viteză, în imediata apropiere a unei treceri de pietoni a avut loc un accident rutier și de aici au pornit reacțiile, potrivit lui Marian Iordache, consilierul primarului Liviu Negoiță.

Astăzi, președintele Organizației de Tineret a ALDE Cernavodă, Robert Eusebiu Spârcaci, ne-a adus la cunoștință un punct de vedere oficial al structurii pe care o reprezintă. Tinerii din ALDE Cernavodă îi cer primaului scoaterea limitatoarelor de viteză și implicarea Poliției Rutiere pentru amplasarea lor. Robert Spârcaci susține că acestea nu ar fi montate respectând legislația și că acest aspect ar duce la multe alte situații neplăcute.

Iată punctul de vedere al ALDE Cernavodă:

“Introducerea calmatoarelor de trafic în Cernavodă a cauzat păreri diverse în rândul şoferilor. În timp ce unii sunt de acord cu ele, alţii susţin că sunt prea multe şi nici măcar montate corect.  Aceste limitatoare , trebuiesc instalate  conform legislatiei astfel încât, cel neatent sa fie atenționat , ca urmează o trecere. Montate la nici un metru de trecerea de pietoni , ce efect ar putea avea? O montare de limitator de viteza se mai afla si in dealul, Anghel Saligny care dintr-un cap in altul al străzii sunt denivelări și gropi. Ce sa mai ocolim!? Aceasta montare in rampa poate cauza probleme serviciilor de urgență, crește nivelul de poluare a aerului în zonă din motiv că șoferii conduc într-o treaptă inferioară de viteză și, respectiv, crește consumul de combustibil, cu 20-25 la sută. Cu toate acestea, nu există statistici oficiale care ar confirma reducerea numărului de accidentari la nivel de oras după instalarea acestor limitatoare de viteză. Sa nu mai spun de “Valsul șoferilor printre limitatoarele de viteză” care poate fi observat fie pe străzile cu trafic redus, fie în momentele zilei când circulația este mai liniștită. Cu alte cuvinte, atunci când din sens opus nu circulă alte autovehicule. Cer public primarului Liviu Negoiță, scoaterea limitatoarelor de viteză din Cernavodă și păstrarea doar acelora din apropierea instituțiilor școlare. Suţin că aceste limitatoare sunt periculoase pentru atat pentru mașini cat și pentru biciclete şi motociclete. “La 10 km/h zguduie masina (ne scuzați dom’ primar ca noi nu ne permitem Duster-uri ci mașini și din anii 90’)  ceea ce duce la distrugerea autoturismelor. Suntem singurul oraș din România, după parerea multor șoferi umblați prin țară, în care avem montate în acest mod excesiv și abuziv aceste limitatoare de viteză. Din punctul meu de vedere, acestea trebuie scoase din proiect, pentru ca limitarea vitezei nu trebuie impusa prin luarea unor masuri restrictive prin care toti cetatenii de buna credinta sa-si strice masinile, ci masurile trebuiesc luate impreuna cu cei de la Politia Rutiera, pentru a fi depistati si amendati doar cei care incalca regulile de circulație”

Primăria: Limitatoarele de viteză sunt amplasate de ADPP prin Gospodăria Comunală și resectă prevederile unei hotărâri a Consiliului Local

Contactat telefonic de “Ordinea.ro” Marian Iordache, consilierul primarului Liviu Negoiță ne-a declarat că limitatoarele de viteză au fost montate de către lucrătorii din cadrul ADPP, prin departamentul Gospodărie Comunală și respectă prevederile unei hotărâri a Consiliului Local.

“Ședința de Consiliu Local a avut loc pe data de 14 iulie și la câteva zile a început montarea lor; avem montate limitatoare de viteză în toate zonele din oraș, acolo unde sunt treceri de pietoni și toate respectă prevederile unei hotărâri a Consiliului Local. Interesant este un alt aspect: un consilier de la ALDE a cerut amplasarea de limitatoare de viteză în orașul Cernavodă și tot ALDE cere primarului scoaterea lor… În fine, dacă Poliția Rutieră constată că ele nu respectă legislația, atunci acestea vor fi relocate. Este adevărat că unul dintre acestea este montat undeva în rampă și acolo nu este o soluție bună și probabil pentru el se va solicita schimbarea… vom vedea!”, a declarat Marian Iordache pentru ziarul nostru.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Politica

Președintele vrea referendum pe Justiție

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat marţi că este ”aproape hotărât” să convoace referendum naţional pe 26 mai, odată cu alegerile europarlamentare.

“Lucrăm deja intens la asta, analizăm datele, variantele, partea legală. Eu sunt aproape hotărât să convoc referendum pentru data de 26 mai, când avem alegeri europarlamentare”, a spus şeful statului, la dezbaterea “Preşedinte sau cetăţean/om politic şi societate civilă”, organizată în cadrul Festivalului internaţional de film documentar şi drepturile omului de One World România.

Seful statului a precizat ca s-a vorbit mult de referendum și și-a propus sa facă o evaluare in acest sens.

“S-a vorbit mult despre referendum și am spus că lucrurile trebuie evaluate din multe puncte de vedere. Stiți că voința este una și putința este alta. Discuția a revenit și nu a revenit întâmplător. Am primit o lege care clarifica anumite aspecte tehnice, printre care pesediștii introduseseră un paragraf că odată cu europarlamentarele nu se poate organiza nimic altceva. Mi s-a părut suspect de aceea am contestat la CCR. Curtea mi-a dat dreptate. Am început să analizez cum ar fi dacă aș convoca un referendum fix pentru data alegerilor europarlamentare. La început am fost puțin entuziaști. Lucrăm la asta intens, analizăm datele, variantele. Eu sunt aproape hotărât să convoc referendum pentru 26 mai. Un referendum nu poate să producă o lege, dar poate să exprime atitudinea nației și asta vreau. Îmi doresc ca națiunea română să spună clar dacă mai poate să tolereze corupția și corupții sau trebuie să tragem o linie și să spunem stop”, a declarat Iohannis, conform Antena 3.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

După protestul #sieu, premierul Dăncilă transmite: “Să vină toți cu idei constructive, nu doar cu blocaje”

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Protestul #Șîeu pentru construcția de autostrăzi produce ecouri. Premierul Viorica Dăncilă a făcut un apel la unitate națională în jurul acestui obiectiv. A cerut idei constructive și a transmis românilor să renunțe la… blocaje.

“Lansez un apel către toți cei care își iubesc țara să ne mobilizăm cu toții în jurul acestui obiectiv de construcție a autostrăzilor. Trebuie să accelerăm acest proces și îi rog pe toți să vină cu idei constructive, nu doar cu blocaje. Încă ne confruntăm cu încercările unor cetățeni care doresc cu orice preț să blocheze construcția autostrăzilor și fac orice pentru a bloca construcția de autostrăzi. Doar la începutul lunii ianuarie autostrada Lugoj-Deva a fost blocată de contentații depuse de trei cetățeni, unul din Dublin, doi din România. Motivul a fost faptul că nu se oferă suficiente locuri pentru marile mamifere și pentru lilieci. Nu-mi vine să cred că este posibil așa ceva și nu înțeleg ce interese au acești oameni”, a declarat Viorica Dăncilă.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Finanțistul Huțucă (PNL), despre efectele OUG 114: “Sunt îngrozitoare, abrogați anomalia”

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Deputatul Bogdan Hușucă, președintele PNL Constanța, a vorbit, marți, în Paralment, despre efectele OUG 114 asupra mediului de afaceri, a economiei, dar și a oamenilor simplu. Huțucă susține că efectele sunt “îngrozitoare” și le cere guvernanților să-și asume răspunderea și să abroge “anomalia”. Declarația parlamentarului constanțean a fost susținută la prezentarea moțiunii simple îmdreptată împotriva ministrului Finanțelor, Eugen Teodorovici.

Iată mesajul pe care Bogdan Huțucă l-a postat și pe pagina sa de Facebook:

Am explicat pe cât de simplu am putut că unele decizii ale actualului ministru, precum OUG 114, afectează negativ mediul de afaceri, locurile de muncă, stabilitatea economiei și mai ales nivelul de trai pentru toți românii. Toți românii!
Efectele OUG 114 sunt îngrozitoare:

– Cursul de schimb valutar a ajuns la maximul istoric
– Tinerii au probleme în a accesa credite
– Au lovit în băncile și companiile cu capital românesc
– Statul se împrumută astăzi mai greu și la dobânzi mai mari
– Au lovit în producția românească de energie
– Au Crescut prețul la energie și gaze naturale pentru români
– Au crescut prețul la abonamentele de comunicații
– Vor să naționalizeze mascat pensiile private

Cine suportă costurile acestor legi proaste? Românii! 
În timpul ăsta, Teodorovici, Vâlcov și ceilalți pesediști ne râd în nas. 
Asumați-vă răspunderea! Abrogați anomalia!

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: