Connect with us

Politica

Cernavodă: Șicanele de viteză împart șoferii în două tabere. ALDE cere scoaterea lor! Ce spune Primăria

Mihaela Tîrpan

Publicat

la

Introducerea limitatoarelor de viteză în orașul Cernavodă a stârnit un val uriaș de reacții pe rețelele de socializare, dar și pe grupurile unde oamenii împart păreri de importanța pentru comunitatea lor. Montate de doar o săptămână, limitatoarele de vitează au reușit să-i împartă pe locuitorii din Cernavodă în două tabere (proporțiile sunt ușor forțate, însă descriu starea lucrurilor cu exactitate), oamenii fiind nemulțumiți de distanța pe care acestea o au față de trecerea de pietoni și acuzând autoritățile locale că nu ar fi montate în conformitate cu legislația în vigoare. Alții susțin că ele sunt necesare și reduc numărul accidentelor rutiere în care sunt implicați pietonii. Concret, imediat după montarea limitatoarelor de viteză, în imediata apropiere a unei treceri de pietoni a avut loc un accident rutier și de aici au pornit reacțiile, potrivit lui Marian Iordache, consilierul primarului Liviu Negoiță.

Astăzi, președintele Organizației de Tineret a ALDE Cernavodă, Robert Eusebiu Spârcaci, ne-a adus la cunoștință un punct de vedere oficial al structurii pe care o reprezintă. Tinerii din ALDE Cernavodă îi cer primaului scoaterea limitatoarelor de viteză și implicarea Poliției Rutiere pentru amplasarea lor. Robert Spârcaci susține că acestea nu ar fi montate respectând legislația și că acest aspect ar duce la multe alte situații neplăcute.

Iată punctul de vedere al ALDE Cernavodă:

“Introducerea calmatoarelor de trafic în Cernavodă a cauzat păreri diverse în rândul şoferilor. În timp ce unii sunt de acord cu ele, alţii susţin că sunt prea multe şi nici măcar montate corect.  Aceste limitatoare , trebuiesc instalate  conform legislatiei astfel încât, cel neatent sa fie atenționat , ca urmează o trecere. Montate la nici un metru de trecerea de pietoni , ce efect ar putea avea? O montare de limitator de viteza se mai afla si in dealul, Anghel Saligny care dintr-un cap in altul al străzii sunt denivelări și gropi. Ce sa mai ocolim!? Aceasta montare in rampa poate cauza probleme serviciilor de urgență, crește nivelul de poluare a aerului în zonă din motiv că șoferii conduc într-o treaptă inferioară de viteză și, respectiv, crește consumul de combustibil, cu 20-25 la sută. Cu toate acestea, nu există statistici oficiale care ar confirma reducerea numărului de accidentari la nivel de oras după instalarea acestor limitatoare de viteză. Sa nu mai spun de “Valsul șoferilor printre limitatoarele de viteză” care poate fi observat fie pe străzile cu trafic redus, fie în momentele zilei când circulația este mai liniștită. Cu alte cuvinte, atunci când din sens opus nu circulă alte autovehicule. Cer public primarului Liviu Negoiță, scoaterea limitatoarelor de viteză din Cernavodă și păstrarea doar acelora din apropierea instituțiilor școlare. Suţin că aceste limitatoare sunt periculoase pentru atat pentru mașini cat și pentru biciclete şi motociclete. “La 10 km/h zguduie masina (ne scuzați dom’ primar ca noi nu ne permitem Duster-uri ci mașini și din anii 90’)  ceea ce duce la distrugerea autoturismelor. Suntem singurul oraș din România, după parerea multor șoferi umblați prin țară, în care avem montate în acest mod excesiv și abuziv aceste limitatoare de viteză. Din punctul meu de vedere, acestea trebuie scoase din proiect, pentru ca limitarea vitezei nu trebuie impusa prin luarea unor masuri restrictive prin care toti cetatenii de buna credinta sa-si strice masinile, ci masurile trebuiesc luate impreuna cu cei de la Politia Rutiera, pentru a fi depistati si amendati doar cei care incalca regulile de circulație”

Primăria: Limitatoarele de viteză sunt amplasate de ADPP prin Gospodăria Comunală și resectă prevederile unei hotărâri a Consiliului Local

Contactat telefonic de “Ordinea.ro” Marian Iordache, consilierul primarului Liviu Negoiță ne-a declarat că limitatoarele de viteză au fost montate de către lucrătorii din cadrul ADPP, prin departamentul Gospodărie Comunală și respectă prevederile unei hotărâri a Consiliului Local.

“Ședința de Consiliu Local a avut loc pe data de 14 iulie și la câteva zile a început montarea lor; avem montate limitatoare de viteză în toate zonele din oraș, acolo unde sunt treceri de pietoni și toate respectă prevederile unei hotărâri a Consiliului Local. Interesant este un alt aspect: un consilier de la ALDE a cerut amplasarea de limitatoare de viteză în orașul Cernavodă și tot ALDE cere primarului scoaterea lor… În fine, dacă Poliția Rutieră constată că ele nu respectă legislația, atunci acestea vor fi relocate. Este adevărat că unul dintre acestea este montat undeva în rampă și acolo nu este o soluție bună și probabil pentru el se va solicita schimbarea… vom vedea!”, a declarat Marian Iordache pentru ziarul nostru.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Politica

Președintele Iohannis: “Pandemia nu se va termina nici în martie”

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Președintele Klaus Iohannis a vorbit, miercuri seară, într-o conferință de presă, la Palatul Cotroceni, despre elegerile parlamentare și campania electorală.

“Mecanismele democratice nu trebuie blocate. Mandatul parlamentarilor se termină pe 20 decembrie. După această dată nu mai pot vota decât legi simple. Ar fi catastrofal pentru România să nu avem parlament funcțional. Tocmai pentru că avem o criză sanitară trebuie să facem ca România să nu rămână fără un legislativ cu puteri depline. Autoritățile au organizat bine alegerile locale. Avem experiența acestui scrutin car ene permite să îndreptăm erorile inerente. procesul de votare nu presupune riscuri majore, însă campania electorală da. Au fost stabilite reglementări mai strice pentru campania electorală. Avem marele avantaj că trăim într-o eră digitală și pot expune în mediul online programele. Le recomand candidaților să se orienteze către aceste metode alternative. Nu mai putem vorbi de mitinguri de susținere și solivcit autorităților să fie atente. Orice abatere va treui aspru și rapid sancționată”, a spus președintele și a afirmat că “pandemia nu se va termina nici în martie (luna martie 2021 – n.r.)”.

Întrebat dacă la 7.000 de cazuri noi pe zi de COVID -19, România ar trebui să mai organizeze alegerile, Klaus Iohannis a răspuns:

„Eu nu rămân niciodată indiferent la ce se întâmplă în țară. Da, să organizăm alegerile sub normele impuse și sub reguli strictețe.”

 

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Președintele executiv al PMP, deputatul Marius Pașcan: „Se prefigurează o posibilă guvernare PSD – USR?“

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Scandalul imens după votul din Parlament pentru Consiliul Legislativ, când cei de la USR au fost acuzați de liberali că au făcut o înțelegere cu cei de la PSD, a dat naștere unor suspiciuni. Deputatul PMP Marius Pașcan consideră că trocul dintre PSD și USR nu e întâmplător. Pașcan spune că, după ce l-au votat pe Iordache președinte pe viață al Consiliului Legislativ, n-ar fi exclus ca USR să-l susțină și pe Marcel Ciolacu pentru funcția de Premier. Parlamentarul PMP afirmă că „trocul rușinos dintre PSD și USR prin care autorul OUG 13, Florin „altă întrebare” Iordache, a devenit președinte pe viață al Consiliului Legislativ reprezintă hârtia de turnesol, care ne arată că „oamenii noi din politică” plănuiesc să guverneze, după alegerile parlamentare, chiar cu politicienii metehnelor vechi, cu cei pe care pretind că vor să-i înlocuiască.“

„După ce își rupeau cămășile de pe ei în semn de revoltă împotriva celebrei Ordonanțe 13 și a puciului legislativ din Parlament în favoarea penalilor, din sinistrul tablou «noaptea ca hoții»,  USR-iștii l-au votat ieri pe Florin Iordache, protagonistul care a mătrășit Codul Penal, președinte pe viață al Consiliului Legislativ. I-au spus acum și «bogdaproste» pentru gestul obscen pe care, doar în urmă cu câteva luni, Iordache l-a transmis cu tupeu USR în timp ce cobora de la tribuna Camerei Deputaților. Useriștii au procedat la fel și în cazul senatorului PSD, Niculae Bădălău. După ce s-au pretins oripilați de jignirile acestuia la adresa Diasporei, nu au avut niciun fel de mustrări de conștiință și l-au uns pe Bădălău vicepreședinte la Curtea de Conturi. În același timp, USR-iștii au dovedit că nu dau doi bani pe principiul meritocratic, pe care-l tot clamează, votând în detrimentul fostului președinte al Curții Constituționale, Augustin Zegrean, preferându-l pe autorul OUG 13, absolvent de facultate de drept, la 42 de ani, să se ocupe de verificarea corectitudinii legislaţiei din România”, a declarat deputatul Marius Pașcan, președinte executiv al PMP.

Deputatul spune că blatul PSD-USR la Consiliul Legislativ prefigurează o posibilă alianță între cele două partide, după alegerile parlamentare din acest an.

„Nu m-aș mira, după ce am văzut comportamentul duplicitar al USR în Parlament și spectacolul propagandistic prin care useriștii simulau public confruntarea cu „ciuma roșie”, să se lucreze la un plan de guvernare PSD-PNL, coordonat de fostul prim – ministru Dacian Cioloş şi de vicepremierul său de la acea vreme, Vasile Dâncu. Cum ar fi să ne trezim, după 6 decembrie, cu Dan Barna la Palatul Cotroceni care-l susține cu convingere și zel pe „Marcel Ciolacu Premier?”, întreabă liderul PMP din Camera Deputaților, Marius Paşcan.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

PRO România, filiala Constanța, a definitivat listele de candidați pentru Parlament

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Coordonatorul PRO România Constanța, Mircea Dobre, și secretarul general adjunct, Răzvan Filipescu, vor înregistra, mâine, la Biroul Electoral Județean Constanța, listele cu candidați pentru Senat și Camera Deputaților. Echipa PRO România va înregistra candidaturile la Biroul Electoral Județean Constanța, la ora 14:30.

Iată listele de candidați ale PRO România:

Senat:

 1. FILIPESCU RĂZVAN – DIRECTOR GENERAL
 2. BĂTĂRIGĂ LOREDANA – DIRECTOR ECONOMIC
 3. CRUCERU VICTOR – DIRECTOR GENERAL
 4. IONESCU ALEXANDRU – INSPECTOR DE GOSPODĂRIRE A APELOR
 5. RIZEA VASILE – FARMACIST
 6. LEIȚOIU DELIA – BROKER ASIGURĂRI
 7. MOCANU CRISTINA-GEORGIANA – INGINER DEPARTAMENT REVIZII

Camera Deputaților:

 1. DOBRE MIRCEA-TITUS – DEPUTAT
 2. TROFIN VALENTIN-OLIVIAN – AVOCAT
 3. PEIU LAURENȚIU – DIRECTOR GENERAL
 4. BOBE MIHAI – DIRECTOR GENERAL
 5. DUMA ADRIANA – DIRECTOR
 6. BUZOIU FLAVIU – DIRECTOR GENERAL
 7. COCOR CODRUȚ – DIRECTOR TEHNIC
 8. DRĂGAN LEONARD – DIRECTOR GENERAL
 9. CĂȘUNEANU MARIAN – VICEPRIMAR
 10. POSTOLACHE SERGIU-IONUȚ – INGINER CALITATE – INGINER
 11. GOBEAJĂ LAURENȚIU-ADRIAN – INGINER AGRONOM
 12. BUTUMAN MIHAELA-MĂDĂLINA – MEDIC
 13. ȘANDRU LUMINIȚA – REFERENT RELAȚII EXTERNE
 14. FLOCA IONUȚ – ADMINISTRATOR ELECTRICIAN

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: