Connect with us

Actual

Certificarea detaşamentului Forţelor Regale Britanice, la Mihail Kogălniceanu

Maria Ionescu

Publicat

la data de

 Un detașament al Forțelor Aeriene Regale ale Marii Britanii format din aproximativ 160 de militari (piloți și personal tehnic) cu aeronave Eurofighter Typhoon va executa misiuni de poliție aeriană întărită în perioada 1 mai – 31 august 2018, alături de aeronavele MiG-21 LanceR și militari ai Forțelor Aeriene Române.

În cursul zilei de azi, secretarul de stat Mircea Dușa și șeful Statului Major al Apărării, generalul Nicolae Ciucă, au luat parte în Baza aeriană Mihail Kogălniceanu, la Ceremonia de certificare a detașamentului Forțelor Aeriene Regale ale Marii Britanii, care va executa misiuni de poliție aeriană întărită în flancul estic al NATO.

“Parteneriatul strategic dintre România și Marea Britanie este unul deosebit, mai ales în domeniul militar. Militarii britanici sunt, din nou, prezenți în România și ne bucură acest lucru. Apreciem foarte mult contribuția britanică, le doresc misiune ușoară și să fie la fel de prompți ca în misiunea trecută”, a spus Mircea Dușa.

Secretarul de stat a precizat că, încă de la Summit-ul NATO din Țara Galilor, au fost luate primele măsuri de asigurare pe flancul estic, cu principiul de bază al prezenței permanente a trupelor NATO, prin rotație. „Acestea au fost completate de măsurile de reasigurare, adoptate la Summit-ul de la Varșovia. Prezența militarilor armatelor NATO în România a fost una permanentă și a confirmat angajamentul extrem de important pe care și l-a asumat Alianța”, a concluzionat secretarul de stat Dușa.

Ceremonia de astăzi a avut loc în prezența ambasadorului Marii Britanii în România și a reprezentanților Alianței Nord-Atlantice și Forțelor Regale ale Marii Britanii.

Detașamentul britanic, format din aproximativ 160 de militari (piloți și personal tehnic), va executa misiuni de poliție aeriană întărită cu patru aeronave Eurofighter Typhoon, în perioada 1 mai-31 august 2018, alături de aeronavele MiG-21 LanceR și militari ai Forțelor Aeriene Române. Cele patru aeronave de luptă britanice au sosit luni, 23 aprilie, în Baza aeriană Mihail Kogălniceanu.

Poliția aeriană întărită sub comandă NATO este o misiune de apărare colectivă pe timp de pace pentru asigurarea integrității spațiului aerian al Alianței. Misiunile de poliție aeriană desfășurate în comun vor contribui la dezvoltarea capacităţii de reacţie şi descurajare, precum și la consolidarea interoperabilităţii dintre forțele aeriene române și britanice.

Dislocarea avioanelor Forțelor Aeriene Regale ale Marii Britanii în România este parte a implementării Planului de acțiune pentru asigurarea capacității operaționale a NATO pe flancul estic al Alianței atât în zona de nord, cât și în zona de sud, și demonstrează unitatea și determinarea NATO ca răspuns la provocările mediului de securitate. Este a doua oară când un detașament britanic este dislocat în baza aeriană din Mihail Kogălniceanu pentru misiuni de poliție aeriană împreună cu FAR, primul fiind dislocat în perioada 1 mai – 31 august 2017.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

E toamnă… Iată cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Estimarea evoluției valorilor termice și a precipitațiilor în intervalul 24 septembrie – 7 octombrie. Aceasta a fost realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

În  Dobrogea, intervalul 25-27 septembrie va fi caracterizat de o vreme mai rece decât ar fi normal în această perioadă din an, cu maxime de 15…18 grade și minime de 6…10 grade, mediat regional.

O creștere de temperatură este estimată pentru perioada 28 – 30 septembrie când regimul termic va deveni apropiat și ușor peste cel normal. Pentru cea de-a doua săptămână, deși vor fi posibile variații de la o zi la alta, estimările indică o probabilitate relativ ridicată de a se înregistra temperaturi în jurul celor specifice începutului de octombrie.

Probabilitatea de ploaie va fi mai mare în perioada 29 septembrie – 4 octombrie.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Femeie căzută de la etajul 3 al unui bloc de pe strada Ștefan cel Mare din Constanța

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În urmă cu puțină vreme, prin intermediul numărului unic de urgență 112 s-a anunțat căderea unei femei de la etajul 3 al unui apartament din Constanța.

Potrivit Serviciului de Ambulanță, drama a avut loc pe strada Ștefan cel Mare, nr. 100, la blocul M26.

La fața locului s-a deplasat de urgență un echipaj SMURD pentru a acorda îngrijiri medicale de specialitate.

Știre în curs de actualizare.

Update: Din păcate, în ciuda manevrelor de resuscitare efectuate la fața locului, femeia a fost declarată decedată.

Potrivit IPJ Constanța, din primele informații reiese faptul că femeia spăla geamurile…

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

În Lazu, un șofer băut s-a răsturnat cu mașina! A intrat în coliziune cu un alt autoturism

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul acestei dimineți, în jurul orei 4.20, în localitatea Lazu a avut loc un eveniment rutier soldat cu rănirea a două persoane.

Potrrivit IPJ Constanța, un bărbat, de 36 de ani, a condus autoturismul marca Dacia pe DN 39 în localitatea Lazu, dinspre Cumpăna către Agigea. La intersecția cu strada Gheorghe Maiorescu, a pierdut controlul autoturismului către dreapta, intrând în coliziune cu un indicator de circulație și răsturnându-se pe partea carosabilă.

În urma impactului, acesta a intrat în coliziune cu autoturismul marca Fiat, condus regulamentar de un bărbat de 54 de ani, pe banda a doua.

A rezultat vătămarea corporală uşoară a primului conducător auto, precum şi a pasagerei dreapta faţă din același auto, în vârstă de 19 ani.

Șoferul vinovat de producerea acestui eveniment rutier era băut.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: