Connect with us

Administratie

Cetățenii din Peninsulă vor protesta în fața Primăriei. Caragheorghe (USR): „Nu renunțăm la suspendarea regulamentului“

Published

on

Primarul Vergil Chițac a trimis un comunicat sec și fără prea multe detalii de la discuțiile de azi privind amendarea regulamentului de acces în Zona Peninsulară. Edilul Constanței ne spune că el și consilierii locali PNL, respectiv USR, au agreat găsirea soluțiilor care să armonizeze interesul public general cu cel al cetățenilor din Zona Peninsulară. Drept urmare, spune Primăria, s-a stabilit un grup de lucru format din aparatul de specialitate al primăriei și reprezentanții consilierilor locali, ce s-au întâlnit cu cetățenii din Peninsulă, în care se va analiza punctual fiecare problemă semnalată în vederea soluționării ei. La finalul acestor întâlniri va rezulta un set de măsuri ce vor avea ca scop crearea unui echilibru între doleanțele cetățenilor și reglementările necesare realizării investițiilor din fonduri europene și de la bugetul local ce au ca obiectiv reabilitarea, protejarea și punerea în valoare a sitului istoric Zona Peninsulară Constanța, arată sursa citată.

Încercările Primăriei de a mai domoli revolta cetățenilor și oamenilor de afaceri sunt aproape egale cu zero, deoarece cei din Peninsulă anunță că nu renunță la proteste.

„Astăzi am fost prezent la Comisa din cadrul Primariei care avizeaza adunările publice. Adunarea publica notificata pentru joi, 25.11.2021 intre orele 12 – 14 a fost avizata favorabil. Numarul maxim de participanti este potrivit legii in acest moment limitat la 100, persoane care pot prezenta un certificat verde care va fi scanat la acel moment. In calitate de persoana organizatoare mi-am luat angajamentul ca adunarea publica se va desfasura in mod pasnic, fara acte de violenta. In rest libertatea de exprimare apartine fiecaruia dintre dumneavoastra.  Locul adunarii publice este intrarea in Primaria Constanta, in zona din spatele parcarii. La protest ordinea va fi asigurata de Inspectoratul Judetean de Jandarmi Constanta.“, a declarat avocatul Emil Tatu.

Consilierii locali din Constanța ai USR au declarat că discuțiile de azi de la Primărie nu împiedică demersul lor de a suspenda regulamentul.

„Ne vom continua procesul de suspendare a regulamentului de acces în Zona Peninsulară printr-o ședință extraordinară. Am promis asta cetățenilor și trebuie să ne ținem de cuvânt. În plus, ne vom apuca chiar de mâine să dezbatem pe articole regulamentul“, a declarat pentru ordinea.ro liderul consilierilor locali ai USR, Dumitru Caragheorghe.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta