Connect with us

Administratie

Chelaru, mesaj tăios pentru Cîțu: „Continuă umilirea cetățenilor care nu fac parte din #echipacâștigătoare“

Publicat

la

Conducerea orașului Năvodari și-a arătat indignarea față de modul cum Guvernul demis prin moțiune de cenzură a împărțit banii din Fondul de rezervă aflat la dispoziția premierului. Primarul Florin Chelaru a spus că orașul Năvodari protestează împotriva cinismului și a bătăii de joc a Guvernului PNL Cîțu! El a afirmat că premierul demis al României, Florin Cîțu, continuă bătaia de joc și umilirea cetățenilor care nu au altă vină decât că nu fac  parte din #echipacâștigătoare din PNL.

„Deși a fost trimis la groapa de gunoi a politicii printr-o moțiune de cenzură și fără a mai avea vreo legitimitate, Florin Cîțu a împărțit miercuri seară 1 miliard de lei, bani din rezerva Guvernului, între primarii și susținătorii săi din PNL. Din totalul alocărilor la nivelul județului Constanța, 98% din bani au mers către primari PNL și doar 2% către primari PSD.

Orașul Năvodari a primit prin alocare de la Guvern suma de 100.000 de lei, în timp ce comune cu 2.000 de locuitori, dar cu primar PNL, au primit chiar și 5 milioane lei.

Ca să vă faceți o impresie corectă, cea mai mică localitate din județ, cu câteva sute de locuitori, a primit de la Guvern de 4 ori mai mulți bani decât orașul Năvodari, care are peste 43.000 de locuitori.

Așa a considerat Cîțu să împartă cetățenii județului, condamnând sute de mii de cetățeni la frig, subdezvoltare și sărăcie doar pentru că au primar PSD. Practic, acest odios fost premier plătește, cu 1 miliard de lei din bani publici, inclusiv din taxele și impozitele cetățenilor din Năvodari,  factura către primarii PNL care l-au sprijinit în bătălia internă din partid.

Cîțu  nu a înțeles niciodată că nevoile și problemele oamenilor sunt aceleași în toate localitățile și că toți merită condiții și șanse egale de dezvoltare. Nu a fost niciodată cu adevărat un premier, ci un combinator politic care a vânat funcții și a îngropat țara într-o criză sanitară fără precedent și într-o criză economică ce va lăsa milioane de români în frig și sărăcie peste iarnă.

Din păcate, orașul și cetățenii din Năvodari plătesc și suferă pentru disprețul politic al PNL, pentru cinismul unei găști care s-a încuiat disperată în Guvern. Și așa cum am spus de fiecare dată, acesta este rezultatul votului românilor și, cu părere de rău, nu pot să mă întreb dacă nu cumva, noi ca popor, nu ne merităm soarta?“, a spus Chelaru.

Comments

comments

Administratie

Primăria Constanța: „Zona de acces către plaja Modern se transformă într-un spațiu atractiv și sigur“

Publicat

la data de

Scris de

Primăria Constanța se laudă într-un comunicat cu faptul că pavele moderne îmbracă suprafața pietonală care asigură accesul către plaja Modern.

„Echipele Confort Urban intervin în aceste zile asupra scărilor din zona de esplanadă de pe strada Mircea cel Bătrân. Infrastructura este refăcută complet pentru a îmbunătăți condițiile de trafic pietonal. Placarea cu pavele prezintă o serie de avantaje. Materialele sunt ușor de montat și conferă rezistență la diferențele de temperatură, precum și la uzură. Zona pietonală este delimitată cu borduri. Treptele vor fi consolidate prin montarea de cofraje de metal. Armătura va fi acoperită cu un strat de beton și vor placa cu metal contratreptele și pereții laterali ai scărilor. Zona va fi reamenajată pentru ca atât constănțenii, cât și turiștii să poată petrece timpul liber în mod civilizat.“, se arată în comunicatul Primăriei.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Consiliul Local Castelu, convocat în ședință ordinară. Vezi ce proiecte sunt supuse aprobării

Publicat

la data de

Scris de

Primarul comunei Castelu, Nicolae Anghel, a convocat Consiliul Local în ședință ordinară, în 3 iunie, de ora 14.00. Ședința se va organiza şi desfășura în incinta anexei sediului administrativ al Primăriei comunei Castelu.

Iată ordinea de zi:

  1. Proiect de hotărâre privind aprobarea organigramei, statului de funcţii şi a numărului de personal al aparatului de specialitate al primarului comunei Castelu, judeţul Constanţa pentru anul 2022 – inițiator Primarul comunei – domnul Nicolae Anghel;
  2. Proiect de hotărâre privind acordarea unui ajutor de urgenţă în suma de 500 lei, doamnei Șaban Anife, reprezentând cheltuieli de înmormantare pentru Șaban Cicek – inițiator Primarul comunei – domnul Nicolae Anghel;
  3. Proiect de hotărâre privind aprobarea stabilirii prețului la consumul de apă pentru locuitorii din cadrul Fermei nr. 3 Castelu – inițiator Primarul comunei – domnul Nicolae Anghel;
  4. Proiect de hotărâre privind aprobarea aderării comunei Nicolae Bălcescu, judeţul Constanţa, la Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară ,,Apă – Canal Constanţa” – inițiator Primarul comunei – domnul Nicolae Anghel;
  5. Întrebări, interpelări, petiții.

Membrii comisiilor pe domenii de specialitate sunt rugați să se prezinte în data de  02.06.2022, ora 14.00 în incinta Anexei Sediului administrativ al Primăriei Comunei Castelu – Sala de festivitați, str. Republicii, nr. 56, în vederea avizării proiectelor de hotărâri, astfel: Comisia nr. 1 pentru punctul nr. 1, 2 și 3,  Comisia nr. 2 pentru punctul nr. 2 și Comisia nr. 3 pentru punctul nr. 4 precum și pentru a formula și depune amendamente asupra acestora.

Art. 2  – Secretarul general al comunei va comunica prezenta dispoziţie Instituţiei Prefectului – Judeţul Constanţa în vederea exercitării controlului de legalitate şi o va face publică prin afişare la sediul autorităţii administraţiei publice locale precum şi prin publicare la afişierul din sediul Primariei comunei Castelu şi în Monitorul Oficial al comunei pe site – ul  www.primariacomuneicastelu.ro

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Șoseaua pe care Chițac vrea să o construiască în zona plajei Modern a primit AVIZ NEGATIV

Publicat

la data de

Scris de

Viceprimarul Constanței din partea USR, Florin Cocargeanu, a declarat că în comisia juridică, din care face şi el parte, HCL-ul propus de primarul Vergil Chiţac a primit aviz negativ.

„Intenţia de a introduce o Hotărâre de Consiliu Local ce va permite construirea unui drum rutier pe taluzul din zona plajei Modern contravine dorinței constănțenilor ca acea zonă să fie destinată pietonilor. În proiectul „Promenada Mării Negre“, USR Constanța a propus amenajarea unor alei de promenadă cu acces către plajă pentru pietoni, persoane cu dizabilități locomotorii, cărucioare pentru copii și biciclete pe toată lungimea acesteia. Promenada va include regenerarea urbană a spațiilor publice adiacente, crearea de spații verzi și a unor noi zone de relaxare prin înființarea de locuri de joacă, terenuri de sport, zone de fitness în aer liber și alte astfel de amenajări. Astfel, se va crea un coridor pietonal de peste 5 km lungime ce va uni portul Tomis cu promenada din Mamaia, cele mai populare zone ale Constanței.“, a declarat Cocargeanu.

El a punctat faptul că aleșii municipali ai USR Constanța au depus și o solicitare către Direcția de Dezvoltare și Fonduri europene din cadrul Primăriei Constanța pentru actualizarea documentației necesare proiectului „Promenada Mării Negre“, conform amendamentului votat în proiectul de buget pentru anul 2022.

Citește și:

USR Constanța îl acuză pe Chițac că vrea să distrugă taluzul orașului prin construirea unei șosele

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: