Connect with us

Politica

Chițac a mai pierdut o luptă cu Făgădău. BEC i-a respins o contestație

Tatian Iorga

Publicat

la

Primarul Constanței, Decebal Făgădău, mai câștigă o bătălie cu candidatul PNL la funcția de primar al municipiului reședință de județ, Vergil Chițac. Concret, Biroul Electoral de Circumscripție nr. 1 al Municipiul Constanța a respins, ieri, plângerea formulată de candidatul de Vergil Chițac, împotriva lui Decebal Făgădău, candidatul PSD pentru un nou mandat de primar.

„Analizând plângerea formulată de către domnul Chițac Vergil în calitate de candidat la funcția de primar al Municipiului Constanța din partea Partidului National Liberal şi înregistrată la Biroul electoral de circumscripție nr. 1 Municipiul Constanta sub nr. 25/07.09.2020, prin care sesizează încălcarea dispozițiilor art. 65 alin. 3 din Legea nr. 115/2015 pentru alegerea autorităților administrației publice locale, pentru modificarea Legii administrației publice locale nr. 215/2001, precum şi pentru modificarea şi completarea Legii nr. 393/2004 privind Statutul aleșilor locali, de către candidatul Decebal Făgădău, cu privire la folosirea de către acesta în campania electorală drept simbol/însemn/semn electoral a logo-lui „CT”, a folosirii „site-ului myct.ro” în scop de propagandă electorală, precum şi eliminarea de pe pagina Facebook Decebal Făgădău” a mențiunii „pagina oficială a primarului Municipiului Constanța”,

Având în vedere H.CL.M. nr, 116/28.03.2002 privind adoptarea unei steme a Municipiului Constanța,

Ținând cont de faptul că, din probele depuse de către petent, nu rezultă că logo-ul CT și site-ul myct.ro” sunt simboluri, semne sau însemne oficiale ale Primăriei Municipiului Constanta, sau că acestea au fost achiziționate din resurse financiare/tehnice publice, se reține că fapta evocată prin plângere nu se încadrează în interdicția prevăzută de art. 65 alin. 3 din Legea 115/2015,

Cu privire a solicitarea petentului de a dispune eliminarea de pe pagina Facebook „Decebal Făgădău“ a mențiunii „pagina oficială a primarului Municipiului Constanța“, constatăm că petentul nu a indicat dispoziția legală încălcată prin această conduită, iar aspectele sesizate nu se circumscriu interdicțiilor instituite legal,

Biroul Electoral de Circumscripție Nr. 1 Municipiul Constanța HOTĂRĂŞTE

Art. 1 Respinge plângerea formulată de către domnul Chiţac Vergil în calitate de candidat la funcția de primar al Municipiului Constanța din partea Partidului National Liberal ca neîntemeiată.

Art. 2 Hotărârea se aduce la cunoștința publică prin afișare la sediul Biroului Electoral de Circumscripție nr. 1 Municipiului Constanța și pe site-ul www.primaria-constanta.ro

Art. 3 Prezenta hotărâre poate fi contestată in termen de 24 de ore de la data afișării, la biroul electoral ierarhic superior.“, se arată în hotărârea BEC.

Vergil Chițac a formulat o plângere la Biroul Electoral de Circumscripție Municipală Constanța, prin care a solicitat: obligarea candidatului Decebal Făgădău să înceteze de îndată a mai folosi în campania electorală drept simbol / însemn / semn electoral a logo-ului aparținând Primăriei Constanța; obligarea candidatului Decebal Făgădău la încetarea folosirii site-ului myCT.ro în scop de propagandă electorală; obligarea candidatului Decebal Făgădău la eliminarea de pe pagina de Facebook „Decebal Făgădău” a mențiunii „pagina oficială a primarului municipiului Constanța”.

Amintim că între Decebal Făgădău a existat mai mereu o râcă. Recent, Primăria Constanța a câștigat procesul în instanță împotriva acțiuni în instanță a asociației „Constanța Altfel“, condusă de senatorul PNL Vergil Chițac, care a cerut suspendarea noului regulament de parcări al municipiului Constanța. Cererea ONG-ului a fost respinsă, azi, 26 august 2020, de magistrații Tribunalului Constanța ca neîntemeiată. Hotărârea poate fi atacată cu apel.

Download (PDF, 2.78MB)

Comments

comments

Politica

Alexandru Ioniţă, noul preşedinte PMP Cumpăna

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Alexandru Eduard Ioniţă a fost numit în funcţia de preşedinte al organizaţiei PMP Cumpăna, prin decizia Comitetului Executiv Judeţean din 28.10.2020, ca urmare a expirării mandatului interimar al fostului preşedinte, Constantin Solomon.

„Am luat decizia de a-l nominaliza pe Alexandru Ioniţă la conducerea PMP Cumpăna văzând implicarea de care a dat dovadă în timpul campaniei de la alegerile locale. Alexandru Ioniţă este un profesionist în activitatea pe care o desfăşoară zi de zi şi sunt convins că de acelaşi profesionalism va da dovadă şi în conducerea PMP Cumpăna. M-am bucurat că a primit votul de încredere al colegilor din CEJ şi îi urez mult succes în noua funcţie, fiind convins că în 2024 Alexandru Ioniţă şi organizaţia PMP Cumpăna vor reprezenta o alternativă serioasă, evidentă, profesionistă pe care să se pună ştampila VOTAT”, a declarat Claudiu Palaz, preşedintele PMP Constanţa.

PMP precizează că Alexandru Ioniţă activează în mediul privat, fiind un cunoscut inginer proiectant din judeţul Constanţa.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Sondaj. PNL pierde teren în fața PSD și USR-PLUS

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Cu o săptămână înaintea declanșării campaniei electorale, un sondaj IMAS realizat la comanda Europa FM, indică faptul că liberalii sunt în scădere, în timp ce PSD și USR-PLUS sunt pe trend crescător. Concret, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri, PNL ar obține 32,6% din voturi, față de 34,7 % în septembrie. În schimb, crește alianța USR-PLUS și ajunge la 20,4%, o creștere cu 3 procente față de luna precedentă. De asemenea, PSD este pe trend crescător, iar social-democrații ar obține 21,7%. PRO România rămâne aproximativ la același nivel: ar fi votat de 8,9% la sută dintre alegători. Ar mai trece pragul electoral doar UDMR – 5,1%, iar PMP, cu 4,8%, este la limită, ținând cont de marja de eroare. ALDE e, de asemenea, în acest sondaj, cu 2,5 la sută, dar între timp a fuzionat cu Pro România. Sondajul a fost realizat de IMAS la comanda Europa FM în perioada 7 – 28 octombrie, pe un eșantion de 1.010 persoane și are o marjă de eroare de 3,1%. Sursa: stiripesurse.ro

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Mircea Dobre, atac dur la ministrul Educației: „Declarația pentru părinți este abuzivă, o invenție a unui ministru incompetent“

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Deputatul de Constanța al PRO România, Mircea-Titus Dobre, spune, într-o postare pe Facebook, că este revoltat de faptul că ministrul Educației, Monica Anisie, a introdus o declarație-tip obligatorie pentru părinţii care îşi vor duce copiii la şcoală. Adultul semnează că nu îşi va trimite copilul la cursuri dacă cel mic este suspect de Covid sau a intrat în contact cu o persoană infectată. Parlamentarul este indignat și de faptul că ministrul Anisie îi amenință pe părinți cu Codul Penal dacă mint în declarație.

„Dragi români,

Ca părinte al unui copil de gimnaziu și ca politician, sunt indignat de șirul interminabil de gafe, bâlbe și abuzuri care vin din partea Ministerului Educației.

Vă rog și vă îndemn să nu semnați această declarație abuzivă – cea mai recentă invenție a ministrului Anisie Monica, cea care parcă se străduiește să distrugă tot ce a mai rămas din sistemul nostru de educație. Cu o colosală incompetență, ne impune acum un document care sfidează legislația în vigoare.

Nu poți veni în fața românilor să inventezi o declarație pe proprie răspundere în care, la final, să faci trimitere la Codul Penal. În orice lege sunt prevăzute sancțiuni pentru cei ce încalcă prevederile legale, nefiind necesare alte declarații – mai ales cu trimitere la Codul Penal.

Această declarație este abuzivă și se face o suprareglementare, fără a avea la bază un temei legal. Este doar o invenție a acestui ministru care ne uimește prin incompetență.

În logica ei, ar trebui să semneze și ea același tip de declarație pe proprie răspundere, cu trimitere la Codul Penal, pentru tot ce face la minister! Dacă ar fi făcut așa ceva, ar fi avut mii de dosare penale pe numele ei, până azi.

Să stea liniștită dna Anisie, că nu va sta nimeni să înregistreze cursurile, pentru că nu acesta este scopul părinților. Sunt părinte și mă interesează ca și copilul meu și toți copiii să aibă acces la un sistem de educație cât mai performant, dar din păcate, acest guvern din care face parte și Anisie Monica nu face altceva decât să îngroape și umbra de învățământ care mai exista, provocând haosul în care se zbat profesorii, elevii și părinții. Din păcate profesorii sunt folosiți, fiind băgați la mijloc, ca intermediari între guvernul ucigaș al sistemului de învățământ și părinți… însă singurii care au DOAR de pierdut din tot ceea ce se întâmplă în sistemul de învățământ actual, sunt copiii.“, spune Mircea Dobre.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: