Connect with us

Administratie

Chițac anunță semnarea contractului de modernizare pentru bulevardul 1 Mai și Șoseaua Mangaliei

Published

on

Bulevardul 1 Mai și Șoseaua Mangaliei vor fi modernizate cu fonduri europene, anunță primarul Constanței Vergil Chițac, care a semnat, astăzi, împreună cu directorul general al Electrogrup, Daniel Farmache, contractul de finanțare ÎMBUNĂTĂȚIREA MOBILITĂȚII ÎN MUNICIPIUL CONSTANȚA, ZONA BD.1 MAI – ȘOSEAUA MANGALIEI.

Vergil Chițac, primarul municipiului Constanța: „Am semnat astăzi un contract extrem de important pentru Constanța. Vom reconfigura total peste 4 kilometri de tramă stradală. Se vor executa lucrări complexe care vizează carosabilul, traseele pietonale, pistele de biciclete, stațiile de autobuz, mobilierul urban sau iluminatul public. Totul pentru a crește calitatea vieții locuitorilor.”

„Municipiul Constanța se dezvoltă inteligent cu proiectul de îmbunătățire a mobilității din zona Bulevardul 1 Mai – Șoseaua Mangaliei. Acesta va acoperi componente de infrastructură esențiale ale unui oraș modern: reabilitarea infrastructurii rutiere, crearea de piste pentru bicicliști și modernizarea infrastructurii de comunicații.”, declară Daniel Farmache.

„Infrastructura de transport aferentă arterelor rutiere bulevardul 1 Mai și Șoseaua Mangaliei va fi resistematizată prin creșterea calității și atractivității serviciului de transport public local și a infrastructurii aferente mobilității active, respectiv deplasarea pietonală și cu bicicleta, precum și adaptarea la nevoile persoanelor cu dizabilități și mobilitate redusă.

Spațiul public urban va fi reconfigurat prin modernizarea carosabilului pe o suprafață de peste 87.000 mp, reabilitarea și extinderea traseelor pietonale pe o suprafață de 26.182 mp. Vor fi introduse benzi unice de transport public exclusiv pentru Șoseaua Mangaliei, pe o lungime de 3.198 m și piste de biciclete pe o lungime de 3.048 m.

Investițiile în amenajări urbane cuprind: 15 stații de autobuz modernizate, mobilier urban inteligent cu sisteme de informare cu mesaje variabile, o nouă rețea de iluminat public pentru carosabil, trotuare și piste de biciclete, treceri pentru pietoni iluminat inteligent, canalizație unică subterană pentru comunicații și rețea electrică de iluminat, spații verzi mediane și sistem de irigații. Zona va fi accesibilă persoanelor cu dizabilități și mobilitate redusă prin marcaje și indicatoare speciale.

Condițiile de mediu vor fi îmbunătățite prin reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră cauzate de transportul motorizat.“, informează Primăria.

Proiectul „Îmbunătățirea mobilității în municipiul Constanța, zona bulevardul 1 Mai- Șoseaua Mangaliei”, Cod SMIS 129227 este finanțat prin Regio – Programul Operațional Regional 2014 – 2020, Axa prioritară 4: “Sprijinirea Dezvoltării Urbane Durabile“.

Valoarea totală a proiectului este de 69.800.962,02 de lei, toate cheltuielile fiind eligibile în proporție de 100%. Contribuția financiară a Municipiului Constanța este de aproximativ 1.4 milioane de lei.

 

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta