Conecteaza-te cu noi

Administratie

Chițac, către consilierii locali: „Nu e treaba voastră să discutați de legalitatea proiectelor“

Published

on

Primarul Constanței, Vergil Chițac, a mai oferit o mostră de aroganță și superioritate în ședința de azi a Consiliului Local. Primarul le-a transmis aleșilor locali că nu ne treaba lor să discute în ședințele Consiliului Local despre legalitatea actelor administrative, ci despre oportunitatea lor.

„Nu e treaba voastră să discutați de legalitatea proiectelor de hotărâre. Voi trebuie să discutați dacă sunt oportune sau nu“, a spus Chițac.

Nervozitatea primarului a plecat de la faptul că aleșii USR și PSD nu doreau să îi aprobe proiectul de hotărâre privind regulamentul de administrare a și întreținere a spațiilor verzi, măsuri și reguli specifice pentru protecția mediului în municipiul Constanța. În acest proiect a fost inclusă și inițiativa „Adoptă un spațiu verde“.

Dacă în urmă cu ceva timp Chițac a amenințat, după ce Consiliului Local l-a respins la vot, că îl va aplica prin simplă dispoziție, acum edilul a strecurat proiectul „Adoptă un spațiu verde“ într-un regulament. Concret, primarul Chițac a supus aprobării Consiliului Local în ședința de astăzi proiectul de hotărâre pentru aprobarea regulamentului privind administrarea și întreținerea spațiilor verzi, măsuri și reguli specifice pentru protecția mediului în municipiul Constanța. În acest proiect este inclusă și măsura prin care Chițac a invitat societățile, fundațiile, ONG-urile ori persoanele fizice să ia în îngrijire o zonă verde de care să se îngrijească. În schimbul aceste serviciu, agenții economici/instituțiile, asociațiile, fundațiile, ONG-urile nu vor primi bani, ci posibilitatea de a-și amplasa pe spațiile respective panouri publicitare, câte patru de fiecare pe fiecare lot îngrijit.

Advertisement

În urma votului, în favoarea proiectului au votat doar consilierii locali ai PNL, iar cei ai USR și PSD s-au opus. Proiectul a înregistrat 10 voturi „pentru“, 8 voturi „împotrivă“ și 9 abțineri. Deci, proiectul nu a trecut.

Culmea este că proiectul, care a fost supus la vot cu avizul secretarului Primăriei, nu a stat în transparență decizională 30 de zile, așa cum prevede legea, a spus viceprimarul USR Florin Cocargeanu.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions