Conecteaza-te cu noi
SEAS

Administratie

Chițac, de la „eu nu sunt primarul turiștilor“ la parcare gratuită în Constanța și Mamaia

Published

on

Obligativitatea plății locurilor de parcare în Constanța între orele 22:00 și 08:00 va fi eliminată, a anunțat, astăzi, primarul Constanței, Vergil Chițac. Decizia primarului urmează a fi supusă aprobării Consiliului Local. „Totodată, modalitatea prin care hotelierii închiriază locurile de parcare din stațiunea Mamaia va fi simplificată. Aceștia vor putea pune la dispoziție turiștilor un abonament ce le va permite acestora să parcheze oriunde în zona 0, și nu doar într-un loc specific, stabilit în prealabil, informează Primăria.

Primarul Constanței, Vergil Chițac, a declarat: „Având în vedere contextul economic în care ne aflăm, am luat această hotărâre din dorința de a mai scădea din presiunea care apasă pe umerii constănțenilor, dar mai ales a turiștilor care aleg să-și petreacă concediul în orașul nostru. Este o modificare ușor de implementat, care nu necesită o consultare publică, dat fiind că are rolul de a reduce din obligațiile cetățenilor. Totodată, ne dorim să creștem numărul locurilor închiriate de către hotelieri, în prezent fiind închiriate doar 1.300 de locuri de parcare din totalul de 7.000 disponibile în Mamaia”.

Modificările urmează a fi supuse votului consilierilor municipali în următoarea ședință a Consiliului Local, se mai arată în informarea Primăriei.

Decizia primarului Chițac de a aduce modificări la regulamentul parcărilor vine extrem de târziu și este luată după ce în mediul online au fost publicate o serie de poze din Mamaia, care arată o stațiune goală. Mulți au spus că o parte de vină pentru această situație o are și primarul Chițac care a impus tarife mari la parcare. Practic, un turist care vrea să parcheze 24 de ore în Mamaia trebuie să plătească 96 de lei. Chiar și cu reducerea pe timp de noapte pe care vrea să o ofere primarul, parcare în Mamaia va costa aproximativ 50 de lei.

Pe de altă parte, edilul Constanței are și o problemă de moralitate, în condițiile în care, până în prezent, s-a opus cu vehemență la proiectul inițiat de consilierii locali ai USR și PNL privind amendarea regulamentului parcărilor. Proiectul se află „în analiză“ de câteva săptămâni.

Amintim că, în urmă cu numai câteva săptămâni, Chițac a declarat pentru Ziua de Constanța că nu este de acord cu micșorarea tarifelor de parcare, inclusiv din stațiunea Mamaia. El a spus că nu se poate ca un oraș precum Constanța să aibă prețuri așa mici la parcare.

Întrebat de moderatoare dacă nu i se pare prea mare prețul de 96 de lei pentru parcarea timp de 24 de ore în Mamaia, Chițac a spus că nu crede că este așa mult!?! La insistențele moderatoarei, Chițac a spus că turiștii trebuie să ceară locuri de parcare la hotel.

„Ce, eu sunt primarul turiștilor sau al constănțenilor?“, a spus Chițac.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions