Conecteaza-te cu noi
SEAS

Administratie

Chițac, despre vânzarea unui teren în buza mării: „Numai proștii nu se răzgândesc!“

Published

on

chitac vanzare teren

Consilierii PNL și PSD au încercat să treacă, astăzi, la propunerea primarului Chițac, un proiect de hotărâre privind vânzarea prin licitație publică unui teren în suprafață de 79 mp, situate în municipiul Constanța, strada Pescarilor nr.35 A, identificat cu număr cadastral 252933, proprietatea privată a municipiului. Suprafața de teren nu e mare, însă este suficient de mare încât să îi permită unui investitor interesat să ridice un bloc chiar pe taluzul orașului, adică în buza mării.

Pentru cumpărarea terenului de 79 mp a fost depusă o cerere de către afaceristul Dumitru Pufleanu, iar prețul minim de pornire a licitației este de 40.290 euro fără TVA.

Cu toate astea, afaceristul nu a reușit să își vadă visul cu ochii, pentru că proiectul a picat la vot. Asta s-a datorat faptului că împotriva proiectului au votat aleșii USR, în timp ce voturile celor de la PNL și PSD nu au fost suficiente pentru a trece proiectul, care avea nevoie de o majoritate calificată, adică două treimi din numărul consilierilor locali.

Chițac, opinii diferite în numai trei ani

Interesant este că, în acest caz, primarul Chițac a susținut proiectul vânzării suprafeței de 79 de metri pătrați din taluzul orașului, asta în condițiile în care același edil, în urmă cu doi ani supune cu totul altceva.

declaratie chitac

Acum, același Chițac a avut o altă opinie în ședința CLM de azi și a spus: „Numai proștii nu se răzgândesc. Am și eu dreptul, la rândul meu, să mă răzgândesc“

Liderul consilierilor locali ai USR, fostul viceprimar Florin Cocargeanu (demis tot astăzi) a spus că această declarație a lui Chițac (amintită mai sus) a fost o parte din argumentarea halucinantă adusă astăzi de primar la proiectul de hotărâre pe care l-a inițiat pentru vânzarea unui teren de 79 mp pe taluz, ce îi va permite unui afacerist constănțean să construiască pe el o „frumusețe“ de P+6.

„Același proiect de hotărâre fusese aprobat, în anul 2020, de administrația PSD a lui Decebal Făgădău. Același proiect de hotărâre a fost anulat definitiv de instanța de judecată la sfârșitul anului 2022, fiind atacat chiar de asociația Constanța Altfel, al cărei președinte, la acel moment, era nimeni altul decât Vergil Chițac.

„79 mp pe strada Pescarilor 35A, către domnul Pufleanu. Precum în primul caz, și aici ar putea fi amenajată o zonă verde, dar domnul Pufleanu, care deține un teren amplasat (se pare) chiar pe faleză, nu ar fi putut construi pe el pentru că nu avea acces la calea publică și deschidere suficientă“ – asta scria Vergil Chițac în 2020 pe pagina sa de Facebook, când era în stare să mintă și să spună orice pentru a câștiga alegerile.

Acum, ajuns primar și oficializând alianța PNL PSD, s-a răzgândit, pentru că „numai proștii nu se răzgândesc“. Pe tăietorul de pomi Chițac nu îl mai interesează amenajarea unei zone verzi, ci doar satisfacerea intereselor financiare ale rechinilor imobiliari și vânzarea de terenuri către aceștia la prețuri derizorii.

50.000 de euro – atât i-a cerut acum Vergil Chițac celui pentru care a supus, din nou, la vot vânzarea unei bucăți din Constanța la doar două săptămâni după decizia instanței!

Este greu de imaginat cum un om poate manifesta atâta dispreț, lipsă de consecvență și verticalitate, dar, mai ales, bătaie de joc la adresa constănțenilor.“, a spus Florin Cocargeanu.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions