Conecteaza-te cu noi

Administratie

Chițac, din nou arogant cu aleșii USR: „Nu aveți atribuții și competențe de a solicita încetarea numirii din funcție a secretarului general“

Published

on

Consilierii USR Constanța îl critică dur pe primarul Vergil Chițac pentru faptul că o ține pe Viorela Mirabela Călin în funcția de secretar general al Primăriei, deși, cei de la USR, ea a picat examenul susținut pentru post. Mai mult, aleșii USR spun că Vergil Chițac este atât de arogant încât le răspunde cu faptul că aceștia „nu au atribuții și competențe de a solicita încetarea numirii din funcție a secretarului general“.

„În luna mai, consilierii USR Constanța solicitau public primarului Vergil Chițac eliberarea din funcție a secretarului general al Primăriei Constanța, Viorela Mirabela Călin, precum și organizarea unui nou concurs pentru postul respectiv – ce reprezintă una dintre cele mai importante funcții din structura aparatului administrativ.

Viorela Mirabela Călin a picat examenul susținut pentru postul de secretar general, funcție în care fusese delegată prin dispoziția primarului Vergil Chițac încă din iunie 2021. Concursul, susținut chiar în a treia zi de Crăciun, a fost picat cu brio de doamna Călin. Cu toate acestea, Viorela Mirabela Călin e ținută, cu mare grijă, pe funcție de către primarul Chițac.

Răspunsul oficial, transmis recent și semnat de primarul Vergil Chițac, este halucinant. Pe lângă faptul că nu combate în niciun fel argumentele expuse în solicitarea făcută de USR Constanța, primarul ne spune că „nu aveți atribuții și competențe de a solicita încetarea numirii din funcție a doamnei Secretar General“.

Advertisement

Îi transmitem domnului Chițac că într-o democrație nu este nevoie de „competențe“ sau „atribuții“ speciale pentru a solicita unui primar să demită o persoană despre care s-a dovedit cu acte că este incompatibilă cu funcția în care a fost numită. Această solicitare putea veni din partea oricărui cetățean al acestui oraș.

Vergil Chițac ne arată, din nou, că se află pe o traiectorie paralelă cu administrația publică și, mai ales, cu principiile democratice.“, spun cei de la USR Constanța.

Iată răspunsul lui Chițac pentru consilierii USR:

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions