Conecteaza-te cu noi

Administratie

Chițac îl aprobă pe Făgădău: Constanța, oraș bogat! Primăria pune coșuri de gunoi de 600 de euro bucata

Published

on

Primăria Constanța a început să monteze noi coșuri de gunoi. Potrivit unor date mai vechi de la Primărie, administrația condusă de Chițac ar vrea să monteze aproximativ 400 de coșuri de gunoi de mare capacitate.

„Istoria a demonstrat că alegerea mobilierului stradal în Constanța trebuie să fie făcută cu mare atenție din mai multe motive. Volumul mic al coșurilor de gunoi existente, faptul că metalul ruginea în scurt timp din cauza mediului salin și mai ales faptul că zi de zi erau vandalizate zeci de recipiente stradale pentru gunoi a determinat Primăria Constanța să achiziționeze un alt model de coș pentru oraș. Astfel, de curând, municipalitatea a cumpărat și a început să monteze, în special în zonele de promenadă, zone pietonale, intens circulate, coșuri de gunoi de mari dimensiuni (110 litri), care vor înlocui recipientele existente de 38, 60 sau maximum 70 de litri de pe străzile Constanței. Spre deosebire de acestea din urmă, noile coșuri de gunoi sunt acoperite pentru a reduce la zero riscul de împrăștiere și sunt construite din materiale rezistente la radiațiile UV, la mediul coroziv de la malul Mării Negre și, mai ales, la comportamentul agresiv al unor cetățeni certați cu bunul simț. Ținând cont de toate acestea, putem spune că noul model răspunde cel mai bine cerințelor din municipiul Constanța, iar raportul calitate/preț este cel mai avantajos. Facem din nou apel la constănțeni să le folosească și să nu mai arunce gunoiul la întâmplare, să păstreze curățenia și să nu mai lase urme pe unde trec.“, informează Primăria.

Amintim că, Primăria Constanța a depus în luna mai un anunț de licitație pentru achiziționarea și montarea a 400 de coșuri de gunoi de capacitate mare. Potrivit e-licitatie.ro, valoarea estimată a contractului se ridică la 1.176.400 de lei. La un calcul simplu, Primăria Constanța vrea să de pe un coș de gunoi 2,941 de lei, aproximativ 600 de euro.

Citește și:

Advertisement

Primăria lui Chițac vrea să cumpere 400 de coșuri de gunoi cu 1,2  milioane de lei

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions