Connect with us

Administratie

Chițac le transmite constănțenilor un mesaj din Grecia. Vezi despre ce e vorba!

Publicat

la

După ce a aruncat bomba majorării prețului gigacaloriei, rimarul municipiului Constanța, Vergil Chițac, a dat o fugă până în Grecia, la Salonic, pentru a vizita cea de-a 85-a ediție a Târgului Internațional de la Salonic (TIF). La această ediție a Târgului de la Salonic a fost organizat, de către Primăria municipiului Constanța, în colaborare cu misiunea consulară a României de la Salonic, cu Administrația Porturilor Maritime Constanța și Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Constanța / CCINA, un stand al municipiului. Primăria spune că participarea municipiului Constanța la acest Târg a avut ca obiectiv principal promovarea profilului turistic și economic al orașului. (Poate că principala atracție prezentată de Chițac au fost taxele de parcare din Mamaia).

Totodată, municipalitatea a avut în vedere, prin participarea la eveniment, consolidarea relațiilor dintre cele două orașe înfrățite (Constanța și Salonic), prin contacte directe ale echipei municipiului cu locuitorii din Salonic. Cu ocazia deplasării la Salonic, primarul Vergil Chițac a desfășurat mai multe întâlniri cu reprezentanți ai administrației publice locale, printre care o întâlnire bilaterală cu omologul acestuia, Konstantinos Zervas, primarul orașului Salonic, care a avut loc la standul municipiului Constanța, în 19 septembrie. Chițac a declarat că municipiul Constanța este interesat de soluțiile și bunele practici pe care le are orașul Salonic în ceea ce privește conceptul smart city, energia regenerabilă, digitalizarea administrației, îmbunătățirea și modernizarea serviciilor publice, colectarea și reciclarea deșeurilor, investițiile în proiecte de dezvoltare a infrastructurii medicale și școlare.

 

Comments

comments

Administratie

Poarta Albă. Dispensarul și grădinița intră în reabilitare

Publicat

la data de

Scris de

Aleșii locali din comuna Poarta Albă au adoptat, la ultima ședință ordinară a Consiliului Local, două proiecte importante pentru comunitate. Acestea vizează eficientizarea energetică a două imobile: dispensarul uman și grădinița din satul Nazarcea. În cazul dispensarului vorbim de aproape 2,3 milioane de lei (cu TVA) pentru o clădire cu o suprafață desfășurată de peste 350 de mp și o suprafață desfășurată propusă după termoizolare de 372 de mp. Proiectul este realizat în cadrul programului „Eficiență energetică în clădiri publice” derulat prin Administrația Fondului de Mediu. Și proiectul eficientizării grădiniței din Nazarcea va fi realizat grație aceluiași program. Aici este vorba despre un proiect cu o valoare de aproape 2,3 milioane de lei (fără TVA) și o suprafață desfășurată propusă după termoizolare de 355 de mp.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

„Împreună pentru o viață mai bună în Castelu”. Dezbatere despre problemele din comună

Publicat

la data de

Scris de

Absenteismul copiilor de la școală, lipsa documentelor de identitate, care îngreunează accesul familiilor la toate serviciile, și necesitatea angajării unui nou asistent medical comunitar sunt doar câteva dintre problemele care au fost discutate de autoritățile locale din comuna Castelu în cadrul întâlnirii Grupului de Acțiune Locală.

„La întâlnirea cu Grupul de Acțiune Locală de săptămâna trecută am pus pe masă câteva dintre cele mai dificile probleme cu care ne confruntăm la Castelu. Accesul copiilor la școală și la servicii medicale sunt două dintre prioritățile proiectului nostru. Am discutat despre cazuri concrete ca să găsim soluții pentru absenteismul copiilor sau pentru lipsa documentelor de identitate, care îngreunează accesul familiilor la toate serviciile; despre necesitatea angajării unui nou asistent medical comunitar.

Toți participanții au fost de acord să ne unim forțele pentru a transforma în realitate centrul comunitar care ar aduce atâtea beneficii locuitorilor din Castelu.

Ne bucurăm că aceste întâlniri devin parte din rutina de lucru pentru rezolvarea problemelor identificate la firul ierbii și, astfel, mai punem o cărămidă la asigurarea sustenabilității intervențiilor.

Alături de reprezentanții Reality Check, la discuții au participat de la Primăria Castelu: Nicolae Anghel – primar, Antoneta Prodan – viceprimar, Mariana Niculache și Madalina Ursache – referenți sociali, Marcela Ciuraru – ofițer evidența populației;

de la Școala Gimnazială Nr. 1 Castelu: Marin Anamaria – director, Mihaela Mircea – director adjunct, Mariana Musat – responsabil grădiniță (și consilier local); de la Asociația Pe Stop: Irina Vasilescu, președinte.

„Împreună pentru o viață mai bună în Castelu” este un proiect derulat de Asociația Reality Check în parteneriat cu Primăria Comunei Castelu, Fundatia Noi Orizonturi și Asociația Pe Stop, cu sprijinul financiar Active Citizens Fund – Romania, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021.“, spun reprezentanții Asociației Reality Check.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Primăria Constanța vrea să cheltuiască aproape 350.000 de lei pentru artificiile de Revelion

Publicat

la data de

Scris de

După ce va cheltui 1,3 milioane de euro pentru iluminatul festiv de Sărbători, Primăria Constanța va sparge alți 293.575 de lei fără TVA, 349.354.25 de lei cu TVA, pentru servicii pirotehnice în noaptea de Revelion. Atribuirea achiziției se va face pe baza criteriului – prețul cel mai scăzut. Termenul limită pentru primirea ofertelor este 8.12.2021, ora 11:00.

Citește și:

Chițac vrea să spargă 1,3 milioane de euro pentru iluminatul festiv de Crăciun

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: