Connect with us

Administratie

Chițac promite din nou: „Decăpușăm Portul Turistic Tomis și îl redăm orașului“

Published

on

Primarul Constanței, Vergil Chițac, postat în această seară pe Facebook un mesaj în care spune că terasele din Portul Tomis vor funcționa și în acest an „în ciuda litigiului provocat de firma de casă a tripletei toxice“.

„Anul acesta am fost în pericol să rămânem fără terase și fără restaurante în Portul Turistic Tomis din cauză că instanțele au decis încetarea contractului de concesiune perfectat de Administrația Porturilor Maritime (CN APMC) cu Tomis Marina Management. Iar Tomis Marina Management, după 18 ani în care a câștigat bani frumoși atât de pe urma contractului cu statul cât și de pe urma contractelor perfectate cu operatorii restaurantelor din zonă, a decis nici mai mult nici mai puțin decât să saboteze prin toate mijloacele posibile desfășurarea activității specifice de către restaurante. Un comportament deloc fair-play, care nu-i face deloc cinste.

Tomis Marina Management a cerut să fie predate containere amenajate ca terase, a amenințat – ilegal – cu debranșarea de la utilități și a cerut operatorilor economici daune pentru o pretinsă lipsă de folosință a containerelor. Aceste acțiuni au urmărit blocarea activității restaurantelor, prin punerea Primăriei în imposibilitatea de a emite autorizația de funcționare a acestora. Inutil să mai spun că este profund nedrept ca agenții economici să fie victime ale războiului dintre Tomis Marina Management și CN APMC.

Trebuie să subliniez că încă de la bun început am acționat în sprijinul CN APMC, intervenind în toate procesele în favoarea acesteia și împotriva abuzului săvârșit de Tomis Marina Management. Mai mult, tot în tandem cu CN APMC am identificat soluția legală astfel încât să le fie eliberate autorizațiile de funcționare pentru anul 2022 tuturor agenților economici ce exploatează terasele din Portul Turistic Tomis. Așadar, din această perspectivă nu vor exista niciun fel de probleme.

Advertisement

În ceea ce ne privește, vă anunț că PMC continuă demersurile de preluare a Portului Turistic Tomis de la statul român. Avem, bineînțeles, planuri de reamenajare, modernizare și extindere a acestuia și sperăm să avem posibilitatea să le punem în aplicare cât mai curând. Oriunde în lume porturile turistice sunt în exploatarea administrațiilor locale, nu a unui minister sau altul. Până atunci, însă, vă invit să vă relaxați inclusiv pe terasele din Portul Turistic Tomis, pentru că în cursul săptămânii toate vor primi de la Primărie autorizația de funcționare pe anul 2022.

Sper să dăm uitării cât mai repede aceste practici cu care continuăm să ne confruntăm de când am intrat în Primărie. Ce vă pot garanta este că de la o zi la alta Constanța continuă să se vindece.“, a scris Chițac pe facebook.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement