Connect with us

Administratie

Chițac promite din nou: „Decăpușăm Portul Turistic Tomis și îl redăm orașului“

Publicat

la

Primarul Constanței, Vergil Chițac, postat în această seară pe Facebook un mesaj în care spune că terasele din Portul Tomis vor funcționa și în acest an „în ciuda litigiului provocat de firma de casă a tripletei toxice“.

„Anul acesta am fost în pericol să rămânem fără terase și fără restaurante în Portul Turistic Tomis din cauză că instanțele au decis încetarea contractului de concesiune perfectat de Administrația Porturilor Maritime (CN APMC) cu Tomis Marina Management. Iar Tomis Marina Management, după 18 ani în care a câștigat bani frumoși atât de pe urma contractului cu statul cât și de pe urma contractelor perfectate cu operatorii restaurantelor din zonă, a decis nici mai mult nici mai puțin decât să saboteze prin toate mijloacele posibile desfășurarea activității specifice de către restaurante. Un comportament deloc fair-play, care nu-i face deloc cinste.

Tomis Marina Management a cerut să fie predate containere amenajate ca terase, a amenințat – ilegal – cu debranșarea de la utilități și a cerut operatorilor economici daune pentru o pretinsă lipsă de folosință a containerelor. Aceste acțiuni au urmărit blocarea activității restaurantelor, prin punerea Primăriei în imposibilitatea de a emite autorizația de funcționare a acestora. Inutil să mai spun că este profund nedrept ca agenții economici să fie victime ale războiului dintre Tomis Marina Management și CN APMC.

Trebuie să subliniez că încă de la bun început am acționat în sprijinul CN APMC, intervenind în toate procesele în favoarea acesteia și împotriva abuzului săvârșit de Tomis Marina Management. Mai mult, tot în tandem cu CN APMC am identificat soluția legală astfel încât să le fie eliberate autorizațiile de funcționare pentru anul 2022 tuturor agenților economici ce exploatează terasele din Portul Turistic Tomis. Așadar, din această perspectivă nu vor exista niciun fel de probleme.

În ceea ce ne privește, vă anunț că PMC continuă demersurile de preluare a Portului Turistic Tomis de la statul român. Avem, bineînțeles, planuri de reamenajare, modernizare și extindere a acestuia și sperăm să avem posibilitatea să le punem în aplicare cât mai curând. Oriunde în lume porturile turistice sunt în exploatarea administrațiilor locale, nu a unui minister sau altul. Până atunci, însă, vă invit să vă relaxați inclusiv pe terasele din Portul Turistic Tomis, pentru că în cursul săptămânii toate vor primi de la Primărie autorizația de funcționare pe anul 2022.

Sper să dăm uitării cât mai repede aceste practici cu care continuăm să ne confruntăm de când am intrat în Primărie. Ce vă pot garanta este că de la o zi la alta Constanța continuă să se vindece.“, a scris Chițac pe facebook.

Comments

comments

Administratie

Administrația Chițac vrea să ia un teren de la Electrocentrale pentru a construi un nou CET. Valoarea investiției ar fi de 800 de milioane de lei

Publicat

la data de

Scris de

Primarul Constanței, Vergil Chițac, a convocat pentru joi, 11 august, o ședință de îndată pentru a supune la vot mai multe proiecte de hotărâre ce nu suportă amânare. Printre acestea se numără și trei proiecte ce vizează construirea unui nou CET. Este vorba despre:

  1. Proiect de hotărâre privind aprobarea Studiului de fezabilitate şi a indicatorilor tehnico-economici aferenţi investiţiei “Sursă de producţie energie utilă termică şi electrică prin cogenerare de înaltă eficienţă, în municipiul Constanţa“

iniţiator: primar Vergil Chițac

– avizul Comisiilor de specialitate nr. 1, nr. 3 şi nr. 5

  1. Proiect de hotărâre privind aprobarea proiectului “Sursă de producţie energie utilă termic şi electrică prin cogenerare de înaltă eficienţă, în municipiul Constanţa“ şi a cheltuielilor legate de proiect în vederea depunerii acestuia în cadrul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă

iniţiator: primar Vergil Chițac

– avizul Comisiilor de specialitate nr. 1 şi nr. 3

  1. Proiect de hotărâre privind aprobarea constituirii unui drept de superficie cu titlu oneros în favoarea municipiului Constanţa, asupra terenului în suprafaţă de 35 000 mp, înscris în Cartea Funciară nr. 237748 şi identificat cu număr cadastral 237748

iniţiator: primar Vergil Chițac

– avizul Comisiilor de specialitate nr. 1 şi nr. 5

Referitor la proiectul nr. 4, concret, administrația Chițac vrea să ia de la CET 3,5 hectare de teren din cele 16,5 de hectare deținute în proprietate de Electrocentrale Constanța (CET) în incinta centralei CET Palas din Constanța, bulevardul Aurel Vlaicu nr. 123. Potrivit surselor Ordinea.ro, Primăria va lua un teren din curtea CET pentru a construi pe el un CET nou al Primăriei pentru a produce energie electrică, iar căldura rezultată în procesul tehnologic va fi utilizată la încălzirea populației. Evident, spun sursele noastre, că prețul gigacaloriei va fi mult mai mic decât în prezent.

Potrivit datelor publicate de Primărie pentru construirea unui nou CET, valoarea estimată a investiției este de aproape 800 de milioane de lei cu TVA.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Felicia Ovanesian i-a băgat în ședință pe toți deținătorii de rețele de utilitate publică

Publicat

la data de

Scris de

Primăria Constanța informează că, astăzi, a organizat o întâlnire cu toți deținătorii de rețele de utilitate publică pentru ca lucrările de reparații și investiții în domeniul public să se desfășoare în cele mai bune condiții. Ședința a fost condusă de city managerul orașului, Felicia Ovanesian, considerată de mulți adevăratul primar al Constanței. Autoritatea locală menționează într-un comunicat faptul că pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu, tronsonul cuprins între bulevardul Aurel Vlaicu și strada Soveja, a început demontarea stâlpilor vechi de beton pentru ca lucrările de asfaltare care se vor demara în scurt timp să nu fie afectate.

„În aceste zile, se acționează pe partea cu Parcul Tăbăcărie, iar în perioada imediat următoare se va interveni și pe partea cu blocurile. În acest context, operatorii rețelelor de comunicații trebuie să asigure eliberarea stâlpilor de cabluri.“, notează Primăria.

„Proiectele pe care le implementăm reprezintă o prioritate pentru întreaga comunitate. Avem nevoie de un cadru comun pentru ca disconfortul creat de aceste lucrări să fie cât mai redus. Termenele de finalizare a intervențiilor trebuie să fie respectate, nu vor fi întârzieri. Obiectivul nostru este să asigurăm o infrastructură adaptată nevoilor cetățenilor”, a declarat administratorul public al municipiului Constanța, Felicia Ovanesian.

De asemenea, notează Primăria, un aspect important despre care s-a discutat în cadrul ședinței desfășurate la Primăria Constanța a fost rezolvarea sesizărilor primite de la cetățeni într-un timp cât mai scurt.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

RAEDPP vrea să deschidă o nouă piață volantă. Aceasta va funcționa în Piața Ovidiu

Publicat

la data de

Scris de

După cartierul Poarta 6, Regia Autonomă „Exploatarea Domeniului Public și Privat” Constanța vrea să amenajeaze o nouă piață volantă. Aceasta va funcționa în luna august, pe strada Vasile Canarache din Piața Ovidiu (lângă Muzeul Național de Istorie Națională și Arheologie și Edificiul Roman cu Mozaic), după următorul program:

–           Sâmbătă, 13 august (08:00 – 14:00);

–           Duminică, 14 august (08:00 – 14:00);

–           Sâmbătă, 20 august (08:00 – 14:00);

–           Duminică,  21 august (08:00 – 14:00).

Producătorii interesați să își comercializeze produsele pot depune o cerere tip la sediul RAEDPP Constanța din Bdul. Tomis nr. 101 – Serviciul Administrare Piețe, Târguri și Oboare (program de lucru: luni – joi, între orele 08:30 – 15:00; vineri, între orele 08:30 – 13:00). Cererea se poate ridica de la sediul Regiei sau poate fi descărcată accesând următorul link (https://raedpp-constanta.ro/piete-targuri-si-oboare-formulare/).

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: