Connect with us

Administratie

Chițac se face că plouă în cazul angajării lui Caracostea: „Primesc foarte multe cereri de angajare. Vă imaginați că îi știu pe toți?“

Publicat

la

Ordinea.ro nota, în exclusivitate, acum câteva zile, că odată cu închegarea la nivel central a alianței PNL-PSD, încep să apară și în teritoriu mutări „de bine“, cu locuri călduțe pentru băieții cu pile din vechea administrație social-democrată de la Constanța. Cătălin Caracostea, finul fostului președinte al Consiliului Județean (CJ), Horia Țuțuianu, a fost angajat la Primăria Constanța și ar urma, potrivit surselor noastre, să ocupe un post de director. Întrebat în cadrul interviu acordat ziarului Replica dacă fostul director de la Neptun-Olimp este angajat al Primăriei, Chițac s-a făcut că habar nu are de existența lui Caracostea în Primărie.

„Eu nu am văzut că am un membru nou. Primăria Constanța are 2.740 de angajați. Vă imaginați că eu îi știu pe toți? Eu primesc foarte multe cereri de la funcționari publici care nu aparțin Primăriei și sunt la alte primării, la Năvodari, la Mangalia, la…mă rog, la Valu lui Traian și care vor să se transfere. Nu l-am văzut niciodată (pe Caracostea, n.r.).“, a declarat Chițac pentru ziarul Replica.

Totodată, primarul Constanței i-a atacat pe cei de la USR, acuzându-i că „au ordin de la împărăție să se ocupe cu denigrarea sa“. Reacția lui Chițac a venit după ce USR a spus, referitor la cazul Caracostea, că după „episodul“ Horia Constantinescu, nu asistă impasibili la faptul că „tot mai mulţi apropiaţi ai găştii PSD, care au căpuşat Constanţa în ultimii 20 de ani, se coagulează din nou, încet dar sigur, în structurile administraţiei locale condusă de primarul Vergil Chiţac“.

În replică, liderul consilierilor locali ai USR, Dumitru Caragheorghe, afirmă că: „Este trist faptul că singurul răspuns pe care primarul l-a putut oferi legat de această chestiune este că am avea o temă în a îl denigra pe dumnealui. Este cel mai facil răspuns. Tema noastră, una dintre ele, este să dăm un semnal de alarmă că în Primăria Constanța circulă un aer pesedist, chiar sub “atenta” supraveghere a domnului Chițac. Denigrator, ca să păstrăm aceeași retorică a domnului primar, nu este faptul că noi am criticat apariția domnului Caracostea în primărie, ci faptul că el a apărut.  Acesta este un fapt, nu o teorie, o speculație sau o “temă”.“

Citește și:

Un măcelar de păduri, cooptat în echipa lui Chițac. Este finul unui PSD-ist de frunte

USR Constanța reacționează față de „înșurubarea lui Caracostea“ în echipa lui Chițac

Comments

comments

Administratie

Atenție, șoferi! De astăzi, sunt introduse noi sensuri unice în cartierele Faleză Nord, Tomis II și Piața Chiliei

Publicat

la data de

Scris de

Atenție, șoferi! De astăzi, se aplică noi reguli de circulație în cartierele Faleză Nord, Tomis II și Piața Chiliei. Traficul rutier este reorganizat pe străzile Salonic, Petru Vulcan, Crișanei și Războieni. Circulația rutieră se desfășoară astfel:

– pe strada Salonic se va institui sens unic dinspre strada Ion Rațiu spre strada Yokohama;

– pe strada Petru Vulcan se va institui sens unic dinspre strada Mircea cel Bătrân spre strada Maramureș;

– pe strada Crișanei se va institui sens unic dinspre strada Maramureș spre strada Mircea cel Bătrân;

– pe strada Războieni se va institui dublu sens pe tronsonul cuprins între bulevardul Mamaia și strada Chiliei.

„Proiectul de resistematizare a traficului a fost realizat în urma vizitelor din teren și discuțiilor cu cetățenii, consultării cu reprezentanții Serviciului Rutier din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Constanța și cu experți în sistematizare rutieră, fiind analizat și avizat favorabil în cadrul Comisiei de Circulație.

Prin implementarea acestui proiect se va asigura fluidizarea traficului rutier.“, notează Primăria.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

36 de străzi din comuna Tuzla, în plin proces de reabilitare și modernizare. Proiectul este finanțat prin PNI “Anghel Saligny”

Publicat

la data de

Scris de

Primăria comunei Tuzla a solicitat, la începutul lunii martie 2022, acord de mediu pentru un proiect care are ca obiect asfaltarea mai multor străzi din localitate. La scurt timp, administrația locală a depus și memoriul de prezentare al obiectivului de investiții, în vederea obținerii avizelor necesare. Investiția va fi realizată prin Programul Național de Investiții (PNI) „Anghel Saligny”.

La acest moment, primarul și conducerea administrației locale din Tuzla sunt în măsură să anunțe că un număr de 36 de străzi din comună vor fi reabilitate, respectiv vor fi asfaltate și modernizate. Astfel, în proiect sunt cuprinse următoarele străzi: Eternității (tronsonul 2), Castelului (tronsonul 2) Frunzelor, Răsăritului, Mihail Sadoveanu (tronson 1), Belșugului (tronson 2), Meduzei (tronson 5),  Ion Budai Deleanu (tronson 1), Măceșului (tronson 1), Pasajului (tronson 5), Șoimilor, Cantonului (tronson 2), Tineretului, Stadionului (tronsoanele 1 și 2), Stadionului (tronsoanele 3 și 4), Alexandru Ioan Cuza, Uzinei, Cerbului, Trandafirilor (tronson 2), Pinului, Brigadierului , Brizei, Cișmelei, Dealului, Poștei, Brândușei, Lebedei, Dorului (tronson 1), Biruinței (tronson 1), Saturn, Soarelui, Olimp, Neptun, Venus, Jupiter și Eternității (tronson 3).

Conform documentelor care stau la baza împlementării lucrărilor, valoarea totală a proiectului este de 26.421.315.03 lei.

foto cu rol ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Sute de tineri din Năvodari, implicați în „Săptămâna voluntariatului“

Publicat

la data de

Scris de

Primăria Năvodari anunță mobilizare impresionantă a copiilor și voluntarilor din Năvodari în Săptămâna Națională a Voluntariatului, 9 – 13 mai 2022.

„Voluntarii sunt inima comunității. Cu îndemnul ”E timpul să fim altfel!”, echipa Direcției Asistență Socială și tineri voluntari din comunitate au participat, în perioada 9 – 13 mai, alături de elevi de la toate unitățile de învățământ din orașul Năvodari, la activități de promovare a voluntariatului și la activități de informare despre serviciile sociale acordate de Primăria Orașului Năvodari. În prima zi a Săptămânii Naționale a Voluntariatului, copiii de la Centrul de Zi și elevi de la clasa a IX-a D din cadrul Liceului ”Lazăr Edeleanu”, au participat la discuții interactive referitor la practica voluntariatului și au realizat, în grupe de lucru, afișul unui eveniment cu însemnătate pentru comunitate.

Elevii de la toate clasele gimnaziale din Școlile ”George Enescu”, ”Grigore Moisil” și ”Tudor Arghezi” au întâlnit, în a doua zi a Săptămânii Naționale a Voluntariatului, tânăra echipă a Direcției Asistență Socială, având alături grupul de voluntari ”Familia ABC” de la Centrul de Zi pentru Copii. Cu această ocazie, copiii au aflat direct de la voluntari care sunt beneficiile acestei activități și ce implică activitatea de voluntariat. A fost un bun prilej pentru echipa Direcției Asistență Socială de a discuta, alături de cadrele didactice, soluții de atragere a copiilor rromi către serviciul Centrului de Zi pentru Copii.

În cea de-a treia zi a Săptămânii Naționale a Voluntariatului, tinerii noștri au ieșit în comunitate și au stat de vorbă cu seniorii comunității. Le-au răspuns la întrebări și le-au înmânat pliante informative despre serviciile de care pot beneficia la Centrul de Zi pentru Persoane în Vârstă și prin Unitatea de Îngrijire la Domiciliu pentru Persoane Vârstnice.

Peste 150 de persoane au participat, joi, la un lanț umanitar organizat de echipa Direcției Asistență Socială și tinerii voluntari. Au fost prezenți elevi de la toate unitățile de învățământ din orașul Năvodari, precum și familiile beneficiarilor Centrului de Zi pentru Copii. Cu îndemnul ”Voluntariatul ne aduce împreună”, acțiunea a fost urmată de un marș prin oraș, în cadrul căruia au fost împărțite materiale informative despre serviciile sociale.

Și seniorii de la Centrul de Zi au participat, pe parcursul acestei săptămâni, la o acțiune de caritate. Zi de zi, seniorii au pregătit hainele donate de năvodăreni, aranjându-le pe categorii de vârstă, urmând a fi donate persoanelor în nevoie.“, spune Primăria.

Săptămâna Națională a Voluntariatului se încheie, astăzi, cu premierea tinerilor voluntari de la Direcția Asistență Socială Năvodari, care timp de un an, zi de zi, spun prezent activităților derulate cu beneficiarii Centrului de Zi pentru Copii – oferind atât sprijin la teme, cât și la activitățile de recreere și socializare organizate de echipa Primăriei Năvodari.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: