Connect with us

Administratie

Chițac, umilit de toți consilierii locali în cazul inepției revocării PUZ-ului din Mamaia

Publicat

la

Aproape toți consilierii locali din Constanța, fie că vorbim de PNL, USR sau PSD i-au dat, astăzi, peste nas Feliciei Ovanesian, city managerul orașului, și primarului Chițac, care au dorit cu ardoare revocarea a două PUZ-uri. În primul caz este vorba de revocarea Planului Urbanistic Zonal al stațiunii Mamaia, iar în al doilea caz „proiect de hotărâre pentru revocarea parțială a HCL nr. 121/2011 privind aprobarea documentației „Reactualizare PUZ Palazu Mare“, ambele fiind supuse la vot în ședința de azi a Consiliului Local Constanța.

Discuțiile pe marginea acestor două proiecte au fost tensionate. Pe de o parte, consilierii USR și cei ai PNL i-au cerut primarului să retragă proiectele în cauză, pentru a le dezbate pe îndelete din punct de vedere juridic și să vadă ce efecte va produce revocarea celor două PUZ-uri din Mamaia, respectiv Palazu Mare. Aleșii locali au precizat că nu mai doresc construcții haotice, dar revocarea PUZ-urilor nu trebuie făcută heirupist așa cum își dorește primarul. Consilierii locali de la PNL și USR au precizat că documentația pentru cele două proiecte a fost înaintată doar cu câteva zile înainte. Liderul consilierilor USR, Dumitru Caragheorghe, a spus că, dată fiind importanța deosebită a celor două proiecte, acestea nu pot fi introduse pe ordinea suplimentară a unei ședințe, așa cum a propus primarul.

Pe de altă parte, liderul consilierilor locali ai PSD, Costin Răsăuțeanu, a explicat faptul că este absurd ca aleșii locali să revoce PUZ-ul stațiunii Mamaia după ce Asociația Constanța Altfel, condusă de Ovanesian și Chițac, a pierdut definitiv procesul în care a cerut anularea Planului Urbanistic Zonal al stațiunii Mamaia. Răsăuțeanu a precizat că graba cu care se dorește revocarea PUZ-ului din Mamaia nu este decât o vendetă a primarului Chițac și a Feliciei Ovanesian.

Cu toate argumentele aleșilor locali, primarul Chițac s-a încăpățânat să introducă proiectele la vot, spunând că în Mamaia și Palazu Mare nu mai trebuie să fie ridicate construcții haotice. În plus, primarul a venit în ședință cu argumente ce țin de oportunitatea revocări celor două PUZ-uri, spunând că acesta este atributul autorității publice locale.

În realitate, declarația lui Chițac privind oportunitatea este doar o găselniță pentru impresionarea consilierilor și nicidecum adevăratul motiv pentru care el a propus revocarea PUZ-ului stațiunii Mamaia. În raportul de aprobare al proiectului este trecut negru pe alb că în hotărârea ce a stat la baza aprobării PUZ-ului în 2013 au fost găsite mai multe elemente de nelegalitate.

Iată dovada:

Numai că, așa cum a arătat Ordinea.ro, instanța de judecată a respins acțiunea Asociației Constanța Altfel tocmai pentru că nu s-au găsit motive de nelegalitate în HCLM-ul adoptat în 2013.

Citește aici: https://www.ordinea.ro/chitac-vrea-sa-revoce-puz-ul-statiunii-mamaia-dupa-ce-judecatorii-au-spus-ca-este-legal/

Chițac și Ovanesian vor să fie ei cei care dau lumină! 

Cu toate insistențele primarului, consilierii locali nu au plecat după fenta lui Chițac și i-au respins aproape in corpore proiectele lui Chițac și Ovanesian. În primul caz, cel al revocării Planului Urbanistic Zonal al stațiunii Mamaia, doar doi consilieri ai PNL, Daniel Tatu și Nicolae Constantin, au votat proiectul primarului, în rest, 8 consilieri ai PSD au votat împotriva revocării, iar restul de aleși ai PNL și USR s-au „abținut“, solicitând încă o dată ca proiectul să fie dezbătut și nu supus votului pe repede înainte. Sursele noastre din CLM Constanța au spus după terminarea ședinței că cele două voturi „pentru“ au fost date, de fapt, din greșeală.

În cel de-al doilea caz, cel privind revocarea parțială a PUZ-ului din Palazu Mare, Chițac a fost umilit de toți consilierii. Cei ai PSD au votat împotrivă, iar cei ai PNL și USR s-au abținut. Cu alte cuvinte, aleșii locali le-au transmis lui Chițac și Ovanesian să nu mai facă pe zmeii, ci să în fața aleșilor după ce vor fi analizate din punct de vedere juridic.

Este pentru prima dată în istoria Constanței când un proiect propus de primar nu primește nici măcar un vot de la consilierii locali, mai ale de la cei din formațiunea din care face parte.

În ciuda voturilor negative din CLM, Chițac a spus că nu se lasă și că va înainta în fiecare ședință cele două proiecte privind revocarea PUZ-urilor din Mamaia și Palazu Mare.

Comments

comments

Administratie

Cinci noi medici pediatri vor asigura gărzi permanente la Centrul de Sănătate din Năvodari

Publicat

la data de

Scris de

Cinci medici pediatri au început din această lună activitatea la punctul UPU-SMURD din cadrul Centrului Multifuncțional de Sănătate Năvodari, urmând să asigure permanența pentru micuții pacienți care au nevoie rapidă de un consult medical.

Examenul pentru posturile disponibile s-a finalizat luna trecută, fiind ocupate 5 din cele 6 posturi scoase la concurs de către conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța.

„Noilor medici le urăm bun venit în echipă și spor la treabă! Centrul Multifuncțional de Sănătate Năvodari face parte din structura SCJU “Sf. Apostol Andrei” Constanța și oferă servicii medicale gratuite în regim ambulatoriu dar și în regim de urgență, în cadrul punctului extern UPU-SMURD, doar pentru cazurile care reprezintă urgențe  minore. Cazurile grave vor fi redirecționate către Unitatea Primiri Urgențe din cadrul SCJU Constanța.“, notează conducerea Spitalului Județean.

Conducerea Primăriei Năvodari notează că le urează bun venit și mult succes celor cei 5 medici pediatri vor asigura permanența pentru micuții pacienți care au nevoie rapidă de un consult medical, la punctul UPU-SMURD Năvodari din cadrul Centrului de Sănătate Multifuncțional! În cadrul punctului extern de lucru UPU-SMURD Năvodari sunt tratate urgențele minore pediatrice, pacienții în stare gravă sau cu risc de agravare (cazurile de cod galben și roșu) vor fi preluați și transportați direct către UPU Constanța.

„Obiectiv îndeplinit: 5 noi medici pediatri la Năvodari, gărzi permanente pe Pediatrie la Centrul de Sănătate. Le urez bun venit și mult succes celor 5 noi medici pediatri care, începând de astăzi, s-au alăturat echipei UPU-SMURD Năvodari din cadrul Centrului de Sănătate. Astfel, cu data de astăzi, orașul Năvodari va avea 24h/24h, 7 zile/săptămână, servicii medicale pe Urgență Pediatrie. Puteți veni cu cei mici la spitalul nostru la orice oră, vor fi gărzi permanente! Bine de știut: Pacienții în stare gravă sau cu risc de agravare (cazurile de cod galben și roșu) vor fi preluați și transportați direct către UPU Constanța.“, a spus primarul Florin Chelaru.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Primăria Năvodari angajează îngrijitori pentru persoane vârstnice la domiciliu

Publicat

la data de

Scris de

Viceprimarul orașului Năvodari, Costel Aurelian Dumitrașcu, anunță că autoritatea publică locală angajează îngrijitori pentru persoane vârstnice la domiciliu.

„Este nevoie să suplimentăm personalul din cadrul Direcției Asistență Socială, Compartimentul de Îngrijire Vârstnici la domiciliu. Îngrijitorii din cadrul Unității acordă beneficiarilor care și-au pierdut autonomia funcțională din cauze fizice sau psihice, sprijin pentru asigurarea igienei corporale, îmbrăcare și dezbrăcare, hrănire și hidratare, asigurarea igienei eliminărilor, transfer și mobilizare, comunicare, prepararea hranei, efectuarea de cumpărături, activități de menaj, spălătorie și altele. În această perioadă, puteți depune dosarele pentru ocuparea unor posturi vacante scoase la concurs de către Primăria Năvodari.“, spune Primăria.

Iată anunțul complet al Primăriei:

Anunt organizare concurs pentru ocupare posturi vacante contractuale, in data de 21 iulie 2022 (proba scrisă și proba practică)

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Constanța. Mai multe mașini abandonate pe domeniul public, ridicate de Poliția Locală

Publicat

la data de

Scris de

Primăria Constanța anunță că în perioada 27 – 29 iunie, Direcția Generală Poliția Locală a desfășurat o nouă acțiune de eliberare a domeniului public de vehiculele abandonate și fără stăpân. Astfel, din cele 26 de autovehicule pentru care primarul Vergil Chițac semnase dispoziție de ridicare de pe domeniul public, conform Legii nr. 421/2002 privind regimul juridic al vehiculelor fără stăpân sau abandonate pe terenuri aparținând domeniului public sau privat al statului ori al unităților administrativ-teritoriale, 12 autovehicule au fost ridicate de proprietari, iar 14 au fost ridicate și depozitate într-un spațiu special amenajat de reprezentanții municipalității.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: