Connect with us

Administratie

Chițac, umilit de toți consilierii locali în cazul inepției revocării PUZ-ului din Mamaia

Publicat

la

Aproape toți consilierii locali din Constanța, fie că vorbim de PNL, USR sau PSD i-au dat, astăzi, peste nas Feliciei Ovanesian, city managerul orașului, și primarului Chițac, care au dorit cu ardoare revocarea a două PUZ-uri. În primul caz este vorba de revocarea Planului Urbanistic Zonal al stațiunii Mamaia, iar în al doilea caz „proiect de hotărâre pentru revocarea parțială a HCL nr. 121/2011 privind aprobarea documentației „Reactualizare PUZ Palazu Mare“, ambele fiind supuse la vot în ședința de azi a Consiliului Local Constanța.

Discuțiile pe marginea acestor două proiecte au fost tensionate. Pe de o parte, consilierii USR și cei ai PNL i-au cerut primarului să retragă proiectele în cauză, pentru a le dezbate pe îndelete din punct de vedere juridic și să vadă ce efecte va produce revocarea celor două PUZ-uri din Mamaia, respectiv Palazu Mare. Aleșii locali au precizat că nu mai doresc construcții haotice, dar revocarea PUZ-urilor nu trebuie făcută heirupist așa cum își dorește primarul. Consilierii locali de la PNL și USR au precizat că documentația pentru cele două proiecte a fost înaintată doar cu câteva zile înainte. Liderul consilierilor USR, Dumitru Caragheorghe, a spus că, dată fiind importanța deosebită a celor două proiecte, acestea nu pot fi introduse pe ordinea suplimentară a unei ședințe, așa cum a propus primarul.

Pe de altă parte, liderul consilierilor locali ai PSD, Costin Răsăuțeanu, a explicat faptul că este absurd ca aleșii locali să revoce PUZ-ul stațiunii Mamaia după ce Asociația Constanța Altfel, condusă de Ovanesian și Chițac, a pierdut definitiv procesul în care a cerut anularea Planului Urbanistic Zonal al stațiunii Mamaia. Răsăuțeanu a precizat că graba cu care se dorește revocarea PUZ-ului din Mamaia nu este decât o vendetă a primarului Chițac și a Feliciei Ovanesian.

Cu toate argumentele aleșilor locali, primarul Chițac s-a încăpățânat să introducă proiectele la vot, spunând că în Mamaia și Palazu Mare nu mai trebuie să fie ridicate construcții haotice. În plus, primarul a venit în ședință cu argumente ce țin de oportunitatea revocări celor două PUZ-uri, spunând că acesta este atributul autorității publice locale.

În realitate, declarația lui Chițac privind oportunitatea este doar o găselniță pentru impresionarea consilierilor și nicidecum adevăratul motiv pentru care el a propus revocarea PUZ-ului stațiunii Mamaia. În raportul de aprobare al proiectului este trecut negru pe alb că în hotărârea ce a stat la baza aprobării PUZ-ului în 2013 au fost găsite mai multe elemente de nelegalitate.

Iată dovada:

Numai că, așa cum a arătat Ordinea.ro, instanța de judecată a respins acțiunea Asociației Constanța Altfel tocmai pentru că nu s-au găsit motive de nelegalitate în HCLM-ul adoptat în 2013.

Citește aici: https://www.ordinea.ro/chitac-vrea-sa-revoce-puz-ul-statiunii-mamaia-dupa-ce-judecatorii-au-spus-ca-este-legal/

Chițac și Ovanesian vor să fie ei cei care dau lumină! 

Cu toate insistențele primarului, consilierii locali nu au plecat după fenta lui Chițac și i-au respins aproape in corpore proiectele lui Chițac și Ovanesian. În primul caz, cel al revocării Planului Urbanistic Zonal al stațiunii Mamaia, doar doi consilieri ai PNL, Daniel Tatu și Nicolae Constantin, au votat proiectul primarului, în rest, 8 consilieri ai PSD au votat împotriva revocării, iar restul de aleși ai PNL și USR s-au „abținut“, solicitând încă o dată ca proiectul să fie dezbătut și nu supus votului pe repede înainte. Sursele noastre din CLM Constanța au spus după terminarea ședinței că cele două voturi „pentru“ au fost date, de fapt, din greșeală.

În cel de-al doilea caz, cel privind revocarea parțială a PUZ-ului din Palazu Mare, Chițac a fost umilit de toți consilierii. Cei ai PSD au votat împotrivă, iar cei ai PNL și USR s-au abținut. Cu alte cuvinte, aleșii locali le-au transmis lui Chițac și Ovanesian să nu mai facă pe zmeii, ci să în fața aleșilor după ce vor fi analizate din punct de vedere juridic.

Este pentru prima dată în istoria Constanței când un proiect propus de primar nu primește nici măcar un vot de la consilierii locali, mai ale de la cei din formațiunea din care face parte.

În ciuda voturilor negative din CLM, Chițac a spus că nu se lasă și că va înainta în fiecare ședință cele două proiecte privind revocarea PUZ-urilor din Mamaia și Palazu Mare.

Comments

comments

Administratie

Împrejmuirea terenurilor de joacă din Constanța cu gard metalic, o afacere de peste 5,5 milioane de lei

Publicat

la data de

Scris de

Primăria Constanța a publicat un anunț pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice prin care caută o firmă care să împrejmuiască locurile de joacă din municipiu. Împrejmuirea se va face cu plasă metalică. Valoarea totală estimată a investiției se ridică la 5.650.688 de lei cu TVA

„Achiziție gard de împrejmuire la locurile de joacă din municipiul Constanța Autoritatea contractantă intenționează să atribuie un contract de furnizare, privind achiziție și montare împrejmuire din panouri de gard zincat bordurat (cantitatea maxima 4.108 ml). Termenul limită până la care orice operator economic interesat are dreptul de a solicita clarificari sau informații suplimentare în legatură cu documentația de atribuire este de 20 zile înainte de data limită de depunere a ofertelor. Autoritatea contractantă va răspunde în mod clar și complet tuturor solicitărilor de clarificări în a 11-a zi inainte de data limita de depunere a ofertelor.“, se arată în anunțul publicat pe SEAP.

Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este de 3 martie, ora 15.00.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Primăria Constanța vrea să cheltuiască peste 7 milioane de lei pentru achiziția de măști, dezinfectanți și mănuși menajere

Publicat

la data de

Scris de

Primăria Constanța a publicat un anunț pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice prin care vrea să achiziționeze dispozitive medicale pentru 92 unități de învățământ preuniversitar (grădinițe, școli și licee) din municipiul Constanța. Achiziția a fost împărțită în patru loturi: Lot 1 – Măști de unică folosință copii și Măști de unică folosință adulți, Lot 2- Dezinfectanți (pentru suprafețe și pentru covoraș, Lot 3- Covoraș dezinfectant, Lot 4- Mănuşi menajere.

Valoarea totală estimată a proiectului este de 6.208.806 fără TVA sau 7.388.479 cu TVA.

Pentru lotul 1 – Măști de unică folosință copii și Măști de unică folosință adulți -valoarea achiziției se ridică la 1.013.100 de lei cu TVA

Pentru lotul 2 – Dezinfectanți (pentru suprafețe și pentru covoraș) – valoarea investiției este de 6.215.659 de lei.

Pentru lotul 3 – Covoraș dezinfectant – valoarea investiției este de 22.814 de lei.

Pentru lotul 4 – Mănuși menajere – valoarea investiției este de 136.903 de lei.

Achiziția materialelor sanitare se va face prin Programului Operațional Infrastructura Mare (POIM), Obiectivul specific 9.1: Creșterea capacității de gestionare a crizei sanitare COVID-19, investiția realizată contribuind la consolidarea capacității de reacție la criza de sănătate publică cauzată de răspândirea virusului SARS-CoV-2.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Primăria Constanța, agenție de turism pentru vicele Ionuț Rusu. Cu ce se aleg constănțenii?

Publicat

la data de

Scris de

Viceprimarul Constanței, liberalul Ionuț Rusu, îl concurează cu succes pe președintele Klaus Iohannis. Asta deoarece, vicele Rusu pare pus pe plimbări în afara țării. Anul trecut, Rusu a vizitat preț de câteva zile orașul Fort Lauderdale (Florida, SUA), apoi la scurt timp a dat o fugă și în Turcia, unde a participat la Summit-ul orașelor balcanice. Acum, același viceprimar se pregătește să plece în Franța. Concret, în ședința Consiliului Local din 31 ianuarie este propus un „proiect de hotărâre privind aprobarea deplasării la Brest, Franța, a delegației municipiului și Consiliului local Constanța pentru îndeplinirea unei misiuni cu caracter temporar și aprobarea cheltuielilor aferente acestei deplasări.“ Este vorba de deplasarea viceprimarului Ionuț Rusu și a unui consilier local, care va fi stabilit în ședința CLM din 31 ianuarie.

În referatul de aprobare al proiectului este prevăzut faptul că în perioada 9 – 11 februarie, în localitatea Brest din Franța va avea loc evenimentul „One Ocean Summit“, organizat sub egida președinției franceze a Uniunii Europene.

Orașele Constanța și Brest sunt înfrățite din 1993.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: