Connect with us

Administratie

Chițac vrea să spargă 1,3 milioane de euro pentru iluminatul festiv de Crăciun

Published

on

Ipocrizia actualei conduceri a Primăriei este maximă. După ce în trecut înfiera cu mânie proletară administrația Făgădău pentru cheltuielile nesăbuite, iată că Vergil Chițac și compania fac aceleași lucruri ca și Făgădău. După ce azi am scos la iveală faptul că Primăria condusă de Chițac i-a atribuit unei firme dintr-un sat, care a colaborat și cu administrația Făgădău, un contract de aproape un milion de lei, aceeași conducere a autorității locale vrea să dea bani grei pentru iluminatul festiv de sărbători. Concret, potrivit e-licitatie.ro, Primăria municipiului Constanța a publicat un anunț prin care vrea să organizeze o licitație pentru închirierea și montarea-demontarea unor instalații de iluminat festiv, pe toată perioada sărbătorilor de iarnă 2021-2022, pentru trei loturi.

Valoarea contractului se ridică la 5.433.469.49, fără TVA, adică 6.465.828 cu TVA (1.316.212.48 de euro).

„Obiectul contractului îl constituie închirierea inclusiv montarea-demontarea unor instalații de iluminat festiv, pe perioada sărbătorilor de iarnă:

LOT I Iluminat festiv al străzilor din municipiul Constanța se va realiza pe șoseaua Mangaliei, bulevardul 1 Mai, bulevardul 1 Decembrie, bulevardul Alexandru Lăpușneanu, bulevardul I.C.Brătianu, strada Dezrobirii, strada Soveja, bulevardul Tomis, bulevardul Ferdinand, bulevardul Mamaia, strada Termele Romane, cu intersecțiile si sensurile giratorii aferente, precum si intrările în oraș.

– LOT II Iluminat festiv municipiul Constanta 2021-2022 – Iluminat festiv în zona Peninsulară Piața Ovidiu Constanța (Revelion) se va realiza în Piața Ovidiu.

– LOT III Iluminat festiv municipiul Constanta 2021-2022 – Iluminat festiv în Parcuri inclusiv Parcul Tăbăcăriei zona Țara Piticilor din municipiul Constanța (Orășelul Copiilor)”

Termenul limita pana la care orice operator economic interesat are dreptul de a solicita clarificări sau informații suplimentare în legătura cu documentația de atribuire este de 20 zile înainte de data limita de depunere a ofertelor. Autoritatea contractanta va răspunde în mod clar și complet tuturor solicitărilor de clarificări în a 11-a zi înainte de data limita de depunere a ofertelor.“, se arată în anunțul de pe e-licitatie.ro.

„Modalitate de îndeplinire:

Se va completa și prezenta Declarație privind neîncadrarea în dispozițiile art. 59 si 60 din Legea nr. 98/2016 privind achizițiile publice, cu modificările și completările ulterioare.

Persoanele cu funcție de decizie din cadrul autorității contractante sunt:

– Vergil Chitac, primar al municipiului Constanța;

– Rusu Ionut, viceprimar al municipiului Constanța;

– Cocargeanu Florin – Daniel, viceprimar al municipiului Constanța;

– Ovanesian Felicia, administrator public;

– Calin Mirabela Viorela, secretar municipiu-Consiliul local Constanța;

– Marcela Frigioiu, director executiv Direcția financiară;

– Georgeta Gheorghe, director executiv adjunct Direcția financiară;

– Oana Dobre, șef serviciu Financiar buget;

– Lenuța Petcu, șef serviciu contabilitate;

– Andreea Drăgan, director executiv adjunct achiziții publice;

– Nilghiun Manea, sef serviciul achizitii publice;

– Georgescu Raluca Florenta, director executiv Directia administrare servicii publice;

– Constantinescu Horia Miron, director general, Directia gestionare servicii publice;

– Paiu Elena Gabriela, Sef birou tehnico-economic;

– Nanu Daniela, Sef birou iluminat public;“, se mai arată în anunț.

Amintim că, o sumă mare de bani pentru iluminatul stradal a alocat-o și fosta administrație condusă de Făgădău, care a cheltuit în 2017 nu mai puțin de 5.523.210 de lei, adică cu aproape un milion de lei mai puțin decât își propune administrația Chițac.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta