Connect with us

Politica

Christian Gigi Chiru, planuri pentru revenirea în politică

Publicat

la

Fostul senator de Constanța, Christian Gigi Chiru, își aniversează astăzi ziua de naștere, împlinește 52 de ani, și își face planuri pentru ca, în cel mult un an de zile, să revină în prima linie a politicii. Gigi Chiru a fost liderul PDL de la înființare și până la fiuziunea cu PNL, senator de Constanța și de două ori candidat pentru Primăria municipiului Constanța pare să aibă planuri serioase de revenire în prima linie a politicii. Exclude varianta de a fi politician independent și declară pentru “Ordinea.ro” că va dori să rămână în ALDE, chiar dacă nu ne ascunde că a primit oferte de la toate partidele mari.

“În jumătate de an, maximum un an vor reveni în politică, nu am exclus varianta asta niciodată, doar că acum am alte lucruri importante și interesante de făcut pentru mine, activități profesionale și familie. Așa cum afirmați dvs., revenirea ar urma să se întâmple puțin înainte de alegeri, dar să știți că a fi candidat nu mă mai pasionează, nu îmi mai doresc să particip la campanii electorale, dar nu voi spune niciodată… niciodată, doar știți cum e în politică. Mai lucrez la planuri și când sunt convins că ele pot deveni realitate, atunci revin. Eu am demonstrat în politică și că mă pot lupta cu Zmeul Zmeilor și că fac față provocărilor de orice natură, iar niște lucruri care au fost importante în urmă cu 10 ani, acum nu mi se mai par tentante”, a declarat Gigi Chiru pentru ziarul nostru.

Întrebat dacă se gândește la o altă variantă politică pentru revenire, Chiru ne-a răspuns:

“Sunt membru ALDE și nu mă gândesc să plec, nu am luat în calcul varianta asta și mă gândesc că dacă e suficient, aici voi rămâne. Am primit oferte, am avut discuții, am prieteni și fosți colaboratori în toate partidele. Nu vă ascund că am purtat discuții și pe proiecte aplicate cu unii dintre ei, aceștia sunt oameni care văd în mine un colaborator serios și acest aspect este important pentru viitorul politicii din România. Tot în baza unor discuții serioase, între prieteni și colaboratori politici am acceptat și invitația domnului Tăriceanu (Călin Popescu Tăriceanu, președintele ALDE – n.r.) de a veni să fac parte din ALDE.”

Citiți și:

Christian Gigi Chiru, planuri pentru revenirea în politică

Comments

comments

Politica

Ciolacu: Guvernul va trebui să vină cu un nou pachet; creşterea economică nu se regăseşte în buzunarul oamenilor

Publicat

la data de

Scris de

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a declarat, joi seara, că deşi România are “creşterea economică cea mai mare din Europa”, aceasta nu se regăseşte în buzunarele oamenilor, prin urmare, guvernul va trebui să vină cu un nou pachet social.

“Ştiţi foarte bine că de când am intrat la guvernare am venit cu un pachet social în ianuarie, acum s-a venit cu acest pachet, Sprijin pentru România, din care 60% a fost în direcţia economică, cum este şi corect, şi vedem creşterea economică cea mai mare din Europa. Cu alte cuvinte, guvernul a luat deciziile cele mai bune în contextul actual. Că această creştere economică nu se regăseşte în buzunarele oamenilor este cu totul altceva şi nu pe toate palierele economice. Şi cu alte cuvinte, din nou guvernul va trebui să vină cu un nou pachet pentru a echilibra lucrurile, această luptă, mai ales a celor cu venituri mici şi clasa medie, această luptă cu creşterea preţurilor’, a spus Ciolacu la România TV.

Acesta a precizat că trebuie avuţi în vedere în special cei cu venituri mici şi mijlocii, “ca oamenii să poată suporta această inflaţie”.

“Eu cred că vom veni cât mai curând cu acest nou pachet (…). Important e ca deciziile pe care le iei să fie şi eficiente (…), nu trebuie să reacţionezi la emoţie şi nu trebuie să intervii în mod brutal în sistemul economic. Aceste lucruri trebuie să le iei după ce ai stat de vorbă cu toţi partenerii sociali, cu mediul de afaceri”, a afirmat Ciolacu.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Senatorul Remus Negoi: „PSD vrea cotă progresivă la impozitare pentru a lua mai mulți bani din portofelele românilor“

Publicat

la data de

Scris de

Senatorul de Constanța al USR, Remus Negoi, spune că PSD continuă să împingă ideea de cotă progresivă la impozitare pentru a lua mai mulți bani din portofelele românilor. Parlamentul constănțean afirmă că această cota unică de impozitare, procentual egală pentru toți salariații, a adus beneficii și pentru cetățeni și pentru stat:

„A simplificat colectarea și a scos la lumină o bună parte din economia gri și a stimulat investițiile și dezvoltarea afacerilor, în pofida birocrației și instabilității legislative. Dezavantajele introducerii impozitării progresive, dorite de PSD și PNL, sunt:

o creștere de taxe și o sărăcire a clasei de mijloc din România;

împinge înapoi în economia gri și neagră foarte multe afaceri;

descurajează oamenii să își declare veniturile din mai multe surse, scade astfel încasările statului şi adâncește criza economică;

îi determină pe profesionişti să plece în străinătate,  în condițiile în care România deja importă forță de muncă, 100.000 de muncitori străini numai anul acesta.

Introducerea cotei progresive de către Coaliția sărăciei înseamnă o modificare masivă în politica fiscală. PSD și PNL vor motiva că avem taxe mici comparativ cu UE. MINCIUNĂ – România are taxe mari, doar că are colectare mică. Iar asta se întâmplă tocmai din cauza taxelor mari. Singura măsură care trebuie aplicată urgent la sistemul actual de impozitare este Zero Taxe pe echivalentul salariului minim (www.zerotaxe.ro). Adică un salariu de minim 2.550 lei în mână pentru toți românii care muncesc!“, spune Negoi.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Liderul PSD, atac dur la adresa PNL și USR: La toate lucrurile majore, PSD intervine și rezolvă problema (…) Restul este can can

Publicat

la data de

Scris de

Președintele PSD și al Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, a ținut să transmită o săgeată către PNL și USR, arătând faptul că, deși au existat și alte majorități în România, la toate proiectele majore a fost nevoie ca PSD să intervină și să ”rezolve problema”. Ciolacu a făcut declarațiile în contextul adoptării Legii offshore, în Camera Deputaților.

”Nu vreau să mă refer la trecutul mai îndepărtat sau mai apropiat, dar ați avut o majoritate în Parlament pentru a trece această lege și nu ați făcut-o. Îmi pare rău, dar pentru lucrurile majore care se întâmplă în România, PSD trebuie să intervină mereu și să rezolve problema. În momentul în care România va exploata prima moleculă de gaz din Marea Neagră va deveni un important jucător regional. Restul este can can”, a spus Marcel Ciolacu.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: