Connect with us

Politica

Cîmpeanu nu crede că școlile cu toalete în curte sunt o piedică în calea educației: „E o problemă exagerată“

Published

on

Eterna poveste a toaletelor în fundul curții a fost ridicată, astăzi, de premierul Nicolae Ciucă, care i-a cerut ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, un plan pentru ca în doi ani să numai existe școli cu toaleta în curte.

„Nu mă sfiesc deloc să discut despre ceea ce înseamnă imaginea sistemului de educație din România când vorbim de toalete în curtea școlii. S-au făcut demersuri ca numărul acestor unități de învățământ să fie redus, da totuși a rămas un număr destul de mare și din punctul meu de vedere este inacceptabil. Am cerut tuturor autorităților ca până la finele anului să mi se prezinte planul ca anul viitor să eliminăm această pată. Am făcut un obiectiv din educație.”, a afirmat Nicolae Ciucă la începutul ședinței de guvern.

În replică, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, declarat, nonșalant, că nu are legătură toaleta în curte cu calitatea educației.

„Planul pe care l-ați cerut, pentru conformitatea grupurilor sanitare în școli, știind că în urmă cu trei-patru ani erau peste 2.000 de școli cu grupuri sanitare neconforme, iar dacă autoritățile locale vor folosi finanțarea acordată prin bugetul Ministerul Educației vom rămâne cu 100 de școli, și e vorba de școli mici, am încredere că în doi ani nu va mai exista nicio (astfel de – n.r.) școală în România. Încrederea se va transpune într-un plan concret de acțiune pe care vi-l vom prezenta nu până la sfârșitul anului, ci mult mai devreme. Este o problemă exagerată și este legată de multe ori de calitatea Educației. E o problemă importantă, trebuie rezolvată, dar nu are legătură toaleta în curte cu calitatea educației, din moment ce mulți dintre noi am făcut performanță învățând în aceste școli, cred ea este o dovadă. Dar ea trebuie rezolvată. Clar. Și va fi rezolvată”, a spus Sorin Cîmpeanu.

 

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta