Conecteaza-te cu noi

Societate

Cinci elevi constănțeni s-au calificat cu punctaj maxim la Olimpiada Națională de Interpretare Instrumentală

Published

on

În perioada 10-11 martie, la Tulcea s-a desfășurat etapa zonală a Olimpiadei Naționale de Interpretare Instrumentală pentru clasele III-VIII. La această competiție au participat elevi de la unitățile de învățământ vocațional artistic din județele: Brăila, Buzău, Constanța, Ialomița, Giurgiu și Tulcea.

Evaluarea concurenților a fost realizată în cadrul următoarelor subcomisii: pian, vioară, corzi grave (violă, violoncel, contrabas, chitară), suflători (clarinet, trompetă, flaut, fagot, oboi) și percuție. Conform regulamentului specific, elevii din cele 6 județe au concurat pentru 11 locuri repartizate acestei zone pentru etapa națională.

Județul nostru a fost reprezentat de 21 de elevi ai Colegiului Național de Arte Regina Maria Constanța. Aceștia au obținut rezultate foarte bune, după cum urmează: 10 premii I, 8 premii II și 3 premii III.

Elevii constănțeni calificați cu punctaj maxim la etapa națională, sunt:

Advertisement
  1. Inya Cutova, clasa a VI-a, pian, profesor îndrumător Caruţiu Ioan;
  2. Eveline Badea, clasa a VII-a, pian, profesor îndrumător Dăşanu Inga;
  3. Irisa Filip, clasa a VIII-a, pian, profesor îndrumător Dăşanu Inga;
  4. Ștefan Hairabetian, clasa a VIII-a, flaut, profesor îndrumător Ghilescu Magdalena;
  5. Bogdan Mihai Irimia, clasa a VIII-a, contrabas, profesor îndrumător Railean Andrei.

Așadar, din cele 11 locuri repartizate celor 6 județe participante, 5 au fost ocupate de către elevii constănțeni.

Menționăm că, etapa națională se va desfășura la Deva, în perioada 15-17 aprilie 2022.

”Preocuparea pentru asigurarea unui învățământ vocațional de calitate reprezintă, în realitate, preocuparea pentru formarea unei comunități care să încurajeze manifestarea artistică autentică a membrilor săi. În acest context, Colegiul Național de Arte Regina Maria Constanța, prin rezultatele obținute de către elevii săi, reprezintă un reper al educației complexe, cu accent evident pe latura culturală, necesară în construirea unei societăți solide, armonioase, complete.” a afirmat prof. Sorin Mihai, inspector școlar general.

Foto: Facebook/Inya Cutova

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions