Connect with us

Societate

Cine se ocupă de lucrările de reparație a trecerilor la nivel cu calea ferată din Sucursalele CFR Constanța și Galați

Published

on

Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA a desemnat ofertele câștigătoate pentru loturile 7 (Galați) și 8 (Constanța), în cadrul procedurii de licitație lucrări de întreținere și reparație a trecerilor la nivel cu calea ferată (8 loturi).

Valoarea totală a ofertelor depuse pentru încheierea acordurilor-cadru, aferente celor 2 loturi, este de 192.195.123,20 RON, fără TVA, sursa de finanţare fiind asigurată din fonduri de la Bugetul de StatOfertele desemnate câștigătoare pentru cele 2 loturi (5.120 ml TN) sunt următoarele:

Lot 7 – Lucrări de întreținere și reparație a trecerilor la nivel cu calea ferată pe raza Sucursalei Regionale CF Galați

Ofertant desemnat câștigător: ARCADA COMPANY

Advertisement

Valoarea acordului cadru – 96.097.561,60 RON,  fără TVA

Durata acordului cadru – 4 ani

Cantitatea maximă – 2.560 ml TN

Lot 8 – Lucrări de întreținere și reparație a trecerilor la nivel cu calea ferată pe raza Sucursalei Regională CF Constanța

Ofertant desemnat câștigător: ARCADA COMPANY

Advertisement

Valoarea acordului cadru – 96.097.561,60 RON, fără TVA

Durata acordului cadru – 4 ani

Cantitatea maximă – 2.560 ml TN

Scopul lucrărilor de întreținere și reparație a trecerilor la nivel cu calea ferată este înlocuirea elementelor componente ale trecerii la nivel și ale suprastructurii căii, în vederea eliminării restricțiilor de viteză și aducerea liniei în parametrii de exploatare proiectați, lucrări care vor contribui în mod direct la creșterea gradului de confort și de siguranță pentru transportul feroviar și, implicit, pentru transportul rutier, prin realizarea inclusive a planeității zonei carosabile a trecerilor la nivel cu calea ferată. Menționăm faptul că, acordurile-cadru se vor derula pe o perioadă de 4 ani și au ca obiectiv stabilirea termenilor şi condiţiilor ce vor guverna contractele sectoriale de lucrări (contractele subsecvente de lucrări, care se vor încheia la nivel de regională, în limita fondurilor alocate).

Precizăm că societatea Arcada Company, care se ocupă de lucrările de întreținere și reparație a trecerilor la nivel cu calea ferată pe raza sucursalelor Constanța și Galați, a fost înființă în anul 1994 și are peste 250 de angajați.

Advertisement

Reamintim faptul că, luni, 1 august 2022, CFR SA a anunțat ofertele desemnate câștigătoare pentru loturile 3 (Timișoara), 4 (Cluj) și 6 (Iași), cu o valoarea financiară totală de 291.392.560 RON, fără TVA.

Foto: Ilustrativ

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement