Connect with us

Actual

Cine sunt elevii de 10 ABSOLUT din județul Constanța

Maria Ionescu

Publicat

la data de

În cursul zilei de azi, pe site-ul Ministerului Educației Naționale a fost publicată ierarhia la admiterea în licee 2018 pentru candidații care provin din județul Constanța, sortați descrescător după media de admitere.

Iată lista elevilor de 10 absolut: adică acești copii au avut numai medii de 10 de-a lungul celor opt ani de școală, iar la examenul de admitere au obținut, de asemenea, 10 pe linie:

  1. Ciornea Ar. Alexia, Școala gimnazială nr. 7 Remus Opreanu Constanța
  2. Costea G. Teodora, Școala gimnazială Spectrum Constanța
  3. Dumitru O. Claudia Ioana, Liceul Teoretic Ovidius Constanța
  4. Grasu C. Elena Cristina, Liceul Teoretic Ovidius Constanța
  5. Martalog V. Cosmina Mihaela, Școala gimnazială BP Hașdeu Constanța
  6. Tutea Ac. Maria Manuela, Școala gimnazială nr. 40 Aurel Vlaicu Constanța

După cum remarcați, este vorba despre șase fete, care provin de la 5 școli sau licee din municipiu. Spre suprinderea noastră, deși este cotat drept cel mai bun din Constanța, Liceul Mircea cel Bătrân nu a dat nici un absolvent de clasa a VIII-a cu media 10.

Ce-i drept, ocupantul poziției a șaptea pe lista candidaților a absolvit acest liceu, Dumbravă Victor Ioan, dar a avut media 9,99 în ciuda faptului că a luat examenul de Evaluare Națională cu media 10.

Tot cu media 9,99 au absolvit Iatan Marieta Iulia, Liceul Teoretic Ovidius Constanța, și Tudor A. Iulia, Liceul Teoretic Anghel Saligny Cernavodă.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

(Video): Copilul care s-a pierdut în Mamaia a fost găsit. Vezi ce spun polițiștii.

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În urmă cu aproximativ două ore, un copil în vârstă de 12 ani, care se afla pe plajă împreună cu părinții lui și dispăruse de câteva ore, a fost găsit.

Reamintim că poliția stațiunii Mamaia a fost anunțată de dispariția lui în jurul orei 13.30.

Potrivit unui comunicat de presă, IPJ Constanța anunța mai devreme următoarele: Alexandru Ichim, în vârstă de 12 ani, s-a pierdut în jurul orei 10. Acesta purta pantaloni scurți de culoare gri, cu ancore pe lateral, și șlapi de culoare bej.

Ore în șir, băiatul a fost căutat de 8 echipaje mixte de polițiști din cadrul stațiunii Mamaia și jandarmi din cadrul Grupării Mobile Tomis Constanța și a fost găsit în vecinătatea hotelului Opera din Mamaia Nord.

Iată ce spun polițiștii Cenuse Radu Cătălin, din cadrul IPJ Giurgiu, detașat la Poliția stațiunii Mamaia și plt. Ciolacu Valentin Marian, din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Tomis Constanța despre acest caz:

Copil de 12 ani, pierdut în Mamaia! 8 echipaje mixte de polițiști și jandarmi îl caută.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Copil de 12 ani, pierdut în Mamaia! 8 echipaje mixte de polițiști și jandarmi îl caută.

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de azi, în jurul orei 13.30, polițiștii stațiunii Mamaia au fost sesizați despre dispariția unui minor, de pe o plajă din stațiunea Mamaia.

Alexandru Ichim, în vârstă de 12 ani, s-a pierdut în jurul orei 10. Acesta purta pantaloni scurți de culoare gri, cu ancore pe lateral, și șlapi de culoare bej.

Cetățenii care pot oferi informații sunt rugați să apeleze Poliția stațiunii Mamaia, nr. tel. 0241/831221.

În acest moment, copilul este căutat de 8 echipaje mixte de polițiști din cadrul stațiunii Mamaia și jandarmi din cadrul Grupării Mobile Tomis Constanța.

Update: În urmă cu puțină vreme, copilul a fost găsit în vecinătatea hotelului Opera din Mamaia Nord.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Un tânăr, salvat de la înec de un polițist aflat în vacanță

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Un polițist din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Prahova – Biroul Rutier Ploiești a intervenit fără ezitare în salvarea unui tânăr ce era să se înece. Sâmbătă, 20 iulie a.c., în jurul orelor 06:30, aflat în concediu de odihnă în județul Constanța, pe plaja stațiunii Costinești, agent de poliție Lucian Lepădatu, în vârstă de 22 ani, a observat în mare cum un tânăr, care se îndepărtase de geamandură, se zbătea să rămână la suprafață și striga după ajutor. Fără să stea pe gânduri, tânărul polițist a sărit în mare și a înotat cât a putut de repede, luând totodată cu el și un colac de salvare și reușind să îl  aducă la mal teafăr. Polițistul, deși nu era în timpul serviciului ori în misiune, nu a irosit nicio clipă și, astfel, a reușit să îl salveze pe cel ce s-a aventurat în larg, fără a fi nevoie ulterior de intervenția unui echipaj de salvare.

„Pe această cale, îi mulțumim colegului nostru, pentru faptul că viața celor din jur este în topul priorităților sale“, spun cei de la Poliție.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: