Connect with us

Politica

Cine sunt oamenii cu care Costel Dumitrașcu de la PMP vrea să schimbe viitorul orașului Năvodari

Publicat

la

PMP Năvodari propune una dintre cele mai bune și tinere echipe pentru orașul care are mare nevoie de proiecte de dezvoltare, de infrastructură, de promovarea educației, a turismului de calitate și a investițiilor imobilitare și economice. Costel Aurelian Dumitrașcu este candidatul PMP pentru funcția de primar al orașului Năvodari, omul care muncește de câțiva ani pentru aducerea în prim plan a unor proiecte și inițiative de calitate pentru Năvodariul de mâine, pentru orașul în care își dorește să își crească și să își aduce copiii, acolo unde familia sa a ales să locuiască și unde are o mulțime de prieteni. Are susținerea unor oameni tineri, bine pregătiți din punct de vedere profesional și dormici să își pună toată experiența profesională pentru viitorul orașului Năvodari.

Iată cine sunt oamenii cu care Costel Dumitrașcu vine la Primărie după alegerile din 27 septembrie a.c.:

1. Florea Ion, 62 ani, maistru automatist.

2. Dumitrașcu Costel-Aurelian, 28 ani, manager departament.

3. Vulpe Valentin 37 ani, antreprenor.

4. Comșa Alexandru-Marius 31 ani, regizor.

5. Ilie Adrian, 52 ani, maistru electromecanic.

6. Burhală Adrian, 41 ani, informatician.

7. Bușe Adrian, 43 ani, inginer AMC pe platformă petrolieră.

8. Pîrvu Laura 24 ani, manager financiar.

9. Constantin Ionela-Luciana 30 ani, recepționer hotel.

10. Iatan Magdalena 30 ani, farmacist manager.

11. Bratu Mihael-Valentin 33 ani, antreprenor.

12. Tudorici Ramona-Rodica, 39 ani, asistent farmacie.

13. Badea Elena, 41 ani, asistent vânzări.

14. Munteanu Alina-Victorița 42 ani, operator chimist.

15. Solom Florentina, 33 ani, jurist.

16. Bujor Steluța-Laura, 35 ani, asistent medical.

17. Ovreiu Cerasela-Mariana, 47 ani, profesor economist.

18. Chițu Constantin-Cristian, 34 ani, agent vânzări.

19. Maxim Anca-Marina, 26 ani, economist.

20. Adam Cristian 33 ani, manager vânzări.

21. Drăgan Alina-Mihaela, 27 ani, instructor fitness & aerobic.

22. Cobuz Gabriel-Caniggia, 28 ani, instructor fitness.

23. Ciobanu Mădălina, 31 ani, profesor & traducător.

24. Stanciu Claudiu-Sandu, 51 ani, inginer agronom. 

Despre cum a fost alcătuită această listă, Costel Dumitrașcu precizează următoarele:

“Inițial am vrut să fiu pe locul 5 pe lista de Consiliu Local deoarece știu că vom scoate un scor nu doar bun, ci foarte bun. Am încredere în echipa PMP Năvodari, în programul nostru de guvernare locală cât se poate de realist și în electoratul năvodărean care simte că noi sunten schimbarea pe care și-o dorește. Colegii mei au insistat să fiu în vârful listei, să mă poziționez locomotivă iar astfel să ridic lista. Am preferat să-i las această onoare domnului Ion Florea, președintele organizației locale și omul alături de care am pus bazele PMP Năvorari. Dacă n-ar fi fost el, nu cred că eu aș mai fi fost astăzi la acest nivel, a ținut întotdeauna organizația unită și mi-a ridicat moralul de fiecare dată când am simțit că nu mai pot să continui. Chiar dacă suntem partidul tinerilor, avem alături de noi și seniori, oameni înțelepți care ne ghidează pe drumul ales. Am dorit să arătăm că nu ne lipsește respectul pentru cei mai în vârstă, să dăm un semnal că nu candidăm doar pentru tineri, venind cu proiecte pentru toate vârstele.”

Costel Aurelian Dumitrașcu este consilier local PMP în cadrul Consiliului Local Năvodari și a avut zeci de inițiative în acest mandat, iar activitatea sa este publică.

Comments

comments

Politica

Senatorul Felix Stroe: PSD este total împotriva vânzării PE NIMIC a ultimelor companii de stat profitabile

Publicat

la data de

Scris de

Într-o postare făcută pe pagina sa de Facebook, senatorul social democrat Felix Stroe explică absența colegilor săi de partid de la sesiunea extraordinară a Parlamentului. Stroe susține că social democrații nu susțin “aberația Guvernului Cîțu” privind vânzarea companiilor de stat.

“Autoritățile locale trebuie spriinite, însă nu în acest mod”, transmite senatorul Stroe.

De asemenea, tot pe Facebook senatorul PSD de Constanța le amintește românilor că “PSD a lăsat 5,4 mld de euro în trezorerie, dar împrumuturile făcute de Gvernul Cîțu au depășit 50 mld de euro“.

Iată mesajul complet:

“DESPRE ABSENȚA SENATORILOR PSD LA SESIUNEA EXTRAORDINARĂ:
Nu acceptăm ca, prin votul senatorilor noștri, să validăm aberația guvernului Cîțu, privind vânzarea companiilor de stat. Autoritățile locale trebuie sprijinite, însă nu în acest mod!
Ordinea de zi, având ca unic proiect Legea ce vizează împrumuturile din Trezorerie a primăriilor, are ca sursă de finanțare tocmai privatizările companiilor de stat profitabile!?
PSD este total împotriva vânzării pe nimic a ultimelor companii de stat profitabile și susține preluarea exemplului statelor europene dezvoltate (Germania, Polonia) care au interzis această vânzare, mai mult au demarat o acțiune de redobândire a activelor aflate în proprietatea altor entități juridice.
Deși PSD a lăsat 5.4 mld Euro in trezorerie, împrumuturile făcute de guvernul Cîțu au depășit 50 mld Euro.
Este inacceptabil ca guvernul să nu găsească 120 mil Euro fără să pună în pericol companiile profitabile la care statul, deci romanii, este acționar!”

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Stelian Ion îi dă replica lui Klaus Iohannis: „Criticile cred că ar trebui îndreptate înspre UDMR“

Publicat

la data de

Scris de

Ministrul Justiţiei, Stelian Ion, sare la gâtul lui Klaus Iohannis, după criticile președintelui față de activitatea liderului USR-PLUS la ministerul pe care îl conduce. Stelian Ion a precizat că a propus soluţii coaliţiei pentru a debloca situaţia privind proiectul de desfiinţarea a SIIJ şi anume ca „la cererea judecătorului sau procurorului care are calitatea de suspect sau inculpat, cauza să fie trimisă spre soluţionare la un serviciu teritorial egal în grad şi învecinat cu parchetul care efectuează urmărirea penală”.

„Atât desființarea definitivă a SIIJ, și nu încercarea de salvare a acesteia prin mutarea sediului la Parchetul General, cât și repararea legilor justiției ar fi fost deja obiective îndeplinite dacă toți partenerii din coaliție ar fi respectat programul de guvernare și ar fi pus preț pe opiniile instituțiilor internaționale – Comisia Europeană, GRECO și Comisia de la Veneția.

Desființarea SIIJ putea fi realizată încă din februarie, de când Ministerul Justiției a propus proiectul și a fost aprobat și susținut de Guvern. Ministerul Justiției a transmis forma corectă, avizată favorabil și de Comisia de la Veneția, pe care UDMR o ignoră cu bună-știință. Criticile cred că ar trebui îndreptate înspre UDMR, nu înspre Ministerul Justiției.

Mai mult, am propus coaliției și în grupul de lucru și alte soluții pentru deblocarea situației privind SIIJ: la cererea judecătorului sau procurorului care are calitatea de suspect sau inculpat, cauza să fie trimisă spre soluţionare la un serviciu teritorial egal în grad și învecinat cu parchetul care efectuează urmărirea penală. Faptul că soluțiile sunt respinse sistematic, fără argumente solide, arată că nu toți partenerii din coaliție doresc desființarea reală a SIIJ și caută modalități de a menține în viață această structură.

Legile justiției puteau fi aprobate din luna aprilie, după ce Ministerul Justiției a transmis proiectele pe 26 martie 2021. Până în septembrie ar trebui finalizate negocierile, dar ar fi de ajutor ca acestea să nu se îndepărteze de programul de guvernare. Negocierile nu se vor încheia oricum: USR PLUS nu va accepta cosmetizări ale legislației fără modificări de substanță și va insista asupra promovării liniilor apreciate deja inclusiv de organismele internaționale (Comisia Europeană, Comisia de la Veneția, GRECO).

Realitatea este evidentă pentru toată lumea și nu poate fi ignorată. Blocajul vine din coaliție și Parlament, nu de la Ministerul Justiției.

Astăzi, președintele a transmis semnalul că este nemulțumit de aceste tergiversări, așa cum sunt și eu nemulțumit de atâta vreme. Îi transmit președintelui rugămintea de a se implica în depășirea acestui blocaj, din care putem ieși doar dacă toți respectăm programul de guvernare și recomandările instituțiilor europene.

Nu trebuie să uităm că SIIJ a avut și rolul de a slăbi lupta anticorupție, ceea ce nu mai trebuie acceptat. DNA și DIICOT trebuie să funcționeze cu competențe complete și fără să fie exercitate presiuni asupra procurorilor. De asemenea, trebuie ca procurorii-șefi care le conduc să aibă atribuții și autoritate depline. De aceea, am declanșat procedura de selecție pentru posturile vacante de procurori cu funcții de conducere la DNA și DIICOT, la finalul căreia să poată fi numită o echipă de conducere stabilă, pe baza avizului Secției pentru procurori a CSM.

În privința legilor justiției, chestiunile esențiale aflate în discuție vizează procedura de numire și revocare a procurorilor de rang înalt (în sensul diminuării factorului politic, în acord cu programul de guvernare, recomandările GRECO și ale Comisiei Europene), prerogativele procurorului general, situația poliției judiciare, modalitatea de alegere a membrilor CSM. Aceste subiecte  foarte importante sunt încă în negociere și nu am căzut deocamdată la un acord.

Referitor la procedura de numire a procurorilor de rang înalt, am propus, de asemenea, o nouă soluție: o procedură în două etape, cu implicarea Secției pentru procurori a CSM. Un lucru spun răspicat: varianta pe care o voi promova va fi în sensul diminuării factorului politic în această procedură de numire/revocare. Un rol crescut al Secției pentru procurori este esențial. De-a lungul timpului, Secția pentru procurori a adus în avizele sale la propunerile pentru numirea procurorilor cu rang înalt argumente care ar trebui să fie luate în considerare, și nu ignorate.“, a scris Stelian Ion pe Facebook.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Rectificarea bugetară. Ministerul Muncii pierde cei mai mulți bani. Cine primește în plus

Publicat

la data de

Scris de

Guvernul Cîțu se pregătește de marea rectificare bugetară, așteptată de toate autoritățile, locale și centrale. Cele mai multe fonduri suplimentare le va primi Ministerul Sănătăţii, peste 3,5 miliarde de lei, urmat de Ministerul Finanțelor și cel al Dezvoltării. În schimb, Ministerul Muncii va pierde 2,7 miliarde de lei, potrivit draftului proiectului de rectificare, citat Hotnews și News.ro.

Rectificarea bugetară ar putea fi una pozitivă, cu un plus de 8,99 miliarde lei pe cheltuieli.

Cele mai mari creșteri vor fi înregistrare la:

Ministerul Sănătății: +3,5 miliarde lei

Ministerul Finanțelor – Acțiuni generale: +3 miliarde lei

Ministerul Dezvoltării: +1,84 miliarde lei

Ministerul Investitiilor și Proiectelor Europene: +760,1 milioane lei

Minsterul Energiei: +650,5 milioane lei

Ministerul Mediului: +533,8 milioane lei

Ministerul Transporturilor: +322,6 milioane lei

Tăieri vor avea loc de la:

Ministerul Muncii: – 2,78 miliarde lei,

Curtea de Conturi: -10 milioane lei

Senat: 3,9 milioane lei

Ministerul Apărării, Ministerul de Externe şi Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării nu primesc bani în plus la rectificarea bugetară.

„Cer responsabilitate și performanță de la toți miniștrii. Nu accept solicitări pentru alocare suplimentară, la rectificarea bugetară, a 40 de miliarde lei, din moment ce execuția, după 6 luni, arată că au rămas 20 de miliarde de lei necheltuiți. Românii trebuie să știe că, în mandatul meu, nu ne batem joc de banii lor.“, a scris premierul Florin Cîțu pe Facebook.

Sursa: libertatea.ro

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: