Conecteaza-te cu noi
stelian ion

Actual

Cine sunt polițiștii care l-au lăsat pe Vlad Pascu să iasă drogat și fără RCA la mașină din sediul Poliției

Published

on

Vlad Pascu

S-a aflat cine sunt polițiștii care l-au lăsat să plece pe șoferul drogat, chiar înainte ca acesta să ucidă doi tineri, în stațiunea 2 Mai.

Dezvăluiri de ultimă oră despre polițiștii care l-au oprit pe șoferul drogat și l-au lăsat să plece fără să îl testeze cu aparatul drugtest, cu puțin timp înainte ca tânărul să spulbere cu mașina opt tineri în stațiunea 2 Mai, transmit jurnaliștii antena3 CNN.

Cei doi polițiști care sunt cercetați în momentul de față disciplinar de către Inspectoratul Județean de Poliție erau detașați din țară. Unul din București și unul din Argeș. Niciunul nu era în poliție de mai mult de un an și jumătate. Așadar, este vorba despre agenți începători, care au greșit, așa cum reiese din primele cercetări făcute de către superiori, în ceea ce îi privește.

Cei doi nu au verificat prezența unei asigurări RCA obligatorii, în momentul în care l-au oprit pe Vlad Pascu și l-au controlat, apoi au omis să îi facă un drugtest deși acesta avea droguri în mașină, în ciuda faptului că pasagerul din dreapta a spus că sunt drogurile lui.

Advertisement
palaz

O simplă verificare a asigurării obligatorii ar fi putut duce la ridicarea plăcuțelor de înmatriculare și a talonului, iar șoferul trebuia să plece pe jos. Din păcate, acest lucru nu s-a întâmplat, astfel încât doi tineri și-au pierdut viața. Este vorba despre Sebi și Roberta, pe care familia i-a condus pe ultimul drum cu scurtă vreme în urmă.

Tragedia a iscat controverse majore legate de intervenția polițiștilor. O anchetă a început la IPJ Constanța, iar autoritățile trebuie să spună de ce nu a fost testat pentru droguri tânărul și să explice de ce acesta a fost lăsat să plece în condițiile în care în mașina sa au fost găsite droguri.

Poliția l-a oprit de două ori în noaptea respectivă și de fiecare dată l-a lăsat să plece deși în mașină i-au fost găsite substanțe interzise.

Prima dată agenții l-au oprit în cadrul unei acțiuni de rutină, iar agenții i-au recomandat să conducă mai prudent. Ulterior, în urma unui apel la 112, care reclama șofatul haotic, tânărul a fost din nou oprit de polițiști. Părea agitat, iar la percheziția mașinii au fost găsite o țigară de tip joint şi mai multe pastile. Alături de alți trei pasageri din mașină, șoferul a fost condus la secția de poliție din Vama Veche, dar nu a fost verificat cu aparatul drugtest întrucât, spun agenții, nu prezenta semne că ar fi drogat. Astfel că l-au lăsat să plece.

Acesta a ajuns ulterior pe același drum cu grupul de tineri care mergeau pe marginea carosabilului. La verificări s-a constatat că tânărul consumase între timp trei tipuri de droguri.

Advertisement
palaz

foto: aktual24.ro

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions