Conecteaza-te cu noi
SEAS

Politica

Ciolacu: „Când am venit la Guvern nu am avut nici bagheta lui Harry Potter, nici lampa lui Aladin“

Published

on

Marcel Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat, duminică seara, la Prima News, întrebat fiind despre gaura uriașă din buget, că atunci când a venit la Guvern nu a avut nici bagheta lui Harry Potter, nici lampa lui Aladin. El a afirmat că România nu se află într-o criză economică, ci are o creștere economică constantă.

„Când am venit la Guvern nu am avut nici bagheta lui Harry Potter, nu am avut nici lampa lui Aladin. Am constatat un lucru și imediat am început să ne creionăm un program pe toate palierele, şi în ceea ce privește evaziunea fiscală, şi în ceea ce privește cheltuielile bugetare, şi în ceea ce privește veniturile, şi anumite inechități. Fiindcă noi avem un sistem economic inechitabil. Lucrul acesta se vede, s-a văzut şi la criza economică de data trecută. În acest moment, România nu se află într-o criză economică. România are o creștere economică constantă, oricum una dintre cele mai mari din interiorul Uniunii Europene”, a declarat Ciolacu, duminică, la Prima News.

Șeful Guvernului a explicat că tot sistemul este construit inechitabil și nu mai poți avea excepții de 75 de miliarde de lei.

„Dar tot sistemul e construit inechitabil. Nu poți să ai excepții. Eu nu mai suport cuvântul excepție. Nu poți să ai excepții de 75 de miliarde, nu poți să ai evaziune fiscală de 160 de milioane. Eu stau şi mă întreb, în acest moment este o discuție aprinsă, care nu știu cât interesează pe români, încât îi alarmăm gratuit, dacă închidem cu un deficit de 4,4%, cum e cel asumat, nu de către Marcel Ciolacu, cu certitudine, e asumat de un inconștient sau închidem cu un deficit de 5,5 rezonabil. Rectificarea bugetară va avea la bază o altă țintă de deficit”, a subliniat Ciolacu.

El i-a atacat pe foștii premieri ai României din partea PNL, Florin Cîțu și Ludovic Orban, pe care i-a numit drept „accidente“, care au dus deficitul țării la 9%.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions