Conecteaza-te cu noi
stelian ion

Politica

Ciolacu, în ședința de Guvern: Nu ne ploconim la Bruxelles!

Published

on

marcel ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, în debutul ședinței de Guvern, că el și miniștrii care se vor deplasa la Bruxelles pentru a discuta cu oficialii europeni, nu se vor „ploconi” ci vor avea discuții normal despre pensiile speciale și măsurile fiscale așa cum este trecut în PNRR.

„Am văzut o întreagă dezbatere publică legată de vizita mea și a unor miniștri din Guvern la Bruxelles. Vreau să fiu foarte clar: premierul României și miniștrii din Guvernul României nici nu îngenunchează, nici nu se ploconesc și nici nu execută ordinele nimănui! Avem un dialog normal cu Comisia Europeană care vizează închiderea anumitor jaloane din PNRR, automat vizează și atragerea mai multor miliarde de euro pentru sprijinirea populației. Este un demers normal pe care, cu sinceritate vă spun, Guvernul României ar fi trebuit deja să-l fi făcut”, a declarat Ciolacu.

„Cred că ipocriții care stau câteodată cu mâna întinsă după voturi să-și aducă aminte ce reforme și jaloane au trecut în PNRR, când au scris că vor fi scoase excepțiile din Codul Fiscal”, a adăugat premierului, cu trimitere la USR.

„Pe scurt, vizitele la Bruxelles au rolul de a obține lucruri concrete pentru România și români. Acesta este fișa postului miniștrilor și a prim-ministrului, este cât se poate de normal”, a mai afirmat Ciolacu.

Cine sunt miniștrii care merg în deplasare

Advertisement
palaz

El a indicat că ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, va merge pe 28 august pentru a discuta despre jalonul legat de pensiile speciale după decizia CCR, ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, va merge la Bruxelles pentru o discuție despre jaloanele referitoare la reforma fiscal-bugetară pentru că „ele sunt trecute ca jaloane în PNRR în următoarele cereri de plată, nu merge să ceară acceptul cuiva”, iar ministrul Fondurilor Europene, Adrian Câciu, va discuta despre renegocierea PNRR și planul RepowerEu „unde ne propunem să obținem peste 1,1 miliarde de euro, bani care să fie direcționați direct către populație pentru achiziția de panouri fotovoltaice”.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions