Conecteaza-te cu noi
SEAS

Politica

Ciolacu invită Austria să iasă din Schengen și să își construiască ziduri cu sârmă ghimpată și electrice

Published

on

Karl Nehammer

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, luni, la sediul central PSD, că dacă Austria nu va accepta nici anul acesta ca România să facă parte din spațiul Schengen, atunci statul român va depune plângere contra guvernului vienez la Curtea de Justiție a Uniunii Europene (CJUE).

„În primul rând trebuie să existe un vot de veto al Austriei. Votul de veto de data trecută nu mai poate fi invocat, fiind că este ieșit din termen. El ar fi trebuit invocat într-o anumită perioadă. Nu știu dacă atunci s-ar fi impus să venim cu o plângere, dar acum eu cred că se impune să venim cu un atac la Curtea Europeană de Justiție. Sunt două momente. În octombrie, este prima ședință JAI, în decembrie avem a doua ședință. Amândouă sunt sub președinția Spaniei și țin legătura cu premierul Pedro Sanchez în ceea ce privește trecerea pe ordinea de zi. Există toată deschiderea și toată susținerea ca România să adere la spațiul Schengen. În acest moment, cu reprezentanța și cu Ministerul de Externe vedem care sunt pașii cei mai buni. Există și un vot împotriva Bulgariei, exercitat de către Olanda. Între timp, s-a ridicat MCV-ul pentru cele două țări (România și Bulgaria, n.r.) și așteptăm o decizie în ceea ce privește Bulgaria, să vedem dacă putem merge în continuare la pachet sau separat.“, a afirmat șeful Guvernului.

Prim-ministrul a adăugat că, dacă Austria consideră că spațiul Schengen nu funcționează cum trebuie, atunci să iasă Austria din Schengen și să își pună sârmă ghimpată la graniță.

„Ca să simplificăm, dacă în Decembrie, Austria va vota împotriva aderării României la spațiul Schengen, România va ataca la CJUE. Mai mult, eu doresc ca în acest demers să am partener Consiliul European, Parlamentul European și Comisia Europeană, care susțin și au declarat. Deci, lucrurile nu sunt așa comode pentru domnul prim-ministru Nehammer (Karl Nehammer – premierul Austriei, n.r.).

Eu nu am să fiu niciodată ipocrit, nu pot să spun că n-am nimic cu România și că spațiul Schengen este depășit. Atunci, de ce am votat anul trecut cu Croația? E o întrebare legitimă a românilor pentru premierul Nehammer. Dacă e așa de distrus Schengen, eu n-am nicio problemă ca Austria să iasă din Schengen, să își faci ziduri kilometrice (la granițe) cu sârmă ghimpată și electrice, n-am nici problemă. Dacă Austria dorește această abordare cu garduri, să și le plătească, să iasă din Schengen și noi o să ne descurcăm în interiorul Schengen fără probleme”, a conchis Ciolacu.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions