Conecteaza-te cu noi
stelian ion

Politica

Ciolacu, mesaj pentru polițiști: „Trebuie să stea mai puțin în birouri. Nu ar exista consumatori de droguri dacă nu ar exista dealeri“

Published

on

accident mortal vama

Premierul Marcel Ciolacu a făcut, astăzi, la începutul ședinței de Guvern, o serie de declarații legate de cazul de la 2 Mai. Ciolacu a spus că demiterea unor polițiști nu rezolvă problema și că autoritățile trebuie să se ajungă până la dealeri de droguri: „Nu ar exista consumatori dacă nu ar exista dealeri. Aici, de fapt, trebuie acționat.“ De aceea, șeful Guvernului le-a cerut polițiștilor să nu mai stea prin birouri.

„Am văzut primele demiteri în scandalul tânărului drogat care a omorât doi studenți în stațiunea 2 Mai. Aceasta a fost, înțeleg, parte din rezultatul anchetei Corpului de control al ministrului afacerilor interne, care a stabilit anumiții responsabili direcți în această tragedie. Aici nu vorbim doar de simple greșeli personale, ci despre lucruri grave, care arată că sistemul nu a funcționat într-o situație banală, a unui ins oprit în trafic. Din păcate, prin modul în care au acționat, dar și prin comportamentul ulterior, anumiți polițiști au devenit complici morali la crimă.“, a spus șeful Guvernului.

„Vreau să-i transmit domnului ministru Cătălin Predoiu, care, în acest moment, este în drum spre țară de la Viena, că are mână liberă să facă curățenie de sus până jos. Este responsabilitatea domnului ministru și a colegilor să ia toate măsurile necesare pentru ca oamenii să aibă încredere că în România legea este, într-adevăr, egală pentru toți. Nu pot să accept scuze că nu avem suficiente aparate drugtest. Dacă nu sunt destule, vă rog să dați drumul de urgență la licitație, dacă nu aveți bani vă dăm de la Guvern. Putem cumpăra orice aparat este nevoie, mai puțin onoarea, demnitatea și respectul pentru haina de polițist. În plus, aș dori să luați măsuri pentru a lupta eficient cu drogurile. Nu ar exista consumatori dacă nu ar exista dealeri. Aici, de fapt, trebuie acționat, aceasta este sursa răului şi aici trebuie să-și concentreze poliția eforturile în perioada următoare, mai ales că, în câteva săptămâni, vor începe și școlile. Poliția trebuie să stea mai puțin în birouri și mai mult acolo unde este nevoie de acțiune. Vă asigur că aveți marea majoritate din oamenii din interiorul poliției, oameni corecți, care își fac datoria şi își respectă uniforma. Trebuie doar să-i lăsăm să-și facă meseria.“, a mai spus premierul.

Advertisement
palaz

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions