Connect with us

Politica

Ciolacu: “PSD nu face niciun pas în spate și cere funcția de premier!” – lista condițiilor puse liderilor PNL

Published

on

PSD joacă dur intrarea la guvernare. După ce PNL s-a dezintegrat și riscă să nu mai poată face majoritate alături de UDMR și USR pentru a face un guvern, PSD pune condiții extrem de dure pentru intrarea la guvernare. Câștigători ai alegerilor, social – democrații spun că vom nici mai mult nici mai puțin  decât funcția de premier.

“PSD nu va purta discuții sterile privind ministerele. Prima dată discutăm program de guvernare și măsuri. Discutăm cu orice partid care reprezintă cetățenii.  Nu e exclusă nicio o negociere cu PSD. Să nu credeți vreo clipă că eu nu o să cer mandat colegilor mei să nu merg cu propunere de premier. Să nu credeți că noi vom face o construcție politică aberantă. Eu am crezut că ieri PNL votează o rezoluție să își ceară scuze pentru cei 4.000 de români care și-au pierdut viața. Dacă nu mai au contact cu realitatea, să se uite la CNN. Discuțiile din PSD sunt cele 100 de măsuri pe care trebuie să le luăm pe termen scurt și lung”, a declarat Ciolacu citat de stiripesurse.ro.

În schimbarea poziției PSD cântărește mult și configurația politică după plecarea celor 15 parlamentari apropiați de Ludovic Orban. Astfel, PNL împreună cu USR și cu UDMR nu mai alcătuiesc majoritatea care le-ar asigura 234 de voturi necesare pentru învestirea guvernului, prin urmare alternativa cu USR pică.

Având în vedere toată această situația favorabilă PSD, liderii social-democrați vor acum să meargă la negocieri cu o condiție foarte importantă: Partidul Social Democrat să fie cel care să dea premierul.

Antena 3 a prezentat marți seară ce alte condiții pun cei de la PSD:

7-8 ministere

Minsterul Sănătății – Alexandru Rafila

Ministerul de Finanțe – Liviu Voinea

MInisterul Transporturilor – Mihai Tudose

Ministerul de Interne

Ministerul Muncii

Vicepremier din partea PSD

Funcția de președinte al Camerei Deputaților

Creșterea pensiilor

Creșterea indemnizației minime (de la 800 lei la 1.000 lei)

Creșterea salariului minim

Creșterea alocațiilor

– copii 2-18 ani: 214 – 300 lei

– copii 0-2 ani și cei cu handicap: 427 – 600 lei

Subvenționarea gigacaloriei pentru consumatorii din sistemul centralizat la nivelul din luna decembrie 2020.

Compensarea facturilor plătite de consumatorii casnici și IMM-urilor la nivelul din luna decembrie 2020.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!