Conecteaza-te cu noi
SEAS

Politica

Ciolacu: „România are un deficit de 56 de miliarde de lei“

Published

on

ciolacu autostrada

Premierul a susținut, astăzi, o conferință de presă, împreună cu vicepremierul Marian Neacșu și cu ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Sorin Grindeanu, după vizita la șantierul obiectivului de investiții Autostrada Sibiu-Pitești, Secțiunea 4 (Tigveni – Curtea de Argeș). Cu această ocazie, el i-a ironizat pe cei care consideră că România are un deficit prea mare.

„În acest moment, România are – că tot vorbim și ne place de acest deficit și cu toții devenim experți în deficite – are un deficit de 56 de miliarde de lei și cheltuieli pe investiții de 57 de miliarde de lei. Este pentru prima oară în istoria României când s-a creat acest echilibru între deficit și investiții. Cunoaștem cu toții situația. De când am devenit prim-ministru, înțeleg că anumite persoane sunt supărate pentru că direcționăm, în primul și în primul rând, banii către investiții. Unii sunt foarte supărați că direcționăm cele mai mari sume către Ministerul Transporturilor. Lucrările din transporturi se multiplică cel mai repede și au cea mai mare importanță strategică. Sunt marile lucrări de infrastructură așteptate nu numai de români, cred că și de noi. Tot timpul găseam motive să amânăm astfel de lucrări. Sorin Grindeanu, chiar dacă îmi este coleg – n-am nicio reținere să spun că aceste trei tronsoane Pitești spre Sibiu, care sunt încă în lucru, au fost ocolite de toți miniștrii transporturilor de 30 și ceva de ani – e primul ministru care închide de la Nădlac până la Constanța și o să închidem, la fel, din Moldova până la Constanța. E prima oară când avem un plan și acest plan prinde contur.

Dacă vom avea noroc să avem constructori la fel de buni cum îi avem pe cei de aici, sunt ferm convins că lucrurile vor intra într-o dinamică și mai mare. Nu va exista să nu avem bani pentru infrastructură. Nimeni nu a pus la socoteală acum șase luni sau opt luni faptul că România este la sfârșitul unui exercițiu financiar. În primul și în primul rând, trebuia să se gândească că trebuie să venim cu cofinanțările, astfel încât acești bani să nu-i pierdem. Asta face în acest moment guvernul cu adevărat. Cei mai mulți bani s-au dus la Transporturi, fiindcă sunt cei mai avansați. Sunt multe programe încă blocate. Și sperăm ca, prin POIM de la transporturi, să nu pierdem bani la sfârșitul anului. Am sărit la 85% – ultimele plăți – absorbția cu exercițiul financiar. Este prima oară atât de mare. Avem la decontare încă 1,5 miliarde. O să mai dau în următoarea ședință de guvern cofinanțarea pentru MIPE, astfel încât să ajungem peste 95% cu absorbția de exercițiu financiar trecut. Vă mulțumesc mult și felicitări încă o dată.“, a spus Ciolacu.

Sursa: gov.ro

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions