Conecteaza-te cu noi

Politica

Ciucă, despre cât plătește el impozitul pe proprietate: „Sincer, nu știu“

Published

on

Senatorii au adoptat, ieri, modificările la Ordonanța 16/2022 prin care grila de impozitare pentru clădirile rezidențiale aflate în proprietatea persoanelor fizice a fost majorată cu până la 50%. Votul din Senat are loc în contextul în care numeroși primari și-au exprimat dezacordul pentru majorare.

Aflat în vizită la Platforma Industrială Dacia Mioveni, premierul României Nicolae Ciucă a spus că o formă finală a acestei inițiative va fi discutată în Coaliție și supusă aprobării la Camera Deputaților.

Întrebat de un jurnalist cât plătește el pentru impozitul pe proprietate, premierul Ciucă a declarat că nu știe.

„Sincer, nu știu“, a spus, sec, Ciucă.

Amintim că plenul Senatul a votat ieri modificarea Codului fiscal, prin care grila de impozitare pentru clădirile rezidențiale aflate în proprietatea persoanelor fizice a fost majorată cu până la 50%, dar marja în care se pot stabili impozitele locale pe teren şi imobile a rămas aceeași, 0,08 – 0,2. Proiectul de lege privind aprobarea Ordonanţei Guvernului nr. 16/2022 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, abrogarea unor acte normative şi alte măsuri financiar-fiscale a fost votat cu 67 de voturi „pentru“, 37 de voturi „împotrivă“ şi o abținere.

Sursa: gov.ro

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions