Connect with us

Politica

Ciucă: Prin PNRR, România va avea la dispoziţie peste 80 de miliarde de euro pentru investiţii şi proiecte de dezvoltare

Published

on

Premierul Nicolae Ciucă a declarat la conferinţa de luni „Romania Business & Investment Roundtable”, că prin PNRR, România va avea la dispoziţie, pentru următorii ani, 80 de miliarde euro pentru investiţii şi proiecte de dezvoltare a ţării noastre, o oportunitate unică de a recupera decalajele majore în domenii strategice.

„Din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, prin care România va beneficia în următorii ani de 30 de miliarde de euro, încep deja primele proiecte. În total, pentru următorii ani, România va avea la dispoziţie 80 de miliarde de euro, în total din fonduri europene, pentru investiţii şi proiecte de dezvoltare a României, o oportunitate unică de a recupera decalajele majore în domenii strategice. Fie că vorbim despre digitalizare şi energie, sănătate şi infrastructură, educaţie şi mediu, avem perspectiva unei dezvoltări sustenabile, care îşi va pune amprenta definitorie asupra modernizării ţării şi creşterii calităţii vieţii oamenilor. Este un volum de investiţii fără precedent pentru următorii cinci ani. Mobilizarea mediului privat împreună cu capacitatea administraţiei sunt doi piloni importanţi pentru asigurarea succesului acestui plan ambiţios. Implementarea proiectelor de investiţii va fi însoţită de reformele asumate prin PNRR: reforma fiscală, a companiilor de stat, reformele din domeniile educaţie, sănătate şi pensii, politica de decarbonizare şi susţinerea dezvoltării energiei din surse regenerabile. Accelerarea procesului de transformare digitală a economiei şi societăţii româneşti în ansamblu reprezintă un pilon important în PNRR, dar şi un element fundamental în vederea implementării noului model de dezvoltare a României şi realizării convergenţei cu statele europene avansate”, a declarat premierul Nicolea Ciucă în cadrul întâlnirii.

foto: realitatea.net

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!