Connect with us

Politica

”Ciucă și Ciolacu pot face rost de bani pentru mărirea salariilor profesorilor dacă pun capăt sinecurilor”

Published

on

Vrem salarii decente

Senatorul Remus Negoi crede că stoparea risipei bugetare și tăierea pensiilor speciale pot asigura resursele financiare necesare creșterii salariilor profesorilor. Într-o postare pe Facebook, Negoi sugerează că o serie de institute și ministere risipesc banii publici. Este vorba de Ministerul Familiei, care a fost înființat special pentru Gabriela Firea și care cheltuie anual 620 de milioane de lei, de Ministerul Antreprenoriatului și Turismului, cu un buget de 4 miliarde de lei, de Institutul Revoluției Române, Institutul Român pentru Drepturile Omului și Institutul de Studii Avansate pentru Cultura și Civilizația Levantului, cu cheltuieli de aproape 8 milioane de lei pe an, și de Academia oamenilor de Știință, cu cheltuieli administrative și de personal de aproape 10 milioane de lei pe an. Ar fi bani pentru creșterea salariilor în învățământ, dacă Ciolacu și Ciucă ar pune capăt sinecurilor din instituții și ar tăia pensiile speciale – punctează senatorul USR.

Mai jos puteți citi întreaga postare a lui Remus Negoi:

”Opriţi risipa bugetară, tăiaţi pensiile speciale şi creşteţi salariile profesorilor!

Este a doua săptămână de grevă în educaţie, iar guvernul nu a făcut niciun pas în rezolvarea problemei. În timp ce profesorii ies în stradă, elevii nu fac ore, iar examenele naţionale sunt în pericol de a fi anulate, Ciucă şi Ciolacu sfidează sindicatele din învăţământ şi ţin cu dinţii de pensiile speciale.

Advertisement

Iată de unde pot veni banii pentru salariile din învățământ şi cum iroseşte guvernul banii românilor pe ministere şi instituţii inutile:

Institutul Revoluției Române din Decembrie 1989 – 3.000.000 lei bani risipiți anul acesta;

Institutul Român pentru Drepturile Omului – cheltuie anual 2.900.000 lei;

Institutul de Studii Avansate pentru Cultura şi Civilizația Levantului – consumă pe an 2.000.000 lei din bugetul de stat;

Academia Oamenilor de Ştiinţă – 9,95 milioane lei în 2022 pentru cheltuieli administrative și de personal, în timp ce sub 10% au fost prevăzuți pentru activitatea de cercetare;

Advertisement

Ministerul Familiei – 620.000.000 lei pe an bani risipiți;

Ministerul Antreprenorialului şi Turismului – buget de 4 miliarde lei/an, din care 80 milioane salarii și 46 milioane pentru bunuri și servicii.

Banii cheltuiţi inutil cu aceste institute şi ministere ar putea fi folosiţi pentru creşterea salariilor profesorilor. Dar PSD şi PNL continuă să-şi bată jos de cadrele diddactice şi, în loc să vină cu soluţii viabile, le promit bani care nu există.

„Soluţiile” oferite de guvern sunt doar o încercare de a-i păcăli pe profesori să renunţe la protest.

Ciucă și Ciolacu pot face rost de bani pentru mărirea salariilor profesorilor dacă pun capăt sinecurilor din toate instituțiile şi dacă taie pensiile speciale.”.

Advertisement

 

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Adrian Cârlescu este fondator și redactor-șef al publicației Ordinea.Ro. Activează în presa locală constănţeană din anul 1998. A fost reporter şi editor de ştiri la MTC TV, redactor-şef la Replica de Constanţa, redactor în departamentul de investigații la Ziua de Constanţa, co-fondator la Dezvăluiri.Ro, redactor de investigații la Constanța.ro. Este absolvent al Facultăţii de Filosofie a Universităţii din Bucureşti (1998), finalizată cu o teză de licenţă coordonată de profesorul Gabriel Liiceanu, şi a unui master de filosofia culturii (2000). Este autor al volumului „Columbia – spectacolul morţii. Regimul de detenţie în Colonia Cernavodă a Canalului Vechi”, Editura Ex Ponto, Constanța, 2014, și coautor coordonator al volumului ”O istorie a orașului Cernavodă”, Editura Star Tipp, Slobozia, 2015.

Advertisement