Connect with us

Politica

CJ Constanța caută finanțare pentru reabilitarea și dotarea UPU a Spitalului Județean

Mihaela Tîrpan

Publicat

la

Conducerea Consiliului Județean Constanța a postat e pagina de internet a instituției o invitație de participare pentru elaborarea documentaţiei tehnico-economice, faza SF/DALI şi întocmirea documentaţiei necesare pentru obţinerea certificatului de urbanism şi a documentaţiilor complete necesare depunerii, obţinerii şi predării către beneficiar a tuturor avizelor, acordurilor sau autorizaţiilor, necesare derulării proiectului privind reabilitarea, modernizarea, extinderea şi dotarea infrastructurii Unităţii de Primiri Urgenţe (UPU-SMURD) din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă “Sf. Apostol Andrei” Constanţa.

Concret, autoritatea contractantă intenţionează să obţină finanţare nerambursabilă pentru reabilitarea, modernizarea, extinderea şi dotarea infrastructurii Unităţii de Primiri Urgenţe din cadrul SCJU Constanţa prin activităţile sprijinite prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, Axa prioritară 8 „Dezvoltarea infrastructurii sanitare şi sociale”, „Prioritatea de investiţii 8.2 „Îmbunătăţirea calităţii şi a eficienţei în îngrijiri spitaliceşti de urgenţă” Operaţiunea B – Unităţi de primiri urgenţe. 

Tipul achiziţie este cea directă, conform prevederilor art. 17 alin. (1) şi (4) din HG nr. 395/2016 actualizată. Sursa de finanţare este, conform datelor postate de către conducerea administrației județene pe pagina de internet a instituției, buget local, iar tipul contractului este unul de prestări servicii.

Pot participa toţi operatorii economici interesaţi indiferent dacă aceştia deţin sau nu cont în SEAP. Operatorii economici interesaţi pot posta oferta de preţ totală în sistemul electronic SEAP, secţiunea catalogul produse/servicii/lucrări.

“Autoritatea contractantă va achiziţiona serviciile de mai sus respectând prevederile art. 43 din HG nr. 395/2016. Ofertantul declarat câştigător va posta oferta în SEAP, în condiţiile în care deţine cont. În cazul în care ofertantul selectat nu va îndeplini condiţiile de participare sau refuză încheierea contractului, va fi selectat/contactat operatorul economic situat pe următorul loc, în baza criteriului de adjudecare”, precizează reprezentanții autorității contractante, cu precizarea că se pot solicita informații suplimentare și clarificări de la Serviciul Achiziţii, Analiză Piaţă, Urmărire Contracte, Consiliul Judeţean Constanţa, Bd. Tomis nr. 51, tel. +40-241.488.413, fax +40-241.488.411, e-mail: licitaţii@cjc.ro.

În ceea ce privește criteriul de adjudecare, documentul arată că acesta este “cel mai bun raport calitate – preț”, conform art. 187 alin.3 lit. c) din Legea nr. 98/2016, în condiţiile îndeplinirii cerinţelor minime solicitate prin Specificaţiile tehnice, considerate obligatorii, specificaţii tehnice care vor constitui anexa la contract.

Termenul limită de depunere a ofertelor este 24.11.2017, ora 11:00.

Toţi operatorii economici interesaţi vor transmite ofertele pe adresa de e-mail: licitaţii@cjc.ro sau la Registratura CJC cu scrisoare de înaintare, conform modelului anexat (Formular nr. 1), până la data limită de depunere a ofertelor.

Ofertantului câştigător i se va solicita până la încheierea contractului, prezentarea certificatului constatator emis de ONRC, din care să rezulte că ofertantul are înscris obiectul de activitate corespunzător obiectului contractului.

sursa foto: cuget liber

02 Specificatii Tehnice

01 Invitatie

 

Comments

comments

Politica

Luminița Vlădescu, DEMISIE de la conducerea PSD Medgidia

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

După ce a pierdut alegerile locale pentru funcția de primar al municipiului Medgidia, Luminița Vlădescu își anunță demisia din funcția de președinte al organizației locale a PSD. Într-un mesaj postat pe contul său de Facebook, Luminița Vlădescu scrie că principalul motiv al demisiei îl constituie rezultatul slab de la alegerile locale. Totodată, fostul viceprimar al municipiului le transmite locuitorilor din Medgidia că nu renunță și la obiectivele propuse pentru oraș.

Iată mesajul:

“Astăzi am luat decizia firească de a-mi depune demisia din functia de președinte PSD Medgidia, ca urmare a rezultatelor slabe de la alegerile locale. Demisia mea este un act de onoare unilateral, în niciun caz de renunțare la obiectivele propuse pentru Medgidia. Mulțumesc tuturor colegilor, prietenilor și, mai ales, celor 2100 de alegători ai mei pentru susținere!”

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Marian Cîrnu, Pro România Năvodari, a pierdut funcția de consilier local la un vot: “Am crezut în mulți prieteni falși”

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Marian Cîrnu, primul pe lista Pro România pentru noul Consiliu Local al orașului Năvodari, a ratat mandatul din cauza unui vot.

Prin intermediul unei postări facută de candidatul Cîrnu pe contul său de Facebook, acesta îi informează pe cetățenii din orașul Năvodari că a reușit să adune 716 voturi și avea nevoie de… 717. La mustață, cum s-ar zice și ghinion pentru cei care își puseseră speranța că proiectele Pro România pentru Năvodari vor avea o voce în mandatul 2020 – 2024.

Iată și gandurile celui care a ratat Consiliul Local:

Salutare prieteni! Împreună am pierdut postul de consilier local la Năvodari pt 1 vot. Am avut 716 voturi. Era nevoie de 717.Imi asum! Am crezut în mulți prieteni falși. Dar tot împreună prin voturi am reușit noi, dvs, și ceilalți votanți din județ sa trimitem în Consiliul Județean Constanța 3 consilieri județeni! Va mulțumesc!

 

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

CCR a decis: Parlamentul stabilește data alegerilor parlamentare și respinge sesizarea președintelui Iohannis

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Judecătorii Curții Constituționale au respins, marți, sesizarea președintelui Klaus Iohannis și au decis că Parlamentul stabilește data alegerilor parlamentare din acest an.

Președintele Klaus Iohannis a sesizat la CCR Legea privind organizarea alegerilor parlamentare în luna august.

Potrivit sesizării de neconstituţionalitate transmisă luni CCR, Legea privind organizarea alegerilor parlamentare a fost adoptată atât de Senat cât şi Camera Deputaţilor în 27 iulie şi a fost transmisă două zile mai târziu al Preşedinţie în vederea promulgării.

Klaus Iohannis a cerut CCR să admită sesizarea de neconstituţionalitate şi să constate că legea este neconstituţională în ansamblul său.

„Similar stabilirii datei alegerilor locale, Parlamentul a optat pentru o soluţie legislativă potrivit căreia data următoarelor alegeri pentru Senat şi Camera Deputaţilor va fi stabilită de Parlament prin lege organică. Prin conţinutul normativ, această reglementare încalcă prevederile mai multor articole din Constituţie”, arăta şeful statului.

În sesizare se subliniază că stabilirea datei alegerilor parlamentare prin lege organică, cu cel puţin 60 de zile înaintea datei alegerilor, prin derogare, creează un cadru legislativ special doar pentru următoarele alegeri parlamentare.

„Apreciem că o atare modificare, realizată cu mai puţin de 6 luni înainte de alegerile la termen, încalcă exigenţele art. 1 alin. (5) din Constituţie în dimensiunea sa referitoare la previzibilitatea legii şi cea a securităţii raporturilor juridice”, a explicat preşedintele.

Acesta a precizat că s-a instituit, astfel, o prerogativă pentru Parlament de a stabili în mod discreţionar data alegerilor parlamentare.

„În actualul context, adoptarea unei legi prin care se stabileşte data alegerilor parlamentare devine cu atât mai problematică în situaţia în care ar interveni una dintre cauzele care determină prelungirea de drept a mandatului Parlamentului, cum este starea de urgenţă. Este posibil ca legea organică prin care s-a stabilit data alegerilor parlamentare să fie necesar să fie modificată din considerente ce ţin de evoluţia situaţiei sanitare”, a menţionat Klaus Iohannis.

Acesta susţine că prin intervenţia intempestivă şi formalizarea excesivă a procedurii de stabilire a datei alegerilor ”se creează premisele încălcării altor dispoziţii şi garanţii constituţionale”.

„Dacă senatorii şi deputaţii vor fi obligaţi să acorde votul în sensul adoptării legii de stabilire a datei alegerilor, atunci voinţa parlamentarului nu mai este liberă, mandatul devine unul imperativ, ceea ce plasează legea criticată pe tărâmul nulităţii absolute”, a mai spus Klaus Iohannis.

Preşedintele consideră că Parlamentul dobândeşte competenţa de a stabili data alegerilor în mod discreţionar, cu ignorarea regulilor stabilite de Constituţie, putându-se ajunge la prelungirea mandatului actualului Parlament, în afara cadrului constituţional.

„Camera Deputaţilor şi Senatul sunt alese pentru un mandat de 4 ani, care se prelungeşte de drept în stare de mobilizare, de război, de asediu sau de urgenţă, până la încetarea acestora. (…) O guvernare democratică presupune ca poporul să îşi desemneze reprezentaţii la nivelul autorităţilor publice la intervale regulate de timp. Rezultă că mandatul autorităţilor publice trebuie să fie limitat în timp”, a mai explicat Iohannis.

Conform legislaţiei, Guvernul este cel care stabileşte data alegerilor, iar aducerea la cunoştinţă publică a datei alegerilor se face cu cel puţin 90 de zile înainte de ziua votării, prin publicarea în Monitorul Oficial al României hotărârii Guvernului privind data alegerilor.

„Prin norma criticată, se poate ajunge la situaţia în care Parlamentul poate stabili data alegerilor în mod arbitrar, fără vreo limitare şi fără o sancţiune în cazul în care acesta, prin data stabilită, prelungeşte indirect mandatul în curs”, a mai precizat preşedintele României. (sursa: stiripesurse.ro)

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: