Connect with us

Actual

CJ Constanța cumpără materiale publicitare pentru campaniile de prevenire desfășurate de Autoritatea de Ordine Publică

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Conducerea Consiliului Județean Constanța anunță intenția achiziționării de materiale promoționale pentru implementarea programelor de prevenire în toate localitățile din județ. Astfel, potrivit documentului, se urmărește achiziționarea de materiale promotionale pentru implementarea programelor de prevenire la care participa Autoritatea Teritoriala de Ordine Publica, cu sprijinul Consiliului Judetean Constanta, impreuna cu Inspectoratul Judetean de Politie Constanta, Inspectoratul Judetean de Jandarmi Constanta ,,Mihail Kogalniceanu’’ si Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta ,,Dobrogea” Constanta.

Tipul achiziției pe care autoritatea contractanță îl cere este achiziție directă, iar criteriul de atribuire este prețul cel mai scăzut.

În ceea ce privește condițiile de participare, pot participa toți operatorii economici interesați indiferent dacă aceştia dețin sau nu cont în SEAP. “Operatorii economici interesati pot posta oferta de pret totala in SEAP, sectiunea
catalogul produse/servicii/lucrari. Ofertantului câştigător i se va solicita până la încheierea contractului,
prezentarea certificatului constator emis de ONRC, valabil la data limita de depunere a ofertelor, din care
să rezulte că ofertantul are înscris obiectul de activitate corespunzător obiectului contractului”, transmite conducerea Consiliului Județean Constanța.

De asemenea, conform aceluiși document, ofertele vor fi insoțite de Scrisoarea de inaintare. Oferta va conține propunerea tehnică şi propunerea financiară. Propunerea tehnică se va elabora astfel încât aceasta să respecte în
totalitate cerințele prevăzute în specificatiile tehnice anexate prezentei invitații.

Ofertantul are obligația să prezinte împreună cu oferta următoarele documente:
– Declarație privind neîncadrarea în prevederile art. 60 din Legea nr 98/2016 privind achizitiile publice (evitarea conflictului de interese)

– Declarație privind respectarea condițiilor de mediu, social şi cu privire la relațiile de muncă.

Pretul ofertei se va exprima in lei fara TVA, iar perioada de valabilitate a ofertei este de 30 de zile.

Termenul limită de depunere a ofertelor: 12.02.2018, ora 12:00.
1Adresa la care se transmit/depun ofertele: Toți operatorii economici interesați vor transmite ofertele pe adresa de e-mail: licitatii@cjc.ro sau la Registratura Consiliului Județean Constanța, B-dul Tomis nr. 51, Municipiul Constanța.

În cazul în care ofertantul selectat nu va îndeplini condițiile de participare sau refuză încheierea contractului, va fi
selectat/contactat operatorul economic situat pe următorul loc, în baza criteriului de adjudecare. Autoritatea contractantă va achiziționa produsele de mai sus respectând prevederile art. 43 din HG 395/2016. In conditiile in care ofertantul desemnat câştigător deține cont in SEAP, achizitia directa se va realiza prin intermediul catalogului SEAP.

Comments

comments

Actual

(Foto): Incendii nimicitoare în județul Tulcea! Ultimul este în vecinătatea unor pensiuni

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei  de azi, în județul Tulcea au fost nu mai puțin de 10 incendii, care s-au soldat cu mistuirea a peste 35 de hectare de teren.

Ultimul incendiu, care este încă în atenția pompierilor are loc a Dunăvățul de Jos. Potrivit Biroului de presă al ISU Delta Tulcea, la această oră, un echipaj al Detașamentului de pompieri Tulcea intervine în zona localității Dunăvățul de Jos unde un incendiu de vegetație uscată amenință să cuprindă o pensiune. Accesul se poate face doar cu barca, pe canale. Vegetația este înaltă și favorizează propagarea cu repeziciune a focului.

Pompierii răcesc acoperișurile din stuf ale clădirilor pentru a le proteja. Din fericire, nu a fost cazul să fie evacuate persoane din pensiune. În zonă sunt mai multe pensiuni, dar pompierii au refulat apă pe acoperișuri pentru a le răci și așteaptă focul în dreptul primei pensiuni.

Până în aceste momente nu se poate stabili o cauză a acestor incendii.

Cert este că pompierii din Tulcea au muncit azi fără încetare. Ca să vă faceți o idee despre activitatea lor, trebuie să știți că la incendiul de la Malcoci interveneau 2 echipaje. Unul a plecat în sprijin la Mineri. Cel de-al doilea, când a terminat de stins flăcările  a plecat către Nufărul.

Cei de la Nufăru, care au ajuns primii, sunt cei care au ajuns primii la Mineri.

La Dunavățul de Jos, acum intervin 4 subofițeri, care au mai primit în sprijin încă o motopompă. Încă 4 subofițeri sunt la mal, pregătiți.  În apropierea ”frontului” incandescent este un ponton dormitor. Cei 4 subofițeri s-au repoziționat deja  pentru a-l proteja.

Potrivit  lui Florentin Daciu din cadrul Biroului de presă al ISU Delta Tulcea, echipajul venit în sprijin a mai intervenit la Mineri și Nufăru.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

O mașină a căzut de pe podul de la Murfatlar! Șoferul era beat

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul acestei seri, în localitatea Murfatlar – pe podul care duce spre Siminoc a avut loc un evenimenmt rutier.

Un bărbat a condus un autoturism, iar în apropierea podului localității Murfatlar a părăsit partea carosabilă și a ieșit în decor. Ambulanța este la fața locului și îi acordă îngrijiri medicale șoferului.

Se fac cercetări pentru stabirea cauzelor producerii accidentului.

Potrivit Saj Constanța, mașina a rupt parapetul și a căzut de pe pod.

Știre în curs de actualizare.

Update: Iată cum s-a produs acest eveniment rutier, potrivit IPJ Constanța: La data de 21 februarie a.c, ora 21.00, un bărbat, în vârstă de 30 ani, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice, 0,56 mg/l alcool pur în aerul expirat, a condus un autoturism, pe DN 3, dinspre Siminoc către Murfatlar şi ajungând la km 242+200, intrare pe podul peste canalul Poarta Albă – Midia Năvodari, din cauza neatenției a pierdut controlul direcției de mers, a părăsit partea carosabilă și a intrat în coliziune cu un stâlp de electricitate după care s-a răsturnat. A rezultat vătămarea corporală uşoară a conducătorului auto.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Se strică vremea! Vezi ce fenomene meteorologice sunt așteptate în țară

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

 În cursul acestei zile, Administrația națională de Meteorologie a emis o informare meteorologică valabilă în intervalul  22 februarie, ora 14 – 23 februarie, ora 16.
Potrivit acesteia, sunt vizate următoarele fenomene: ninsori și strat nou de zăpadă, intensificări temporare ale vântului, răcire accentuată.
În intervalul menționat se vor semnala precipitații în cea mai mare parte a țării. Acestea vor fi mixte în Transilvania și mai ales sub formă de ninsoare în zonele montane, moderate cantitativ în Carpații Meridionali, unde se va depune strat nou de zăpadă, local mai consistent.
În Moldova, Dobrogea, Muntenia și Oltenia, la început vor fi ploi, care se vor transforma treptat în lapoviță și ninsoare.
Vântul va prezenta intensificări temporare, cu rafale de 45…55 km/h. Local se va forma ghețuș.
Vremea se va răci accentuat, devenind deosebit de rece pentru această dată, geroasă noaptea și dimineața, mai ales în regiunile nordice și centrale.
Notă: Vremea se va menține rece până luni (25 februarie).

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ
COD GALBEN

Pentru interval de valabilitate: 22 februarie, ora 16 – 23 februarie, ora 16 a fost emisă și o atenționare meteorologică de cod galben, care vizează inclusiv județul Constanța.
Fenomene și zone vizate: intensificări susținute ale vântului în Banat, Crișana, Muntenia, Dobrogea, sudul și centrul Moldovei, viscol la munte

În Banat, Crișana, Muntenia, Dobrogea și în sudul și centrul Moldovei vântul va avea intensificări cu rafale ce vor depăși 55…65 km/h și izolat 70 km/h, iar pe crestele montane va sufla tare, cu viteze peste 90…100 km/h, viscolind ninsoarea și determinând scăderea vizibilității.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: