Connect with us

Actual

CJ Constanța cumpără materiale publicitare pentru campaniile de prevenire desfășurate de Autoritatea de Ordine Publică

Mihaela Tîrpan

Publicat

la

Conducerea Consiliului Județean Constanța anunță intenția achiziționării de materiale promoționale pentru implementarea programelor de prevenire în toate localitățile din județ. Astfel, potrivit documentului, se urmărește achiziționarea de materiale promotionale pentru implementarea programelor de prevenire la care participa Autoritatea Teritoriala de Ordine Publica, cu sprijinul Consiliului Judetean Constanta, impreuna cu Inspectoratul Judetean de Politie Constanta, Inspectoratul Judetean de Jandarmi Constanta ,,Mihail Kogalniceanu’’ si Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta ,,Dobrogea” Constanta.

Tipul achiziției pe care autoritatea contractanță îl cere este achiziție directă, iar criteriul de atribuire este prețul cel mai scăzut.

În ceea ce privește condițiile de participare, pot participa toți operatorii economici interesați indiferent dacă aceştia dețin sau nu cont în SEAP. “Operatorii economici interesati pot posta oferta de pret totala in SEAP, sectiunea
catalogul produse/servicii/lucrari. Ofertantului câştigător i se va solicita până la încheierea contractului,
prezentarea certificatului constator emis de ONRC, valabil la data limita de depunere a ofertelor, din care
să rezulte că ofertantul are înscris obiectul de activitate corespunzător obiectului contractului”, transmite conducerea Consiliului Județean Constanța.

De asemenea, conform aceluiși document, ofertele vor fi insoțite de Scrisoarea de inaintare. Oferta va conține propunerea tehnică şi propunerea financiară. Propunerea tehnică se va elabora astfel încât aceasta să respecte în
totalitate cerințele prevăzute în specificatiile tehnice anexate prezentei invitații.

Ofertantul are obligația să prezinte împreună cu oferta următoarele documente:
– Declarație privind neîncadrarea în prevederile art. 60 din Legea nr 98/2016 privind achizitiile publice (evitarea conflictului de interese)

– Declarație privind respectarea condițiilor de mediu, social şi cu privire la relațiile de muncă.

Pretul ofertei se va exprima in lei fara TVA, iar perioada de valabilitate a ofertei este de 30 de zile.

Termenul limită de depunere a ofertelor: 12.02.2018, ora 12:00.
1Adresa la care se transmit/depun ofertele: Toți operatorii economici interesați vor transmite ofertele pe adresa de e-mail: licitatii@cjc.ro sau la Registratura Consiliului Județean Constanța, B-dul Tomis nr. 51, Municipiul Constanța.

În cazul în care ofertantul selectat nu va îndeplini condițiile de participare sau refuză încheierea contractului, va fi
selectat/contactat operatorul economic situat pe următorul loc, în baza criteriului de adjudecare. Autoritatea contractantă va achiziționa produsele de mai sus respectând prevederile art. 43 din HG 395/2016. In conditiile in care ofertantul desemnat câştigător deține cont in SEAP, achizitia directa se va realiza prin intermediul catalogului SEAP.

Comments

comments

Actual

Mâine sunt alegeri parlamentare. Vezi ce forțe de ordine sunt în misiune în județul Constanța

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Structurile teritoriale din cadrul M.A.I. angrenate în organizarea și desfășurarea alegerilor pentru Senat și Camera Deputaților din 6 decembrie au luat toate măsurile, potrivit competenței, pentru asigurarea unui climat de linişte şi siguranţă publică.

Aceste măsuri urmăresc buna derulare a procesului electoral, precum şi un mod de acţiune corect şi echidistant al efectivelor implicate.

Polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, alături de reprezentanții celorlalte structuri teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne (Inspectoratul de Jandarmi Județean Constanța, Gruparea de Jandarmi Mobilă ,,Tomis” Constanța, Garda de Coastă Constanța, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Dobrogea, precum și alte structuri M.A.I.), se vor afla în misiuni pentru asigurarea măsurilor de protecţie, ordine și siguranță publică, la secțiile de votare, precum și în locurile de depozitare a buletinelor de vot.

Măsurile de pază şi protecţie instituite la locaţiile secţiilor de votare presupun prezenţa efectivelor pentru a preveni apariţia unor incidente de natură să perturbe procesul de votare.

Având în vedere amploarea activităților organizate pe parcursul procesului electoral, inclusiv în contextul pandemiei COVID – 19, dispozitivul de ordine și siguranță publică a fost suplimentat cu efective de la alte structuri pentru a asigura îndeplinirea misiunilor în cele mai bune condiții.

Astfel, în perioada 5-6 decembrie a.c., 501 efective, dintre care 276 de poliţişti, 81 de jandarmi și 138 de reprezentanţi I.S.U. vor asigura paza şi protecţia a 559 de secţii de votare, în 366 de locații, ce s-au constituit pe raza judeţului Constanța, iar pentru restul secţiilor de votare, dispozitivul va fi asigurat de celelalte structuri ale M.A.I.

Duminică, 6 decembrie a.c., 210 poliţişti vor asigura măsuri de ordine şi linişte publică, pentru prevenirea oricăror fapte antisociale.

Pentru intervenţia efectivă la eventuale incidente, poliţiştii angrenați în paza şi protecţia secţiei de votare vor fi sprijiniţi, la solicitare, de patrulele de poliţie aflate în dispozitivul curent de intervenţie, care îşi vor desfăşura activitatea în zonă.

Pentru combaterea oricăror fapte antisociale, vor fi asigurate rezerve de polițiști și echipe operative, pregătite să intervină. Astfel, 230 de polițiști vor fi constituiți în echipe operative, inclusiv luptători pentru acțiuni speciale și echipe operative de specialiști.

În ziua procesului electoral, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Constanța va avea în responsabilitate 90 de secţii de votare, constituite în 90 de locaţii, unde vor fi prezenţi 176 de poliţişti.

Pentru un plus de siguranță, vor fi constituite și rezerve de intervenție, capabile să intervină în cel mai scurt timp, dacă situația o va impune.

Jandarmii vor asigura desfășurarea în condiții de siguranță a activității în cadrul Biroului Electoral Județean, având și atribuții de protecție a transportului buletinelor de vot după încheierea procesului de votare.

78 de pompieri asigură desfășurarea în bune condiții a alegerilor pentru Senat și Camera Deputaților.

”Pentru mai multe informații privind procesul electoral, puteți consulta pagina unității noastre, accesând bannerul special creat în acest sens, care vă direcționează pe site-ul Ministerului Afacerilor Interne, unde puteți găsi atât prevederi cu caracter general privind organizarea alegerilor pentru Senat și Camera Deputaților din 6 decembrie 2020, cât și actele normative incidente și contravențiile și infracțiunile prevăzute de acestea.

Pentru prevenirea unor evenimente negative, vă recomandăm să respectați legislația electorală și regulile de conviețuire socială.

Sesizați orice încălcare a legislației la numărul unic de urgență 112 sau celui mai apropiat reprezentant al M.A.I.!”, precizează Andreea Munbteanu, purtător de cuvânt al IPJ Constanța.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Chef în stațiunea Mamaia. Polițiștii au dat amenzi în valoare de 2.750 de lei

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

O petrecere desfășurată în stațiunea Mamaia, într-unul din blocurile situate vizavi de hotelul Central și la care participau mai mulți adolescenți a fost oprită de polițiști, în cursul nopții trecute. Tinerii, cei mai mulți minori, au fost amendați cu suma de 2.750 de lei.

Potrivit Biroul de presă al IPJ Constanța, în jurul orei 00.50, polițiști din cadrul Poliției stațiunii Mamaia au fost sesizați prin apel 112 cu privire la faptul că, într-un bloc din centrul stațiunii se desfășoară un eveniment privat.

Patrula mixtă care s-a deplasat la fața locului, formată din polițist din cadrul Poliției stațiunii Mamaia și jandarm al Grupării de Jandarmi Mobilă Tomis, a identificat 12 persoane, majoritatea minori, care tulburau ordinea și liniștea publică.

Persoanele în cauză au fost sancționate contravențional cu amendă în valoare totală de 2.750 de lei.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Se prelungește carantina în mai multe localități din județul Constanța

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Reprezentanții Prefecturii Constanța anunță că INSP a avizat analizele de risc DSP pentru mai multe localități din județul Constanța. Este vorba despre: orașele Ovidiu, Năvodari  și Techirghiol și comunele Lumina Mihail Kogălniceanu și Valu lui Traian.

În urmă cu puțin timp s-a încheiat ședința CJSU în care au fost votate propunerile de prelungire a carantinării pentru 14 zile în cinci localități.

Pentru orașul Techirghiol a fost votată propunerea prelungirii carantinei zonale pentru o perioadă de 7 zile.

Pentru orașul Năvodari, măsura prelungirii carantinării intră în vigoare, potrivit Instituției Prefectului Județului Constanța, intră în vigoare din 6 decembrie, ora 20.00. Pentru celelalte localități menționate, măsura intră în vigoare din această seara, de la ora 20.00.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: