Connect with us

Administratie

CJ Constanța, TAXĂ – ȘOC de promovare turistică: 5.000 de lei / zi vor plăti organizatorii de spectacole și evenimente culturale

Published

on

Consiliului Județean Constanța s-a reunit marți, 6 iulie a.c., în ședință extraordinară, pentru a dezbate cele două puncte de pe ordinea de zi.

Primul punct înscris în convocatorul întâlnirii a făcut referire la actualizarea Monografiei economico-militară a județului Constanța. Conform reglementărilor legislative în vigoare, Monografiei economico-militară a județului Constanța este întocmită de către Administrația Națională a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale – Structura Teritorială pentru Probleme Speciale Constanța și supusă aprobării Consiliului Județean.

Inițiativa șefului administrației județene a fost adoptată cu 31 de voturi “pentru” din totalul celor 33 de aleși județeni prezenți.

Cel de-al doilea proiect care a intrat pe ordinea de zi a ședinței extraordinare a făcut referire la instituirea unei taxe… speciale de promovare turistică a județului Constanța.

Conform documentului care stă la baza inițiativei președintelui CJ Constanța, Mihai Lupu, proiectul de hotărâre vizează introducerea acestei taxe speciale pentru utilizarea temporară a Teatrului de Vară Soveja. În acest sens, estimarea taxei de utilizare temporară a fost realizată de un evaluator autorizat, tariful fiind stabilit la suma de 1.000 de lei / oră, respectiv 5.000 de lei / zi.

Această taxă va fi impusă organizatorilor de spectacole, evenimente culturale sau de promovare care solicită serviciile și spațiile Teatrului de Vară “Soveja”, conform documentelor.

Iată dovada:

154

Sumele încasate vor constitui venituri cu destinație specială și vor fi utilizate numai pentru inițierea și realizarea programelor de promovare turistică a județului Constanța. Menționăm că instituțiile subordonate Consiliului Județean Constanța beneficiază în continuare de gratuitatea serviciilor și spațiilor Teatrului de Vară “Soveja”.

Proiectul a fost votat de 24 dintre consilierii prezenți.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!