Connect with us

Administratie

Claudiu-Iorga Palaz (PMP), raport de final de mandat în funcția de vicepreședinte al CJ Constanța

Tatian Iorga

Publicat

la

Vicepreședinte al Consiliului Județean Constanța din partea PMP, Claudiu-Iorga Palaz, și-a prezentat un bilanțul de sfârșit de mandat. În raport el a trecut în revistă realizările din cei patru ani ca vicepreședinte al CJ Constanța și nu a uitat să le mulțumească constănțenilor pentru susținerea pe care i-au arătat-o.

„Dragi constănțeni și locuitori ai județului Constanța, aflat aproape de sfârșitul mandatului de vicepreședinte al Consiliului Județean Constanța, țin să vă mulțumesc pentru întreaga încredere și susținere pe care mi-ați arătat-o pe întreg parcursul activității mele. Așa cum v-am promis încă de la începutul mandatului, am făcut tot ce a stat în puterile și priceperea mea pentru binele locuitorilor județului Constanța. Nu a fost un mandat ușor, dar susținut de dumneavoastră am reușit să realizez tot ceea ce mi-am propus. Au fost proiecte pentru TOȚI CETĂȚENII, în sprijinul și interesul acestora. Gestionarea banului public a fost și este prioritară pentru mine, considerând că funcția de Vicepreședinte al Consiliului Județean Constanța înseamnă, în primul rând, obligația față de cetățean de a-l reprezenta, și nu o serie de avantaje materiale. Eu, personal, am renunțat la toate privilegiile ce decurg în urma acestei calități de ales local, și anume: mașină de serviciu, combustibil, șofer personal, diurnă, telefon sau alte bunuri. Oamenii m-au ales să îi reprezint cu cinste și onoare, nu să abuzez sau să mă bucur de aceste privilegii. Astăzi, când vă scriu aceste rânduri, o fac cu inima deschisă și cu speranța că nu v-am dezamăgit. Privind retrospectiv asupra parcursului celor patru ani de mandat, vă pot asigura că fiecare dintre inițiativele pe care le-am avut au fost pentru și în sprijinul cetățenilor. Iar pentru că faptele vorbesc de la sine, raportul meu de activitate cuprinde o sinteză a proiectelor și activității derulate în calitate de vicepreședinte al Consiliului Județean Constanța, funcție pe care o ocup din partea Partidului Mișcarea Populară.“, a declarat Palaz.

Documentul prezentat de Palaz este unul stufos și arată cu date exacte realizările sale în cei patru ani de vicepreședinte al CJ Constanța. Printre numeroasele, proiecte inițiate de Palaz și care sunt în plină desfășurare se numără amenajarea unui nou sediu al Institutul de Medicina Legală Constanța, care va funcționa în apropierea Policlinicii 2; reabilitarea Teatrului de Vară din Mamaia; modernizarea clădirii în care funcționează în clădirea Policlinicii 2, imobil aflat în proprietatea CJC, și în care vor funcționa un centru de reumatologie și secției de balneo.

Raportul complet poate fi citi aici: https://claudiupalaz.ro/wp-content/uploads/Claudiu-Iorga-Palaz-Raportul-Vicepresedintelui-Consiliului-Judetean-Constanta.pdf

Download (PDF, 61.73MB)

 

 

 

Comments

comments

Administratie

Constanța. Carosabil asfaltat pe strada Ion Voicu din cartierul Compozitorilor

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Echipele SC Confort Urban SRL au finalizat lucrările de amenajare a zonei carosabile. Strada de pământ a fost transformată într-o arteră rutieră modernă, după ce infrastructura terenului a consolidată prin lucrări de excavare și compactare.

Se execută prima etapă a lucrărilor de amenajare a carosabilului, care prevede doar un strat de asfalt și un acostament de 50 de cm de piatră. După ce această etapă este finalizată, se trece la faza doi de proiect care înseamnă intervenții pe partea exterioară, borduri și trotuare.

În paralel, pe strada Clopoțeilor continuă intervențiile asupra zonei carosabile, terenul este stabilizat prin așternerea mai multor straturi de piatră.

Prin programul de investiții în infrastructura rutieră pe care Primăria Municipiului Constanța îl implementează în cartierul Compozitorilor au fost îmbunătățite condițiile de trafic rutier pe străzile și aleile: Sabin Drăgoi, Iosif Sava, Muzicii, Ion Voicu, Nicolae Kirculescu, Ionel Perlea, Dimitrie Cuclin, Paul Constantinescu, Constantin Bobescu, Madrigalului și Haricleea Darclée. (comunicat de presă Primăria Constanța)

foto: ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Vergil Chițac cheamă Curtea de Conturi la Primăria Constanța. Ce alte decizii a mai luat primarul ales al municipiului

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Încă nu a preluat mandatul de primar, însă Vergil Chițac și-a făcut deja lista priorităților. Printre acestea, primarul ales al municipiului Constanța spune că activitatea Primăriei va trebui verificată de Curtea de Conturi. De asemenea, noul edil al Constanței trasmite că va cere rapoarte de la toate Direcțiile din cadrul administrației locale și, de asemenea, va face o analiză a bugetului de venituri și cheltuieli. O altă decizie a lui Chițac privește abordarea unor discuții pe care intenționează să le aibă cu cei din conducerea furnizorilor de utilități.

Iată mesajul complet:

Dragi constănțeni, peste câteva zile ne intrăm în drepturi. În mandatul meu, vă voi prezenta transparent toată activitatea de la Primărie și voi explica fiecare acțiune și fiecare gest pe care le voi face în calitate de primar. Îmi doresc să existe dialog permanent și să nu planeze nici cea mai mică suspiciune asupra corectitudinii activității mele.
Acestea fiind zise, vă prezint mai jos care sunt lucrurile pe care le voi face imediat ce preiau mandatul în mod oficial:
1. Cer rapoarte de lucru de la toate direcțiile și instituțiile subordonate, care să îmi prezinte problemele pe termen scurt și planul de acțiuni pe termen lung;
2. Fac analiza bugetului de venituri și cheltuieli al Primăriei pentru a ști exact cum stăm și cum putem îmbunătăți situația;
3. Iau legătura cu toți furnizorii de utilități (apă, canalizare, căldură, gaze, electricitate) pentru a vedea care e situația înaintea iernii și a nu ne trezi cu surprize neplăcute;
4. Nu în ultimul rând, chem Curtea de Conturi. Voi verifica cu exactitate legalitatea cheltuirii banului public până în acest moment și a contractelor aflate în derulare.
O altă problemă o reprezintă șefii din Direcții care sunt numiți politic și care nu performează. Vă garantez că reformăm administrația și modul în care vom face management la Primărie. Și începem de sus, de la top-management, unde sunt probleme foarte mari.
Va fi mult de lucru și voi întâmpina probleme numeroase, sunt perfect conștient de acest lucru. Dar cunosc administrație și procesele de lucru. Sunt convins că împreună vom transforma Primăria și vom performa pentru binele Constanței.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Serviciile Direcției Urbanism din cadrul Primărie Constanța, la un click distanță

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Primăria Municipiului Constanța lansează o platformă digitală ce le dă posibilitatea tuturor persoanelor să depună online cereri pentru eliberarea certificatelor de urbanism, autorizațiilor de construire sau autorizațiilor de desființare, precum și a altor documente care fac parte din procesul de autorizare a lucrărilor, în conformitate cu Legea 50/1991, fără a mai fi nevoie deplasarea fizică la birourile din cadrul instituției.

Aplicația poate fi accesată de pe site-ul Primăriei Municipiului Constanța – www.primaria-constanta.ro sau la următorul link – https://urbanism.primaria-constanta.ro/Urbanism/firstPage.jsp#.

Autoritatea locală continuă astfel procesul de digitalizare în cadrul instituției și simplifică procedura de depunere și obținere a documentațiilor de urbanism. Începând de astăzi, actele necesare pentru emiterea docmentelor amintite se pot depune atât online, prin portal, dar și fizic la Centrul de Informare Cetățeni din City Park Mall.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: