Connect with us

Actual

Claudiu Palaz cere rezilierea contractului dintre Spital și firma Arimex Comexim 2000 SRL: ”În sănătate nu greșești decât o data!”

Maria Ionescu

Publicat

la

Vicepreședintele Consiliului Județean Constanța, Claudiu Palaz a precizat, astăzi, că este foarte dezamăgit de ceea ce s-a întâmplat cu hrana pacienților Spitalului Clinic Județean Constanța  și a transmis, din partea Partidul Miscarea Populara Constanta, al cărui președinte este, următorul comunicat de presă: ”Avand in vedere neregulile constatate de OPC la firma care livreaza mancare pacientilor internati in „Spitalul Judetean de Urgenta Sf. Andrei”, Constanta si anume faptul ca aceasta firma a fost gasita cu o cantitate foarte mare de produse expirate, ce urmau sa fie preparate pentru pacienti, cer de urgenta conducerii spitalului judetean, rezilierea contractului de prestari servicii cu firma care livreaza alimente catre pacientii unitatii spitalicesti!  „Este inadmisibil ca astfel de lucruri sa se intample in cadrul domeniului sanatatii! Incredibila este pozitita patronului SC Arimex Comexim 2000 SRL, care se scuza si face mentinerea ca este prima data cand livreaza produse expirate! Ca vinovat este magazionerul! Domnule patron, dumneavoastra ati consuma produsele alimentare expirate pe care le livrati bolnavilor?! Sunt sigur ca NU! Bataia de joc a acestui impertinent arata sustinerea si siguranta ca el se afla sub protectia anumitor sefi din cadrul Spitalul Judetean Constanta. Personal am semnalat in presa, nereguli ale modului in care in care firma mentionata detine un spatiu al CJC, in care  isi desfasoara activitatea, platind o suma derizorie catre „Spitalul Judetean de Urgenta Sf. Andrei”, si anume aproximativ 200 lei/luna. Nu trebuie sa mai toleram astfel de incidente care se pot transforma in adevarate catastrofe pentru bolnavii intrenati in spital, care sunt cei mai vulnerabili. Este incredibila „linistea” cu care a fost tolerat subiectul de catre liderii politici locali, care au tacut si nu au luat pozitie fata de „smecherul care livreaza intoxicatii alimentare pentru bolnavi!”. Ma delimitez de acest fenomen si cer public sa se rezilieze de urgenta contractul cu aceasta firma, si sa fie trasi la raspundere cei care ar fi trebuit sa organizeze din timp licitatia pentru livrarea de alimente catre bolnavi, care din neglijenta sau pentru ca au „combinatii” cu aceasta firma, nu au facut acest lucru. Faptul ca nu s-a tinut licitatia si s-a prelungit un contract avantajos pentru o firma care „livreaza produse expirate”, nu face altceva decat sa ma gandesc ca acele persoane din „Spitalul Judetean de Urgenta Sf. Andrei”, au niste avantaje materiale substantiale! Consider ca nu trebuie sa ne limitam doar la o mustrare a celor care au gresit, si sa spunem „asta e”, deoarece lucrurile sunt foarte grave! Este vorba de livrarea unor produse alimentare expirate, bolnavilor din spital!  Domnilor, in sanatate, nu gresesti decat o data! Si atunci cu efecte dezastruoase!”

 

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

CMSN. Concursul pentru ocuparea postului de Șef Birou Achiziții se amână

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de azi, Directorul General al Complexului Muzeal de Științe ale Naturii Constanța, Adrian Bîlbă,  a emis decizia nr. 165/21.10.2020 prin care se dispune suspendarea, respectiv amânarea desfășurării concursului pentru ocuparea postului de Șef Birou Achiziții, pentru o perioadă de 15 zile, ca urmare a contestației depuse de către Sintea Lucica, unul dintre candidați.

Precizăm că în urma selecției, comisia de concurs a admis dosarul unui candidat și a respins alte două candidaturi.  Dosarul lui Sintea Lucica a fost respins, dat fiind faptul că nu a prezentat documente care să ateste/facă dovada vechimii în muncă de 10 ani precum și a vechimii în specialitatea studiilor și a funcției de conducere de 5 ani, conform condițiilor specifice pentru ocuparea postului.

Comisia de concurs a fost alcătuită din Pintilie Teodora – președinte,  Iordache Elena, Cristache Florina – membrii și Ibraim Seila – secretar.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Ieri, doi bărbați au ajuns în spatele gratiilor. Vezi ce infracțiuni au comis

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de ieri, polițiști din județul Constanța au pus în executare două mandate.

Primul dintre ele a fost efectuat de către polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale. Aceștia au identificat un bărbat, de 34 de ani, pe numele căruia Judecătoria Constanța a emis un mandat de executare a pedepsei de 8 luni și 586 de zile, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lovire sau alte violențe.

Tot ieri, polițiști din cadrul Poliției municipiului Mangalia au identificat un bărbat, de 32 de ani, pe numele căruia Judecătoria Mangalia a emis un mandat de executare a pedepsei de 7 luni și 10 zile, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de lovire sau alte violențe și tulburarea ordinii și liniștii publice.

Cei doi bărbați au fost escortați și încarcerați în Penitenciarul Poarta Albă.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

CNAIR reia licitația pentru reabilitarea Podului de la Cernavodă, situat pe Autostrada Soarelui

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) organizează licitație pentru reabilitarea Podului de la Cernavodă, situat pe Autostrada A2, la km 157+600.

Conform documentelor, valoarea estimată a lucrărilor este de 81 milioane de lei, iar durata lor este de 24 de luni. Contractul prevede o perioadă de garanție de minimum 36 de luni.

Termenul limită de depunere a ofertelor este 23 noiembrie a.c., conform informațiilor din SEAP.

INFO! CNAIR a mai lansat licitație pentru aceeași lucrare, la pachet cu Podul peste brațul Borcea, situat pe Autostrada A2, la km 149+680. Din cauză că nu a fost depusă nicio ofertă, licitația a fost anulată.

Cele două poduri în lungime de 2,6 kilometri, de la Borcea și Cernavodă, sunt o parte importantă a Coridorului IV Pan-European care traversează România de la Vest la Est.

Lucrările cu un grad ridicat de complexitate vor fi executate pentru prima oară după 38 de ani, perioadă în care aceste poduri nu au suferit nici un fel de lucrări de reparații semnificative pe partea rutieră.

Proiectul de reabilitare a celor două poduri dunărene va fi finanțat din Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: