Conecteaza-te cu noi

Administratie

Claudiu Palaz, după ce primarul din Castelu a anunțat că trece la PSD: „Cer dizolvarea organizației locale a PMP“

Published

on

nicolae anghel

Primarul comunei Castelu, Nicolae Anghel, a lansat, astăzi, un adevărat tzunami în politica din județul Constanța. Nicolae Anghel, printre cei mai vechi primari din județ, a declarat pentru Ziarul Amprenta și a confirmat pentru Ordinea.ro că vrea să plece de la PMP și să se înscrie în PSD. Adică, cel mai longeviv primar de dreapta, care nu și-a trădat crezul de dreapta timp de 32 de ani, cum chiar el a declarat în toamna anului 2021, vrea să se înroleze în marele partid socialist de stânga.

„Eu n-am o dată cu stânga, o dată! Nu există o primărie în județul Constanța să fie de 24 – 25 de ani numai de dreapta“, spunea Anghel în 12 octombrie 2021 în fața Prefecturii, atunci când a făcut greva foamei.

Acum, Nicolae Anghel afirmă că va schimba tabăra politică pentru că se simte trădat. Printre nemulțumirile pe care Anghel se numără faptul că la moțiunea de cenzură din 2019, ce a dus la căderea Guvernului Dăncilă, conducerea Organizației Județene a PMP nu s-a consultat și cu liderii din teritoriu în privința votului din Parlament. Primarul din Castelu spune că votul de atunci a dus la o supremație a PNL, partid „care i-a creat mari probleme pe plan local“.

Întrebat de ce nu continuă activitatea politică tot pe dreapta, Nicolae Anghel a spus că vrea să se ducă la partidul care va face ceva pe viitor, adică PSD, și că în niciun caz nu se va înscrie la PNL, formațiune pe care o cunoaște prea bine, mai ales că „70% sunt membri PDL.“

Advertisement

Edilul din Castelu spune că se oferă să se înscrie în PSD, mai ales că social-democrații l-au ajutat în ultimii ani să formeze o majoritate în Consiliul Local.

„Pentru mine, în politică onoarea este mai importantă decât funcția“, a spus Anghel.

El a mai punctat că, dacă social democrații îl vor accepta, atunci el va vrea să candideze pentru o funcție de consilier județean din partea lor și că nu mai vrea un mandat de primar la Castelu. Nicole Anghel este unul dintre longevivi primarii din județul Constanța. El se află în funcția de primar de 24 de ani. Din 1996 până în 2008 a făcut parte din PNȚCD, în 2008 a trecut în rândurile PD-ul, iar în 2010 a devenit membru fondator al PMP.

Răspunsul lui Palaz

Despre mișcarea politică pe care vrea să o facă primarul din Castelu a vorbit și liderul Organizației Județene Constanța a PMP, Claudiu Palaz. El a spus că dacă asta este dorința lui Anghel, înseamnă că nu mai vrea să fie în PMP.

Advertisement

„De aceea, voi cere imediat la București excluderea tuturor consilierilor locali ai PMP și dizolvarea organizației locale a PMP. În plus o să facem o analiză a activității organizației PMP de la Castelu să vedem ce plus valoare a adus. Nicolae Anghel a ajuns un „bărbat politic adevărat“. Trece de la dreapta la stânga“, a spus Palaz.

În clipul atașat materialului puteți vedea declarațiile lui Anghel în care spune că el a fost numai de dreapta și că nu a votat niciodată cu stânga:

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions