Connect with us

Politica

Claudiu Palaz, în contre cu aleşii judeţeni ai PNL! Motivul: Igienizarea Complexului Rupestru de la Murfatlar

Publicat

la

Şedinţa de azi a Consiliului Judeţean Constanţa se anunţa a fi una liniştită şi aproape nimic de pe ordinea de zi nu părea să tulbure liniştea întâlnirii. Cam pe la spartul târgului, adică taman când consilierii județeni se pregăteau să rupă uşile, un proiect de hotărâre iniţiat de vicepreşedintele CJC, Claudiu Palaz, a rupt liniştea. Totul a plecat de la propunerea lui Palaz privind încetarea dreptului de administrare constituit în favoarea Muzeului de Istorie Nationala si Arheologie Constanta asupra unui bun imobil (teren), proprietate publica a Judetului Constanta, situat în Murfatlar, judeţul Constanţa. Concret, Palaz a dorit să preia de la Muzeu administrarea Complexul Rupestru de la Murfatlar, ansamblu fiind format din şase bisericuţe, galerii şi morminte creştine, toate cioplite în masivul de cretă. În expunerea de motive, Palaz a precizat că propunerea sa are în vedere intenţia Consiliului Judeţean Constanta de a demara procedura de igienizare a terenului adiacent Complexului Rupestru Basarabi, în suprafaţă de 6.329,00 metri pătraţi. Pentru a justifica demersul său, Palaz a prezentat o serie de imagini în care era arătat faptul că locul e plin de mizerie şi că acesta trebuie iginenizat.

„Nu vreau să fie ca o sancţiune pentru cei de la Muzeu, dar timp mult timp nu s-a făcut nimic cu acest Complex. Şi este păcat. Eu cred că până să ajungem la reabilitarea  propriu-zisă a Complexului, trebuie să facem ceva pentru ca acel loc să nu mai arate a groapă de gunoi. Dacă vrem ca locul să fie vizitabil, el trebuie să arate decent. După igienizare, Complexul va fi dat înapoi Muzeului. Mai departe, ce se va întâmpla cu acele bisericuţe, nu e treaba mea, pentru că nu sunt arheolog“, a declarat Palaz.

Imediat, vicepreşedintele CJC a primit o replică din partea consilierilor PNL, care au spus, prin vocea lui Marian Iordache, că nu votează proiectul pentru că, pe de o parte, Palaz nu s-a bătut suficient de mult anul trecut pentru a asigura Muzeului de Istorie fondurile necesare astfel încât să igienizeze.

„Complexul i-a fost transmis Muzeului în 2018 şi puteaţi să interveniţi atunci cu banii necesari astfel încât să se facă igienizare“, a punctat Iordache.

Prezent la şedinţă, directorul Muzeului de Arheologie şi Istorie, Sorin Colesniuc, a declarat că de Compexul Rupestru de la Murfatlar se ocupă un tână recent angajat, care a făcut deja curăţenie. Imediat a intervenit Palaz, care l-a întrebat pe Colesniuc dacă acel complex nu este bine igienizat îşi dă demisia. În final, după o serie de discuţii în contradictoriu pe axa Palaz – PNL – Colesniuc, proiectul a fost supus aprobării. Din păcate pentru vicepreşedintele CJC, iniţiativa sa a picat la vot, în favoarea sa votând doar 18 consilieri ai PSD şi PMP. Împotrivă au votat aleşii PNL, iar cei e la ALDE s-au abţinut. Pentru ca proiectul să treacă, era nevoie de votul a cel puţin două treimi din numărul total al consilierilor judeţeni (37).

Verificările din teren!

Pentru a se convinge cum arată lucrurile la faţa locului, unul dintre consilierii judeţeni s-a deplasat la faţa locului. Marian Iordache, liderul consilierilor judeţeni, a declarat pentru Ordinea că, în afară de o magazie, Complexul este curat.

„Oamenii de la Muzeu muncesc de două săptămâni, au cărat vreo şapte remorci de gunoi şi mai este de curăţat o magazie care are 30 de metri pătraţi. Ce vrea Palaz nu se justifică. În loc de campanie electorală mai bine ar face treabă, adică să propună un buget corect pentru muzeu astfel încât acesta să poată întreţină locul“, a declarat Iordache.

O altă realitate a fost prezentată de vicepreşedintele Claudiu Palaz, care a scris pe Facebook.

„Azi, am verificat personal, “CURĂȚENIA” de la situl arheologic, cunoscut cu denumirea de BISERICUȚELE DE CRETĂ DE LA MURFATLAR! Sit în patrimoniul #UNESCO! Pentru că a mințit în ședința de consiliu referitor la starea sitului, cer public DEMISIA directorului COLESNIUC MARCEL SORIN pentru management defectuos! Consider că EVALUAREA dumnealui votată azi în consiliu este făcută pe genunchi!“

După ședința de Consiliu Județean, disputa dintre Palaz, PNL și directorul Colesniuc a continuat chiar la complexul rupestru de la Murfatlar. Vicepreședintele CJC a postat un clip pe Facebook în care este surprins acest monet. Îl puteți viziona mai jos:

Comments

comments

Politica

România, noi restricții de luni

Publicat

la data de

Scris de

Preşedintele Klaus Iohannis a convocat, miercuri, la Palatul Cotroceni, responsabilii în gestionarea pandemiei şi a anunţat că se pregătesc restricţii pentru limitarea răspândirii virusului. Impunerea certificatului verde în toate instituţiile publice, reducerea deplasărilor şi permiterea telemuncii, acolo unde acest lucru este posibil, ar figura printre măsurile discutate.

La finalul întâlnirii, președintele Klaus Iohannis a lansat un îndemn la vaccinare, pentru oprirea pandemiei. Potrivit președintelui, românii nu ar trebui să îi creadă pe cei care spun că vaccinarea ar fi periculoasă.

„Am discutat despre vaccinare, despre școli și despre restricții. Vreau să fiu foarte clar din capul locului: dacă vrem să se oprească pandemia, singura soluție este vaccinarea. Știu că sunt mulți care încearcă să vă spună că nu e așa. Haideți să vedem ce se întâmplă în restul lumii. În vestul Europei, unde lumea s-a vaccinat, restricțiile s-au relaxat. La noi s-a declanțat o adevărată catastrifă. Dragi români, dacă vreți să terminăm cu această pandemie, vaccinați-vă. Dacă vreți să nu ajungeți la spital și la ATI, vaccinați-vă. Nu îi credeți pe cei care vă mint că ar fi periculos. Singurul lucru care se întâmplă dacă vă vaccinați este că scăpați de forme grave ale bolii”, a declarat Iohannis.

De asemenea, șeful statului i-a amenințat pe cei nevaccinați cu restricții, la finalul aceleiași întâlniri.

”Guvernul va hotărî vineri, cel târziu, ce restricții intră în vigoare. Câteva exemple:

– restricționată circulația noaptea, excepție făcând cei vaccinați sau cu legitimație de serviciu

– în timpul zilei, accesul va fi permis accesul la diferite activități numai cu certificatul verde, iar cei nevaccinați vor avea o sumedenie de restricții”, a spus Klaus Iohannis.

Președintele Klaus Iohannis a spus, miercuri seară, după întâlnirea cu responsabilii în domeniul sănătății, că, de luni, toți elevii intră în vacanță pentru două săptămâni, iar masca devine obligatorie peste tot.

“În mod, normal, de luni ar fi vacanță pentru cei mici. S-a decis ca această vacanță să fie valabilă pentru gimnaziu și liceu. Când vorbim de protecția individuală, masca devine obligatorie peste tot, și în exterior și în interior”, a spus Klaus Iohannis.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Consultări pe repede înainte la Palatul Cotroceni pentru desemnarea unui nou premier

Publicat

la data de

Scris de

Președintele Klaus Iohannis a convocat partidele la consultări pentru desemnarea unui nou candidat pentru funcția de prim-ministru pentru mâine, începând cu ora 11.00.

Consultări cu partidele și formațiunile politice parlamentare

11:00 Consultări cu Partidul Național Liberal (PNL)

11:30 Consultări cu Partidul Social Democrat (PSD)

12:00 Consultări cu Uniunea Democrată a Maghiarilor din România (UDMR)

12:30 Consultări cu Uniunea Salvați România (USR)

13:00 Consultări cu Alianța pentru Unirea Românilor (AUR)

13:30 Consultări cu Grupul Parlamentar al Minorităților Naționale

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Orban, șterge pe jos cu șeful statului: „Iohannis și slugile lui din PNL sunt responsabili pentru prelungirea crizei“

Publicat

la data de

Scris de

„Cine e generalul pentru care merită să ne sacrificăm fiecare minut, fiecare picătură de energie și fiecare strop de sudoare?“, sunt câteva din odele pe care Ludovic Orban i le dedica lui Klaus Iohannis în campania electorală pentru Președinție în 2014. De atunci lucrurile s-au schimbat radical, iar același Orban șterge pe jos cu același Iohannis. După ce Guvernul Cioloș a căzut la votul de învestitură din Parlament, fostul lider PNL Ludovic Orban a declarat că responsabilitatea aparține șefului statului și „slugilor” lui din conducerea PNL.

„Iohanis l-a desemnat pe Cioloș numai ca sa-l pedepseasca si ca sa-l umileasca. Raspunderea pentru prelungirea crizei apartine in exclusivitate presedintelui Iohannis si slugilor lui din conducerea PNL care au ascultat orbeste de porunca lui Iohannis de a nu desemna un candidat de premier”, a afirmat Orban.

El l-a condamnat pe Iohannis pentru „ambiția bolnavă de a controla numirea procurilor” și pentru ”ambiția de neînțeles de a impune cu forță la vârful PNL un om care nu beneficiază de încredere”.

El a mai spus că, începând de astăzi, nu va mai fi „complice la niciun proiect care face rău României, care este plecat de la Klaus Iohannis sau care este plecat de la Florin Cîțu și de la gașca demolatoare”. Totodată, Orban i-a cerut demisia lui Cîțu din fruntea PNL.

Sursa: stiripesurse.ro

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: