Connect with us

Politica

Claudiu Palaz (PMP), despre primarul Medgidiei: “Un traseist cu limbaj de lichea”

Mihaela Tîrpan

Publicat

la

Un nou scandal politic îl are ca protagonist pe primarul liberal al municipiului Medgidia. Într-un comentaril pe Facebook, Valentin Vrabie îi aduce fostului președinte al României, Traian Băsescu, injurii grave și îl numește “panaramă, securist care a venit să mă pupe în cur la Peștera”.

Comentariul postat pe rețeaua de socializare a atras criticile locuitorilor municipiului Medgidia care l-au taxat pe edil. De altfel, limbajul primarului din Medgidia este cunoscut de ceva vreme ca fiind unul care nu face cinste unui ales local, unuia care ar trebui să fie exemplu pentru comunitatea pe care o reprezintă.

sursa foto: Constanta.ro

“O lichea”

Ultimul derapaj verbal al primarului din Medgidia nu trece neobservat de conducerea PMP Constanța. Claudiu Palaz, președintele PMP Constanța, transmite, printr-un comunicat remis redacției că Vrabie este “un traseist cu limbaj de lichea” al cărui limbaj “de birjar” este inadmisibil.

“PMP Constanța, prin președintele Claudiu-Iorga Palaz, dezaprobă atitudinea și limbajul suburban utilizat zilele acestea pe rețelele de socializare de către traseistul Vrabie, primar de Medgidia. Este inadmisibilă o asemenea atitudine de „băiețaș de cartier” și un asemenea limbaj de birjar din partea lui Vrabie de Medgidia. Nu poți să nu ai pic de respect față de un fost președinte al României care s-a implicat pentru țară. Dacă nu ai cei “șapte ani de acasă” și să respecți vârsta fostului președinte Traian Băsescu, măcar respectă-i funcția! Crezi că atacându-l și folosind limbajul de lichea te ridici deasupra persoanei atacate? Niciodată! Nu dovedești decât că esti doar unul care se folosește de oameni și după aceea arunci cu noroi. Uiți că l-ai rugat pe președinte să vină la Peștera cu tine pe scenă, să mai crești în sondaje? Ai uitat când te plângeai că nu mai ai niciun aliat politic și dacă poate să te sprijine să-ți găsești ”busola politică”? Păcat că nu ai înțeles nimic din lumea politică și din administrație! Ai rămas acolo unde erai: ”un băiețaș de cartier”, cu limbaj de lichea politică. Îți cer public măcar să ai decența să-ți ceri scuze! Dacă nu pentru persoana Traian Băsescu, măcar din respect pentru funcția pe care a ocupat-o. Să-ți fie rușine, Valentin Vrabie!”, transmite Palaz în documentul de presă.

NOTĂ! Valentin Vrabie este membru al PNL Constanța și președinte al filialei locale Medgidia. Până la ora transmiterii știrii, conducerea PNL Constanța nu a luat act de comportamentul colegului de la Medgidia.

Comments

comments

Politica

Iohannis îi retrage decorația lui Năstase

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, astăzi, că a luat decizia de a-i retrage decorația fostului premier Adrian Năstase, dar și altor oameni decorați în timp, dar care între timp au avut probleme legale.

”Da! Și pot să vă zic că am decis retragerea tuturor decorațiilor tuturor celor care au avut probleme legale și care s-au înscris la capitolul din lege privitor la cei cărora le pot fi retrase decorațiile. Veți primi întreaga listă a tuturor celor pentru care am decis retragerea decorației.”, a spus Klaus Iohannis.

Fostul premier condamnat la închisoare cu executare a fost invitat de Administrația Prezidențială la recepția oferită la Cotroceni de Ziua Națională.

Președinția a precizat că invitația a respectat legea, Adrian Năstase fiind decorat cu Ordinul Național Steaua României în grad de Mare Cruce.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Marcel Ciolacu: PSD va depune o moțiune de cenzură împotriva Guvernului dacă vor fi schimbate legile electorale

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

PSD va depune o moţiune de cenzură împotriva Guvernului dacă vor fi schimbate legile electorale, dar nu va face acest demers după asumarea răspunderii Executivului pe modificarea legilor justiţiei, OUG 51 privind transportul şcolar şi legea plafoanelor bugetare, a declarat marţi, la RFI, preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu.

Întrebat dacă asumarea răspunderii Guvernului pe modificarea legilor justiţiei, OUG 51 privind transportul şcolar şi legea plafoanelor bugetare este suficientă pentru ca PSD să depună o moţiune de cenzură, Marcel Ciolacu a răspuns:

“Nu, nu, nu are nici un… în fiecare an, când vine vacanţa parlamentară din luna ianuarie, se depune aşa ceva. Mai mult, legea cu plafoanele este o lege premergătoare bugetului de stat. Am dori să vedem nişte legi de asumare concrete şi care să nu fie în traseul parlamentar”.

El a explicat apoi în ce condiţii va depune PSD o moţiune de cenzură: “Prima decizie a noastră este că, dacă vor fi schimbate legile electorale, categoric, PSD şi nu numai PSD vom depune o moţiune de cenzură, pentru că nu este corect să schimbi regulile în timpul jocului”, a afirmat Ciolacu.

Potrivit liderului social-democrat, Cabinetul Orban trebuie “să-şi asume guvernarea”, să vină cu măsuri şi cu explicaţii concrete.

“Fără să fiu interpretat nici ironic, nici prea critic, până acum guvernarea Orban nu există. Singura decizie a guvernării a fost să ne împrumutăm cu zece miliarde şi la costuri destul de substanţiale. (…) Este un impact foarte mare ca într-o singură lună să te împrumuţi 10 miliarde. Semnalele, mai ales economice, prin Ministerul de Finanţe, sunt foarte-foarte slabe şi incoerente. Dânşii trebuie să-şi asume guvernarea. (…) În acest moment există un guvern, chiar şi minoritar, care trebuie să guverneze. Cred că cu “vechea moştenire” este depăşit momentul. După o lună de zile este cazul să vii cu măsuri concrete şi explicaţii concrete”, a spus Marcel Ciolacu. (sursa: agerpres.ro)

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Liviu Dragnea vrea să iasă din pușcărie. Ce a declarat la ieșirea de la Înalta Curte de Casație și Justiție

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

UPDATE: Liviu Dragnea rămâne în închisoare, a decis instanţa supremă. Judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au respins contestaţia în anulare făcută de fostul preşedinte al PSD.

Liviu Dragnea a fost adus, marți dimineață, de la Penitenciarul Rahova la sediul instanței supreme, pentru dezbaterea recursului în casație formulat față de condamnarea de 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare din dosarul DGASPC. Dragnea este asistat de avocata Flavia Teodosiu, prodecan al Baroului Bucureşti, cea care l-a asistat şi la DNA, în timpul urmăririi penale.

La ieșire, Liviu Dragnea a spus că nu poate vorbi cu presa.

”Nu pot să vorbesc, îmi pare rău!”, a spus Liviu Dragnea, la ICCJ.

Judecătorii au rămas în pronunțare, iar instanța urmează să stabilească dacă admit de principiu contestația in anulare facuta de cei din dosarul DGASPC. Daca se admite de principiu judecatorii vor discuta fondul contestatiei in anulare, iar la final vor decide daca o resping sau admit, in ultimul caz fiind anulata decizia definitiva de condamnare, iar Liviu Dragnea eliberat.

Amintim că Liviu Dragnea a formulat prin avocaţi, în 22 octombrie, la instanţa supremă, recurs în casaţie, o cale de atac faţă de condamnarea de 3 ani şi 6 luni în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman. De asemenea, fostul lider PSD a depus, tot la ÎCCJ, şi o contestaţie în anulare în acelaşi dosar.

Potrivit legii, odată cu admiterea în principiu a contestației sau ulterior acesteia, instanţa poate suspenda motivat, în tot sau în parte, executarea hotărârii supuse revizuirii.

În prezent, Liviu Dragnea este încarcerat în Penitenciarul Rahova.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: