Connect with us

Politica

Claudiu Palaz (PMP) îl torpilează pe Stelian Ion (USR)!

Tatian Iorga

Publicat

la

Președintele PMP Constanța, Claudiu-Iorga Palaz, a declarat, astăzi, că o posibilă alianță electorală la alegerile locale între PNL și USR este utopică. Și asta din cauza, spune Palaz, deputatului USR Stelian Ion, care „care s-a cățărat pe subiectul scandalului construcției de la Lupoaică“. Liderul PMP Constanța spune că Stelian Ion nu poate să vină acum să ceară alianță cu PNL după ce le-a „torpilat“, incorect, mai subliniază Palaz, posibilul candidat la Primăria Constanța, prefectul George Niculescu.

„Nu cred într-o alianță de dreapta, și explic de ce. Nu cred în dorința USR de a face alianță de dreapta. Nu ai cum să îți dorești să faci o alianță, cum țipă cei de la USR, și în speță Stelian Ion, iar tu să torpilezi candidatul PNL inclus în sondaje. Și, aici, mă refer la prefectul George Niculescu, care din punctul meu de vedere nu are nici o vină în scandalul construcției de la Lupoaică. Nu poți să îl faci praf pe prefect pe ceva ce tu știi că nu are legătură cu scandalul de la Lupoaică. Cum să îl primească cei de la PNL la ușă pe Stelian Ion după ce acesta le-a terminat candidatul inclus în sondaje? Vi se pare moral să le torpilezi candidatul în halul ăsta și să vii și să spui: „eu sunt candidatul vostru“? Nu mi se pare moral ca Stelian Ion să vină cu această invenție, și să se urce pe acest subiect, torpilând posibilul candidat la Primărie. Eu cred că a fost o parșivenie politică. Asta pentru că, pe oricine întrebai de scandalul construcției de la Lupoaică, de vină era prefectul Niculescu. Ceea ce nu e adevărat. Nu prefectul a dat autorizația. Prefectul a picat în ecuația asta pentru că așa a fost dus de USR și Vergil Chițac. Prefectul Niculescu nu e vinovatul de serviciu în ecuația asta. Doar au cășunat pe el. Departe de ai lua apărarea“, a declarat Palaz.

El a adăugat că Stelian Ion nu poate să spună că vrea unirea dreptei, inclusiv cu PMP, dar fără Palaz. Liderul PMP îl mai întreabă pe Stelian Ion de ce nu a țipat și atunci când s-au construit Palatul de Justiție și Baroul Constanța, care sunt tot în zona Lupoaicei?

„Mie mi se pare doar demagogie din partea celor de la USR. Nu ai cum să unești dreapta pe astfel de abordări, pentru că se creează frustrări. Și, mai întreb ceva: de ce nu a țipat până acum Stelian Ion când s-au construit Palatul de Justiție și Baroul Constanța, pentru că sunt tot în zona Lupoaicei? Sau nu avea curaj pentru că într-una își desfășura activitate, iar alta era „casa lui“. Cele două construcții nu au fost tot pe vestigii? Nu spun asta pentru a ține apărarea celor care au distrus vestigiile, dar discutăm acum ca principiu. Să nu îmi spuneți mie că Palatul de Justiție și Baroul nu au subsol! Deci, unde erai Stelian Ion atunci? De ce nu ai țipat? Sau atunci aveai interes?“, a conchis Claudiu Palaz.

Comments

comments

Politica

OFICIAL! Horia Constantinescu CANDIDEAZĂ pentru Primăria Constanța

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Horia Constantinescu intră în competiția internă pentru funcția de primar al municipiului Constanța.

Anunțul a fost făcut, miercuri, 19 februarie a.c. chiar de către actualul șef al OPC Constanța, care a anunțat, printr-o informare de presă că urmează să se suspende din funcția deținută la Protecția Consumatorilor pe perioada campaniei electorale.

“Am purtat discuții cu mai multe formațiuni politice, deoarece cred cu convingere că acestui Consiliu îi trebuie și o echipă nouă de consilieri”, susține Horia Constantinescu.

Încă nu a anunțat dacă va candida independent ori se va alătura vreunei formațiuni politice, dar este ÎNCĂ membru al Partidului Social Democrat.

Despre acest ultim punct, respectiv cel al calității sale de membru al PSD, Horia Constantinescu a precizat următoarele:

“Da, am purtat discuția (cu cei din conducerea PSD Constanța ) și am anunțat că voi candida, indiferent de decizia organizației. Nu cred că trebuia să cer voie! Suntem maturi, unii chiar barbați, iar purtarea unui dialog ajută la o comunicare mai bună. Chiar dacă părăsești o încăpere nu trebuie să trântești ușa! Cel mai bun să câștige! Așa să ne ajute Dumnezeu!”

În cursa pentru fotoliul de primar al municipiului Constanța și-au mai anunțat intenția de a intra și actualul primar, Decebal Făgădău, senatorul Vergil Chițac, din partea Pro România va candida deputatul Mircea Dobre și și-a anunțat intenția și deputatul USR Stelian Ion.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Ion Ștefan, ministrul Dezvoltării, după avizul negativ primit: “Toți primarii care au băgat mâna în borcanul cu miere vor merge la DNA”

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Ion Ştefan a primit, marţi, aviz negativ pentru funcţia de ministru al Dezvoltării din partea comisiilor de specialitate din Parlament. S-au înregistrat 20 de voturi “pentru” respingere, opt “împotrivă” şi şase abţineri. La ieșire, el a răbufnit, spunând că toți primarii care au băgat mâna în „borcanul cu miere” vor merge la DNA.

„Sunt nemulţumiţi că le-am pus capacul la borcanul de miere. (…) Cu toţii vor merge la DNA. Cei care au băgat mâna în acest borcan de miere şi s-au murdărit nu au decât să meargă la DNA sau să dea cu subsemnatul. Nu este treaba mea ca ministru. Eu, ca ministru, am obligaţia să implementez contractele în bună regulă. Nu am venit în cadrul acestui minister să particip la o ciuguleală din aceste contracte. De-a lungul anilor așa s-a întâmplat. Degeaba zâmbiți, acesta este adevărul. România asta cunoaște despre ministerul ăsta. Că s-au întâmplat lucruri nefăcute de-a lungul anilor. Nu credeți? Vă spune raportul de control. Nu credeți? Vă spun cei de la audit”, a spus Ion Ștefan la ieșirea de la audieri.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Vouchere pentru copii, în loc de alocații. Ce stă la baza propunerii premierului Orban

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Executivul are în vedere ca alocațiile pentru copii să fie înlocuite cu vouchere, pentru a se asigura că banii primiți de la stat pentru minori vor fi cheltuiți exclusiv în interesul acestora.

Anunțul privind înlocuirea alocațiilor cu vouchere a fost făcut, luni, de către premierul interimar Ludovic Orban. Astfel, voucherele ar fi cea mai bună variantă pentru elevi, în loc de alocațiile lunare, întrucât banii ar fi cheltuiți doar în interesul copiilor, spune premierul demis prin moțiune de cenzură.

“Am dat un exemplu, în alte țări, pentru a stimula familiile cu mai mulți copii, există o reducere a impozitului, tot o formă de sprijin al familiei. Se pot găsi soluții prin care să ne asigurăm că banii vor fi cheltuiți numai în interesul copilului, de exemplu, voucherele. Deocamdată n-am luat nicio decizie. Vom lua o decizie în această privință”, a spus Ludovic Orban.

Așadar, voucherele ar fi varianta ideală găsită de Executiv pentru ca banii destinați minorilor din România să fie folosiți pentru și în interesul acestora.

IMPORTANT! Amintim că, la începutul acestui an, președintele Klaus Iohannis a semnat decretul de promulgare a legii ce prevedea dublarea alocațiilor pentru copiii din România. Cu toate acestea, pe 10 ianuarie, Ludovic Orban a declarat că Executivul va amâna termenul de intrare în vigoare a Legii privind dublarea alocațiilor. Atunci, premierul a spus atunci că amânarea va fi valabilă până când vor fi găsite resurse financiare. Cu toate acestea, Orban a precizat că, cel mai probabil, banii pentru dublarea alocațiilor vor fi alocați la rectificarea din iulie.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: