Connect with us

Politica

Claudiu Palaz (PMP) îl torpilează pe Stelian Ion (USR)!

Tatian Iorga

Publicat

la

Președintele PMP Constanța, Claudiu-Iorga Palaz, a declarat, astăzi, că o posibilă alianță electorală la alegerile locale între PNL și USR este utopică. Și asta din cauza, spune Palaz, deputatului USR Stelian Ion, care „care s-a cățărat pe subiectul scandalului construcției de la Lupoaică“. Liderul PMP Constanța spune că Stelian Ion nu poate să vină acum să ceară alianță cu PNL după ce le-a „torpilat“, incorect, mai subliniază Palaz, posibilul candidat la Primăria Constanța, prefectul George Niculescu.

„Nu cred într-o alianță de dreapta, și explic de ce. Nu cred în dorința USR de a face alianță de dreapta. Nu ai cum să îți dorești să faci o alianță, cum țipă cei de la USR, și în speță Stelian Ion, iar tu să torpilezi candidatul PNL inclus în sondaje. Și, aici, mă refer la prefectul George Niculescu, care din punctul meu de vedere nu are nici o vină în scandalul construcției de la Lupoaică. Nu poți să îl faci praf pe prefect pe ceva ce tu știi că nu are legătură cu scandalul de la Lupoaică. Cum să îl primească cei de la PNL la ușă pe Stelian Ion după ce acesta le-a terminat candidatul inclus în sondaje? Vi se pare moral să le torpilezi candidatul în halul ăsta și să vii și să spui: „eu sunt candidatul vostru“? Nu mi se pare moral ca Stelian Ion să vină cu această invenție, și să se urce pe acest subiect, torpilând posibilul candidat la Primărie. Eu cred că a fost o parșivenie politică. Asta pentru că, pe oricine întrebai de scandalul construcției de la Lupoaică, de vină era prefectul Niculescu. Ceea ce nu e adevărat. Nu prefectul a dat autorizația. Prefectul a picat în ecuația asta pentru că așa a fost dus de USR și Vergil Chițac. Prefectul Niculescu nu e vinovatul de serviciu în ecuația asta. Doar au cășunat pe el. Departe de ai lua apărarea“, a declarat Palaz.

El a adăugat că Stelian Ion nu poate să spună că vrea unirea dreptei, inclusiv cu PMP, dar fără Palaz. Liderul PMP îl mai întreabă pe Stelian Ion de ce nu a țipat și atunci când s-au construit Palatul de Justiție și Baroul Constanța, care sunt tot în zona Lupoaicei?

„Mie mi se pare doar demagogie din partea celor de la USR. Nu ai cum să unești dreapta pe astfel de abordări, pentru că se creează frustrări. Și, mai întreb ceva: de ce nu a țipat până acum Stelian Ion când s-au construit Palatul de Justiție și Baroul Constanța, pentru că sunt tot în zona Lupoaicei? Sau nu avea curaj pentru că într-una își desfășura activitate, iar alta era „casa lui“. Cele două construcții nu au fost tot pe vestigii? Nu spun asta pentru a ține apărarea celor care au distrus vestigiile, dar discutăm acum ca principiu. Să nu îmi spuneți mie că Palatul de Justiție și Baroul nu au subsol! Deci, unde erai Stelian Ion atunci? De ce nu ai țipat? Sau atunci aveai interes?“, a conchis Claudiu Palaz.

Comments

comments

Politica

Răzvan Filipescu (PRO România): „Avem localități cu 0% promovabilitate la evaluarea națională. Șeful CJC e preocupat de alte probleme“

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Candidatul PRO România la funcția de președinte al Consiliului Județean Constanța, Răzvan Filipescu, îl critică șeful CJC, Horia Țuțuianu, pentru faptul că se îngrijește mai degrabă de alte probleme în loc să se preocupe de rezultatele de la evaluarea națională. Filipescu spune că rezultatele de la evaluarea națională arată o mare problemă în ceea ce privește nivelul de dezvoltare și educație la nivelul județului.

„Este inadmisibil ca în 2020 să avem localități cu zero la sută promovabilitate, așa cum avem la Dumbrăveni, la Râmnicul de Jos (care aparține de comuna Cogealac), Făurei (Băneasa) și Dobromir, sau să avem o rată de promovabilitate extrem de mică, cum este la Alimanu – 8%, Seimeni – 14%, General Scărișoreanu – 11%, Pantelimon – 12% ori o promovabilitate cuprinsă între 20 și 25% cum este la Mircea Vodă, Lipnița, Deleni, Poarta Albă  sau Cerchezu. Asta denotă o lipsă de preocupare atât a primarilor, cât și a președintelui CJC, pentru că atunci când avem asemenea cazuri ar trebui ca ei să facă front comun și să vină cu soluții pentru dezvoltarea educației. Vorbim aici de un sistem de burse care se poate organiza, de un parteneriat între Consiliul Județean și primării organizarea de cursuri after-school la nivelul comunităților, de digitalizare. Sunt multe probleme pe care eu le-am discutat cu colegii mei din comunele respective și pe care le vom introduce în proiectele noastre politice și am garanția că se vor implementa.“, a spus Răzvan Filipescu.

Candidatul PRO România la șefia CJC a punctat că ar fi vrut să vadă de la actualul președinte al CJC o dezbatere publică pe acest subiect al educației, pentru că privește viitorul nostru, viitorul copiilor noștri.

„Vă dați seama că nivelul educației este strâns corelat cu nivelul de dezvoltare economică, pentru că nivelul de educație este însoțit, din păcate, și de o rată de abandon și de o lipsă de investiții din zona respectivă. Riscăm ca o mare parte din județul Constanța să devină dependentă de agricultură“, a punctat Răzvan Filipescu.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Laptop sau tabletă pentru fiecare elev și profesor. Iohannis a promulgat legea

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, astăzi, legea prin care Ministerul Educaţiei va asigura fiecărui elev sau cadru didactic un laptop sau o tabletă, conectate la Internet. Dispozitivele vor fi acordate la cerere. Actul normativ vizează completarea Legii educaţiei naţionale nr. 1/2011.

“Ministerul Educaţiei şi Cercetării asigură elevilor şi profesorilor infrastructura necesară constând în dispozitive şi acces la internet pentru accesarea Bibliotecii Şcolare Virtuale, Platformei şcolare de e-learning şi a altor platforme educaţionale agreate”, prevede legea, conform Agerpres.

De asemenea, legea prevede că Ministerul Educaţiei asigură la cerere fiecărui cadru didactic şi fiecărui cadru didactic şi fiecărui elev un laptop sau o tabletă, conectat la internet pentru a putea participa la cursurile organizate prin şcoala online (e-learning).

Sursa: România TV

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Dobre de la PRO România îl critică pe Făgădău pentru că a tăiat tichetele de vacanță angajaților din Primărie

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Candidatul PRO România la Primăria Constanța, deputatul Mircea-Titus Dobre, a criticat, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, o serie de decizii luate la ultima ședință a Consiliului Local Municipal. Dobre a spus că decizia de a tăia tichetele de vacanță pentru angajații administrației publice locale este o bătaie de joc la adresa acestora.

„După cum se știe, eu sunt inițiatorul Ordonanței de Urgență privind voucherele de vacanță, în momentul în care eram ministrul Turismului. Am considerat că acestere vouchere nu sunt doar pentru cei care trebuie să beneficieze de ele din punctul de vedere al banilor încasați, și aici mă refer la operatorii economici, ci și din punct de vedere social, pentru cei din sistemul public. Înainte de apariția acestor tichete de vacanță, noțiunea de vacanță nu prea mai exista în zona publică, pentru că cei mai mulți din sectorul public își petreceau concediul mai mult pe acasă. Ideea a fost ca cei care vor avea aceste vouchere de vacanță să plece de acasă, pentru că de fiecare dată îi chema șeful la muncă. O chestiune care nu era corectă. Eu nu am mai auzit ca o instituție publică din România să taie voucherele de vacanță, inclusiv la nivelul administrației publice locale. Și nu înțeleg de ce Primăria, prin primar, a decis acest lucru. Trebuie să vină cu mai multe explicații.“, a spus Dobre.

Deputatul a criticat și faptul că, în afară de voucherele de vacanță, s-a anulat și posibilitatea ca angajații Primăriei să-și mărească veniturile prin susținea examenului de grad.

„Am înțeles că s-a tăiat și partea de a se da examene pentru creșterea gradului. Asta înseamnă că sunt blocate salariile la nivelul municipalității, chiar tăiate ținând cont de faptul că se refuză să se mai acorde și acel spor. Parcă în ultimii trei ani știm că actualul primar se lăuda că are excedent bugetar?! Acum să înțelegem că este într-o gaură foarte mare și explicația a fost pentru că au fost cheltuielile privind acest COVID?“, a subliniat Dobre.

Sursa: facebook.com/ProRomaniaCta

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: