Connect with us

Politica

Claudiu Palaz (PMP) îl torpilează pe Stelian Ion (USR)!

Tatian Iorga

Publicat

la

Președintele PMP Constanța, Claudiu-Iorga Palaz, a declarat, astăzi, că o posibilă alianță electorală la alegerile locale între PNL și USR este utopică. Și asta din cauza, spune Palaz, deputatului USR Stelian Ion, care „care s-a cățărat pe subiectul scandalului construcției de la Lupoaică“. Liderul PMP Constanța spune că Stelian Ion nu poate să vină acum să ceară alianță cu PNL după ce le-a „torpilat“, incorect, mai subliniază Palaz, posibilul candidat la Primăria Constanța, prefectul George Niculescu.

„Nu cred într-o alianță de dreapta, și explic de ce. Nu cred în dorința USR de a face alianță de dreapta. Nu ai cum să îți dorești să faci o alianță, cum țipă cei de la USR, și în speță Stelian Ion, iar tu să torpilezi candidatul PNL inclus în sondaje. Și, aici, mă refer la prefectul George Niculescu, care din punctul meu de vedere nu are nici o vină în scandalul construcției de la Lupoaică. Nu poți să îl faci praf pe prefect pe ceva ce tu știi că nu are legătură cu scandalul de la Lupoaică. Cum să îl primească cei de la PNL la ușă pe Stelian Ion după ce acesta le-a terminat candidatul inclus în sondaje? Vi se pare moral să le torpilezi candidatul în halul ăsta și să vii și să spui: „eu sunt candidatul vostru“? Nu mi se pare moral ca Stelian Ion să vină cu această invenție, și să se urce pe acest subiect, torpilând posibilul candidat la Primărie. Eu cred că a fost o parșivenie politică. Asta pentru că, pe oricine întrebai de scandalul construcției de la Lupoaică, de vină era prefectul Niculescu. Ceea ce nu e adevărat. Nu prefectul a dat autorizația. Prefectul a picat în ecuația asta pentru că așa a fost dus de USR și Vergil Chițac. Prefectul Niculescu nu e vinovatul de serviciu în ecuația asta. Doar au cășunat pe el. Departe de ai lua apărarea“, a declarat Palaz.

El a adăugat că Stelian Ion nu poate să spună că vrea unirea dreptei, inclusiv cu PMP, dar fără Palaz. Liderul PMP îl mai întreabă pe Stelian Ion de ce nu a țipat și atunci când s-au construit Palatul de Justiție și Baroul Constanța, care sunt tot în zona Lupoaicei?

„Mie mi se pare doar demagogie din partea celor de la USR. Nu ai cum să unești dreapta pe astfel de abordări, pentru că se creează frustrări. Și, mai întreb ceva: de ce nu a țipat până acum Stelian Ion când s-au construit Palatul de Justiție și Baroul Constanța, pentru că sunt tot în zona Lupoaicei? Sau nu avea curaj pentru că într-una își desfășura activitate, iar alta era „casa lui“. Cele două construcții nu au fost tot pe vestigii? Nu spun asta pentru a ține apărarea celor care au distrus vestigiile, dar discutăm acum ca principiu. Să nu îmi spuneți mie că Palatul de Justiție și Baroul nu au subsol! Deci, unde erai Stelian Ion atunci? De ce nu ai țipat? Sau atunci aveai interes?“, a conchis Claudiu Palaz.

Comments

comments

Politica

Constanța. USR, acuză: „Noua procedură de înregistrare a deceselor, aberantă“

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

USR Constanța critică dur, într-o postare pe Facebook, decizia autorităților locale de a modifica procedura de înregistrare a deceselor. Cei de la USR spun că Serviciul Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanelor Constanța și Casa Județeană de Asigurări de Sănătate inventează o procedură aberantă privind înregistrarea în registrele de stare civilă a actelor de deces.

„Practic, în loc să se ocupe de actul medical în sine, prin această procedură, medicii ar trebui să preia mare parte din atribuțiile serviciilor de stare civilă și de curierat Mai mult decât atât, medicii și unitățile sanitare vor fi puse în situația de a păstra, în original, documentele ale persoanelor decedate, urmând a le transmite oficiilor de stare civilă în termen de 30 de zile de la încetarea stării de urgență. Nu există niciun temei legal care să impună medicilor această procedură ce depășește grosolan cadrul legal și deontologic de exercitare a profesiei medicale. Dimpotrivă, potrivit reglementărilor privind protecția datelor cu caracter personal, medicii de familie și cabinetele medicale individuale nu au dreptul să reƫină cartea de identitate sau alte documente ale a unei persoane, chiar şi ale uneia decedate, şi nici să le copieze sau să le transmită prin mijloace electronice nesecurizate. Întrucât legislația adoptată pentru perioada stării de urgență nu modifică dispozițiile privind actele de stare civilă, USR Constanța solicită SPCLEP și Casei de Județene de Sănătate Constanța să revină asupra instrucțiunilor transmise medicilor și unităților medicale, întrucât acestea nu au niciun fundament legal. Medicii trebuie sprijiniți în lupta lor împotriva coronavirus și nu trebuie împovărați cu atribuții birocratice, menite să acopere fuga de responsabilitate și ineficiența autorităților locale și a insituțiilor statului.“, notează cei de la USR Constanța.

Amintim că, Primăria Constanța a decis că rudele/aparținătorii defunctului nu trebuie să se mai prezinte la Serviciul Stare Civilă. Medicul sau persoana desemnată de la nivelul spitalului/unității medicale/serviciului de medicină legală/medicilor de familie este cel care va transmite prin intermediul serviciului de poștă electronică securizată compartimentului de stare civilă din cadrul primăriei următoarele documente: certificatul medical constatator al decesului, actul de identitate al defunctului, în lipsa actului de identitate se va transmite dovada eliberată de instituțiile competente

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Guvernul Orban a anunțat începerea lucrărilor de reabilitare a Cazinoului din Constanța

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Guvernul Ludovic Orban a anunțat că vor începe lucrările de consolidare, reabilitare și modernizare a Cazinoului din Constanța. Ministrul Dezvoltării, Ion Ștefan, l-a informat, astăzi, în ședința de guvern pe premierul Ludovic Orban că cel târziu la mijlocul lunii aprilie va da ordinul de începere a lucrărilor.

„Am obtinut autorizatia de construire vineri, azi s-a platit taxa la ISC de 0,01”, a declarat ministrul.

Orban a răspuns ca s-ar bucura să fie guvernul său cel care reușește să reabiliteze cazinoul din Constanta.

„Nu mai avem semne de întrebare, vom reconstrui Cazinoul Constanta”, i-a răspuns ministrul Dezvoltării. Sursa: stiripesurse.ro

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

OFICIAL! Guvernul a AMÂNAT alegerile locale

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Premierul Ludovic Orban a anunțat, urmă cu câteva minute, că alegerile locale au fost amânate, iar mandatul actualilor aleși locali a fost prelungit. Însă, alegerile vor fi efectuate nu mai târziu de 31 decembrie. Totodată, s-au simplificat și condițiile pentru cei care vor să candideze la alegerile locale.

”În această situație nu se pot desfășura campanii și alegerile trebuie să se desfășoare în condiții sigure. A fost inițiat un proiect de OUG de prelungire a actualelor mandate, dar nu mai târziu de 31 decembrie 2020. Va fi prezentată o singură listă de susținători și un număr minim de 25.000 de semnături, 500 din fiecare județe, 1.000 din municipiul București. Există posibilitatea ca în locul listelor să se depună o contribuție de 3% din valoarea maximă pentru funcția pentru care candidează sau 50 de salarii de bază“, a declarat vicepremierul Raluca Turcan. Sursa: stiripesurse.ro

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: