Connect with us

Politica

Claudiu Palaz, reconfirmat președintele PMP Constanța. Daniel Turcu este al doilea om din filiala constănțeană

Mihaela Tîrpan

Publicat

la

Partidul Mișcarea Populară, Organizația Constanța, prin președintele Claudiu-Iorga Palaz, a organizat duminică, 19 noiembrie, Conferința Filialei Județene Constanța, în cadrul căreia au fost organizate alegeri pentru Consiliul Executiv Județean. În urma votului, Claudiu Palaz a fost reales președintele PMP Constanța, 298 de voturi „pentru” și doar șapte anulate, iar lupta internă a fost dată pe funcția de prim-vicepreședinte.  Astfel, în urma voturilor valabil exprimate, Daniel Turcu a obținut 199 de voturi și constracandidatul său, Florin Goidea, a reușit să primească încrederea a doar 99 dintre colegi.

Încă din prima parte a evenimentului politic, respectiv la depunerea mandatului, Palaz și-a exprimat nemulțumirea de modul în care liberalii constănțeni aleg să colaboreze în instituțiile administrative, a explicat de ce a refuzat alianța cu PNL de anul trecut și nu a uitat să le promită colegilor de partid libertate în activitatea pe care o derulează în organizațiile locale.

„Cei de la PNL sunt niște băieți extraordinari, dar care nu se pot ține de cuvânt! Exact pentru această abordare pe care a făcut-o la un moment dat și Robert, mulți din presă și din PNL, la vremea respectivă, m-au criticat că de ce am acceptat să asigurăm un echilibru la nivel de județ, că asta facem în administrația județeană și de ce nu am mers cu PNL. Vă aduc aminte că fostul președinte, Gheorghe Dragomir, mi-a făcut invitație seara, la 21:00, să mă văd cu dumnealui. S-a trezit după ce și-a luat castane de la București. De ce nu a făcut o legătură pe dreapta cu PMP? Noi am mers pe drumul nostru, pentru a accepta această ofertă, de a avea și funcție administrativă, am avut acceptul organizației și politica se face pentru a valorifica niște voturi, altfel la ora aceasta toată munca noastră era în zadar, stăteam cu niște voturi într-o sacoșă și așteptam… Eu cred că mișcarea a fost foarte bună. Nu am acceptat funcția de viceprimar, poate că la municipiu am fi putut să negociem și mai sigur, ținând seama de faptul că aveam o poziție favorabilă politic, în CL. Am stabilit să acceptăm pe vot politic o funcție administrativă, pentru a sancționa derapajele administrației locale, lucru care se și întâmplă! Să nu uitați: la data în care m-am opus în mod vehement în privința unui contract cu Polaris sau acelui blat făcut în Consiliu, cei care ne-au tăvălit au fost PNL, apoi au intrat în panică și sunau la colegii mei, că ei au votat oportunitatea! Este exact ceea ce spunea Eugen: tot ceea ce vedeți este o mascaradă, PNL nu vrea să facă opoziție, ci doar un joc de imagine. Vreau să îl văd pe Ludovic Orban să iasă pe post, pentru că PMP nu are ghicitori ca să intuim ceea ce vrea să spună PNL, dar să spună clar: avem nevoie de PMP și, în primul rând, să muște din mâini, chiar dacă le stă în stomac, avem nevoie de Traian Băsescu! Este singurul lider care poate să unească dreapta! (…) Fără dumneavoastră, nu exist! Noi nu suntem ALDE, partid de lider și dacă dispare liderul, dispare partidul. Sper că am reușit să colaborăm destul de bine. M-ar onora votul dumneavoastră în ceea ce privește continuitatea PMP la Constanța. Nu am să vă dezamăgesc, am lăsat fiecare organizație să procedeze în așa fel cum le este bine pe plan local, să se ducă în fața locuitorilor din localități să spună că au făcut ceva pentru ei. O directivă clară, de sus până jos, într-o singură direcție, riscăm să stricăm anumite imagini sau jocuri pe plan politic, iar în 2020 să îmi spuneți: „Băi, nea Palaz, așa ne-ai zis să facem!” Așadar, vă dau, ca în 2020 să pot să vă cer! Am curajul să las libertate organizațiilor, pentru a decide ce este bine pentru dumnealor la nivel local, ca să obținem maximum de voturi și de randament în 2020! Pentru asta, am nevoie să validați lista propusă la conferința județeană și să mă delegați să vă conduc pentru următorul mandat!”, a spus Claudiu Palaz.

Evenimentul s-a desfășurat la Pavilionul Expozițional Constanța și au participat, printre alți invitați din conducerea centrală și colegii din filialele locale și preşedintele executiv al PMP, Eugen Tomac, dar și deputatul constănțean din partea PMP, Robert Turcescu.

Comments

comments

Politica

Fostul șef al ANAF Sebastian Bodu, numit în funcţia de consilier de stat la cabinetul viceprim-ministrului Kelemen Hunor

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Sebastian Bodu, fostul şef al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală între anii 2005 – 2007, a fost numit în funcţia de consilier de stat în cadrul aparatului propriu de lucru al viceprim-ministrului Kelemen Hunor, printr-o decizie a premierului Florin Cîţu. Decizia a fost publicată, luni, în Monitorul Oficial, notează Agerpres. Bodu a mai ocupat anul trecut funcţia de consilier de stat în cadrul Cancelariei prim-ministrului.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Ambasadorul SUA, Adrian Zuckerman, decorat de Klaus Iohannis cu Ordinul Național Steaua Românei

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Președintele Klaus Iohannis l-a decorat, în această seară, pe ambasadorul SUA la Bcucurești, Adrian Zuckerman, „pentru merite deosebite“. Adrian Zuckerman a primit Ordinul Național Steaua Românei în grad de Mare Cruce.

“Relația României cu SUA constituie unul dintre pilonii de bază. Îndeplinirea acestui deziderat s-a reflectat în activitatea dumneavoastră. Contribuția substanțială este evidențiată de procesele derulate în ultimul an. Toate aceste realizări sunt în conformitate cu ceea ce am agreat în timpul vizitei la Washington. Colaborarea a fost consolidată în domeniul apărării. Reiterez și cu acest prilej interesul crescut al țării noastre cu privire la creșterea militară în România. Totodată, în spiritul parteneriatului strtategic, statele noastre s-au sprijinit reciproc în ceea ce privește combaterea Covid. Dumneavoastră ați susținut toate aceste evoluții. 2020 a fost anul aniversării a 1400 de relații bilaterale.2021 este celebrării unui deceniu acordului privind amplasarea sistemului anti-rachetă. Ordinul național Steaua României în grad de mare cruce”, a spus Klaus Iohannis.

Amintim că oficialul american își încheie mandatul la numai un an și ceva de la învestire. După ce a anunțat că plecă, ambasadorul SUA a efectuat un tur de forță pe la mai multe ministere, iar printre cei vizitați au fost ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu și ministerul Justiției, Stelian Ion. Motivul vizitelor a fost că ambasadorul a dorit să-și ia rămas bun. Adrian Zuckerman a preluat îndatoririle de Ambasador al Statelor Unite în România în 14 decembrie 2019. Mandatul lui se încheie brusc imediat după evenimentele din SUA legate de insurecția fanilor lui Donald Trump asupra Capitoliului. Este destul de neobișnuită astfel de încheiere bruscă de mandat al unui ambasador al SUA, chiar și în condițiile în care la Casa Albă se va instala o nouă administrație. Adrian Zuckerman s-a remarcat în scurtul mandat de Ambasador al SUA în România prin declarațiile politice belicoase la adresa actorilor politici din România care au depășit cu mult rolul de ambasador.

Foto: presidency.ro

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Viorica Dăncilă a scris o carte. “Urmează momente interesante”, transmite fostul premier PSD

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Viorica Dăncilă a scris pe pagina sa de Facebook faptul că urmează să își lanseze o carte prin intermediul căreia dorește să răspundă tuturor celor curioși și interesați, prieteni și… neprieteni despre provocările funcției de premier, relația cu Liviu Dragnea și colaborarea cu cei care conduc acum Partidul Social Democrat.

Fostul premier precizează că volumul a fost scris în colaborare cu jurnalistul Marga Nițu.

“Pentru a răspunde curiozității prietenilor și neprietenilor, confirm faptul că foarte curând va avea loc lansarea unei cărți-interviu, pe care am realizat-o în colaborare cu jurnalista Marga Nițu.
Am vorbit despre multe dintre provocările perioadei în care am fost prim-ministru, inclusiv despre relația cu Liviu Dragnea, dar și despre campaniile electorale din 2019 și colaborarea cu cei care astăzi conduc PSD.
Am fost și rămân social-democrată și un om de echipă, iar acesta e motivul principal pentru care am amânat lansarea acestui volum pentru perioada post-electorală. Sunt lucruri care trebuie spuse, fiindcă PSD nu se poate reclădi decât pe adevăr și pe analiza obiectivă a problemelor trecutului.
Revin cu detalii, urmează momente interesante”, a scris Viorica Dăncilă pe Facebook.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: