Connect with us

Politica

Claudiu Palaz, reconfirmat președintele PMP Constanța. Daniel Turcu este al doilea om din filiala constănțeană

Mihaela Tîrpan

Publicat

la

Partidul Mișcarea Populară, Organizația Constanța, prin președintele Claudiu-Iorga Palaz, a organizat duminică, 19 noiembrie, Conferința Filialei Județene Constanța, în cadrul căreia au fost organizate alegeri pentru Consiliul Executiv Județean. În urma votului, Claudiu Palaz a fost reales președintele PMP Constanța, 298 de voturi „pentru” și doar șapte anulate, iar lupta internă a fost dată pe funcția de prim-vicepreședinte.  Astfel, în urma voturilor valabil exprimate, Daniel Turcu a obținut 199 de voturi și constracandidatul său, Florin Goidea, a reușit să primească încrederea a doar 99 dintre colegi.

Încă din prima parte a evenimentului politic, respectiv la depunerea mandatului, Palaz și-a exprimat nemulțumirea de modul în care liberalii constănțeni aleg să colaboreze în instituțiile administrative, a explicat de ce a refuzat alianța cu PNL de anul trecut și nu a uitat să le promită colegilor de partid libertate în activitatea pe care o derulează în organizațiile locale.

„Cei de la PNL sunt niște băieți extraordinari, dar care nu se pot ține de cuvânt! Exact pentru această abordare pe care a făcut-o la un moment dat și Robert, mulți din presă și din PNL, la vremea respectivă, m-au criticat că de ce am acceptat să asigurăm un echilibru la nivel de județ, că asta facem în administrația județeană și de ce nu am mers cu PNL. Vă aduc aminte că fostul președinte, Gheorghe Dragomir, mi-a făcut invitație seara, la 21:00, să mă văd cu dumnealui. S-a trezit după ce și-a luat castane de la București. De ce nu a făcut o legătură pe dreapta cu PMP? Noi am mers pe drumul nostru, pentru a accepta această ofertă, de a avea și funcție administrativă, am avut acceptul organizației și politica se face pentru a valorifica niște voturi, altfel la ora aceasta toată munca noastră era în zadar, stăteam cu niște voturi într-o sacoșă și așteptam… Eu cred că mișcarea a fost foarte bună. Nu am acceptat funcția de viceprimar, poate că la municipiu am fi putut să negociem și mai sigur, ținând seama de faptul că aveam o poziție favorabilă politic, în CL. Am stabilit să acceptăm pe vot politic o funcție administrativă, pentru a sancționa derapajele administrației locale, lucru care se și întâmplă! Să nu uitați: la data în care m-am opus în mod vehement în privința unui contract cu Polaris sau acelui blat făcut în Consiliu, cei care ne-au tăvălit au fost PNL, apoi au intrat în panică și sunau la colegii mei, că ei au votat oportunitatea! Este exact ceea ce spunea Eugen: tot ceea ce vedeți este o mascaradă, PNL nu vrea să facă opoziție, ci doar un joc de imagine. Vreau să îl văd pe Ludovic Orban să iasă pe post, pentru că PMP nu are ghicitori ca să intuim ceea ce vrea să spună PNL, dar să spună clar: avem nevoie de PMP și, în primul rând, să muște din mâini, chiar dacă le stă în stomac, avem nevoie de Traian Băsescu! Este singurul lider care poate să unească dreapta! (…) Fără dumneavoastră, nu exist! Noi nu suntem ALDE, partid de lider și dacă dispare liderul, dispare partidul. Sper că am reușit să colaborăm destul de bine. M-ar onora votul dumneavoastră în ceea ce privește continuitatea PMP la Constanța. Nu am să vă dezamăgesc, am lăsat fiecare organizație să procedeze în așa fel cum le este bine pe plan local, să se ducă în fața locuitorilor din localități să spună că au făcut ceva pentru ei. O directivă clară, de sus până jos, într-o singură direcție, riscăm să stricăm anumite imagini sau jocuri pe plan politic, iar în 2020 să îmi spuneți: „Băi, nea Palaz, așa ne-ai zis să facem!” Așadar, vă dau, ca în 2020 să pot să vă cer! Am curajul să las libertate organizațiilor, pentru a decide ce este bine pentru dumnealor la nivel local, ca să obținem maximum de voturi și de randament în 2020! Pentru asta, am nevoie să validați lista propusă la conferința județeană și să mă delegați să vă conduc pentru următorul mandat!”, a spus Claudiu Palaz.

Evenimentul s-a desfășurat la Pavilionul Expozițional Constanța și au participat, printre alți invitați din conducerea centrală și colegii din filialele locale și preşedintele executiv al PMP, Eugen Tomac, dar și deputatul constănțean din partea PMP, Robert Turcescu.

Comments

comments

Politica

PSD Constanța. Consultantul politic Cosmin Gușă, alături de Felix Stroe și Decebal Făgădău

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de azi, cu începere de la ora 12.00, pe terasa unui restaurant din Constanța, s-a desfășurat o conferință de presă susținută de reprezentanții PSD Felix Stroe, candidat la funcția de președinte al Consiliului Județean, Decebal Făgădău, candidat la funcția de primar al municipiului Constanța, precum și de Cosmin Gușă, consultant politic, în calitate de invitat și membru al PSD.

Conferința a fost deschisă de către Felix Stroe, care a precizat că mai sunt doar câteva zile de campanie electorală, după care duminică, 27 septembrie, ne vom prezenta la vot. I-a dat apoi cuvântul lui Cosmin Gușă, care a spus că scopul prezenței sale alături de cei doi candidați este acela de a-i susține.

”Scopul prezenţei mele astăzi, aici, este pentru a susţine candidaturile lui Felix Stroe la preşedinţia Consiliului Judeţean Constanţa şi a lui Decebal Făgădău la funcţia de primar al municipiului Constanţa. Nu am fost destul de activ în această campanie, nu pentru că nu am vrut, ci pentru că aşa s-au aranjat treburile. Am fost însă activ în judeţul Constanta, unde m-am ocupat de campania independentului Murad la primăria Mangalia, unde trebuie să ne concentrăm să facem transferul de voturi dintr-o parte în alta. PSD înseamnă mult, ar putea să însemne şi mai mult la Mangalia. Aceste două candidaturi, la Constanţa, sunt mult mai bune faţă de ceea ce oferă cei de la PNL.”, a precizat Cosmin Gușă.

În cuvântul său, Decebal Făgădău a scos în evidență faptul că alegătorii îi cunosc atât pe el, cât și pe Felix Stroe și că PSD Constanța vine cu o echipă cunoscută.

”Deja știți totul despre noi.”, a spus Decebal Făgădău.

El a declarat că, în calitate de primar, îi invită pe constănțeni să vină la vot. A spus că vor  fi asigurate atât mănuși de unică folosință, cât și dezinfectant, astfel încât totul să se desfășoare în cele mai bune condiții.

”Din punctul meu de vedere, constănțenii au deja opiniile formate, iar opțiunea lor este legată de candidatura mea. Va fi o alegere pro sau anti Făgădău, ceilalți candidați au scorul sub partide. Vreau să felicit cele trei doamne intrate în cursă și, totodată, vreau să le bat obrazul candidaților care au insultat orașul. Le transmit acelor candidați că hrănesc un câine cu ură și acel câine se va înfrupta din ei”, a declarat Decebal Făgădău.

Tot el a spus că este obișnuit să lucreze împreună cu Felix Stroe și a precizat că s-au ajutat reciproc pentru a obține credite importante, de la BERD și de la Banca Mondială.

”Nu am ascuns absolut nimic sub preș.”, a precizat Făgădău.

Felix Stroe a spus că nu va pleca la București, indiferent de ofertă, ci va munci pentru constănțeni.

El a ținut să spună că, în ultima perioadă, la nivelul RAJA SA Constanța au fost semnate încă 4 contracte foarte importante, însă a preferat să nu vorbească despre ele pentru a nu se considera că a folosit acest lucru în campania sa electorală. Dar se mândrește să vorbească despre RAJA, dat fiind faptul că aceasta oferă servicii de calitate.

De asemenea, a spus că nu și-a trimis emisari la nici un primar din județul Constanța, așa cum s-a vehiculat, pentru că are o relație foarte bună cu cei mai mulți dintre ei.

”Dacă aș vrea să vorbesc cu ei, aș face-o ”tete-a-tete”, a spus Stroe.

El a precizat că își dorește să devină președinte al Consiliului Județean deoarece are experiența necesară.

De asemenea, a declarat că la nivelul RAJA a semnat contracte în valoare de peste 740 de milioane de euro.

”Banul European are un cost – cofinanțare. Să nu ne facem că nu știm această treabă pentru că sistemul public de apă nu mai era. Nu se vede ca o șosea, ca o clădire, ca o școală… Nu se vede pentru că este sub pământ. Dar era un sistem vechi, de peste 70 de ani. Dacă nu exista RAJA Constanța, nu am fi putut să dăm apă.”, a spus Stroe.  ”Să vorbim ca specialiști, nu ca bunicuțe.”, a continuat Felix Stroe.

El a mai spus că echipa PSD Constanța va aduce în județ cel puțin două miliarde de euro. De asemenea, a ținut să sublinieze importanța mediului privat și că nu este cazul să spunem că statul are contracte cu nu știu ce investitor privat.

”Să nu ne fie rușine de capitalul privat. Capitalul privat este motorul capitalismului. Mă apucă durerea de inimă instantaneu când aud că cetățeanul X, care este întreprinzător privat, are relații cu statul. Păi cu cine să aibă statul relații, cu statul? Capitalul privat trebuie încurajat. O mare parte din banii europeni vor fi pentru întreprinzătorii privați. Județul Constanța are două resurse: turismul și agricultura.”, a mai spus Felix Stroe. 

Comandat de Partidul Social Democrat  filiala Constanta,

Executat de Asociația Puterea Civică – www.ordinea.ro 

CUI mandatar financiar coordonator 21200019

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Sondaj. USR-PLUS Agigea: „Cei mai mulți locuitori ai comunei doresc SCHIMBARE“

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Conducerea Alianței USR-PLUS Agigea a dat publicității un sondaj de opinie, din care reiese faptul că majoritatea locuitorilor din Lazu și Agigea își dorește o schimbare.

„În urmă cu opt săptămâni am realizat în toate zonele din Agigea și Lazu, un sondaj de opinie de tip “din ușa în ușa”. Sondajul a fost făcut la vremea respectivă în vederea realizării unei alianțe a partidelor de dreapta (USRPLUS, PNL și PMP) pentru Primăria Agigea. Întrucât negocierea a rămas la stadiul de discuție și din păcate nu s-a concretizat, nu am mai publicat sondajul la acel moment. Considerăm însă că este important să îl aducem la cunoștință locuitorilor din Agigea și Lazu, cu mențiunea că sondajul nu a fost realizat de către o firma specializată în statistică ci de către voluntari (nu au participat membri din niciun partid și nici locuitori din Agigea). Așa cum reiese din imagini, majoritatea locuitorilor comunei doresc SCHIMBARE, iar de departe cel mai bine clasat și cu cel mai mare potențial de creștere în răspunsurile celor chestionați este Gabriel Ciobanu, candidatul USR PLUS la Primăria Agigea. Pe 27 septembrie avem ocazia istorică de a trimite PSD acasă atât în Agigea, cât și în tot județul Constanța! Alături de noi este și Remus Negoi, candidatul alianței USRPLUS la președinția Consiliului Județean Constanța.“, se arată într-un mesaj al USR-PLUS.

  • Comandat de Uniunea Salvați România – Filiala Constanța
  • Executat de Asociația Puterea Civică – portal: ordinea.ro
  • Codul Mandatarului Financiar: 21200251

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Cum vrea Costel Dumitrașcu (PMP) să simplifice accesul cetățenilor la serviciile Primăriei Năvodari

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Costel Aurelian Dumitrașcu, în calitate de candidat din partea PMP la funcția de primar al orașului Năvodari, propune o serie de măsuri prin care intenționează să simplifice accesul cetățenilor la serviciile administrației locale. Mai simplu, mai eficient, mai sigur, Costel Dumitrașcu se gândește să nu îi mai pună pe locuitorii din Năvodari pe drumuri și să îi scutească de drumuri inutile. Soluția aleasă este la un click distanță și, printr-o platformă special creată, cetățenii din Năvodari pot sesiza orice problemă direct de pe telefonul mobil.

“Aș vrea să fac o simplă demonstrație despre cum voi lucra cu năvodărenii, în mod special cu cei care nu vor avea timp să vină personal la primărie. Aceștia îmi vor putea sesiza orice problemă direct de pe telefonul mobil. Așa cum funcționează această platformă demo, veți putea reclama orice neregulă în orasul nostru, iar fiecare sesizare va ajunge pe biroul meu”, explică Dumitrașcu.

Pentru a testa platforma demo puteți chiar acum sesiza o problemă reală accesând : https://strada.n20.ro/

– Comandat de Partidul Mișcarea Populară-Organizația Județeană Constanța
– Executat de Asociația Puterea Civică – portal: www.ordinea.ro
– CUI mandatar financiar coordonator: 21200020

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: