Politica

Claudiu Palaz, reconfirmat președintele PMP Constanța. Daniel Turcu este al doilea om din filiala constănțeană

nov. 19, 2017 Mihaela Tîrpan

Partidul Mișcarea Populară, Organizația Constanța, prin președintele Claudiu-Iorga Palaz, a organizat duminică, 19 noiembrie, Conferința Filialei Județene Constanța, în cadrul căreia au fost organizate alegeri pentru Consiliul Executiv Județean. În urma votului, Claudiu Palaz a fost reales președintele PMP Constanța, 298 de voturi „pentru” și doar șapte anulate, iar lupta internă a fost dată pe funcția de prim-vicepreședinte.  Astfel, în urma voturilor valabil exprimate, Daniel Turcu a obținut 199 de voturi și constracandidatul său, Florin Goidea, a reușit să primească încrederea a doar 99 dintre colegi.

Încă din prima parte a evenimentului politic, respectiv la depunerea mandatului, Palaz și-a exprimat nemulțumirea de modul în care liberalii constănțeni aleg să colaboreze în instituțiile administrative, a explicat de ce a refuzat alianța cu PNL de anul trecut și nu a uitat să le promită colegilor de partid libertate în activitatea pe care o derulează în organizațiile locale.

„Cei de la PNL sunt niște băieți extraordinari, dar care nu se pot ține de cuvânt! Exact pentru această abordare pe care a făcut-o la un moment dat și Robert, mulți din presă și din PNL, la vremea respectivă, m-au criticat că de ce am acceptat să asigurăm un echilibru la nivel de județ, că asta facem în administrația județeană și de ce nu am mers cu PNL. Vă aduc aminte că fostul președinte, Gheorghe Dragomir, mi-a făcut invitație seara, la 21:00, să mă văd cu dumnealui. S-a trezit după ce și-a luat castane de la București. De ce nu a făcut o legătură pe dreapta cu PMP? Noi am mers pe drumul nostru, pentru a accepta această ofertă, de a avea și funcție administrativă, am avut acceptul organizației și politica se face pentru a valorifica niște voturi, altfel la ora aceasta toată munca noastră era în zadar, stăteam cu niște voturi într-o sacoșă și așteptam… Eu cred că mișcarea a fost foarte bună. Nu am acceptat funcția de viceprimar, poate că la municipiu am fi putut să negociem și mai sigur, ținând seama de faptul că aveam o poziție favorabilă politic, în CL. Am stabilit să acceptăm pe vot politic o funcție administrativă, pentru a sancționa derapajele administrației locale, lucru care se și întâmplă! Să nu uitați: la data în care m-am opus în mod vehement în privința unui contract cu Polaris sau acelui blat făcut în Consiliu, cei care ne-au tăvălit au fost PNL, apoi au intrat în panică și sunau la colegii mei, că ei au votat oportunitatea! Este exact ceea ce spunea Eugen: tot ceea ce vedeți este o mascaradă, PNL nu vrea să facă opoziție, ci doar un joc de imagine. Vreau să îl văd pe Ludovic Orban să iasă pe post, pentru că PMP nu are ghicitori ca să intuim ceea ce vrea să spună PNL, dar să spună clar: avem nevoie de PMP și, în primul rând, să muște din mâini, chiar dacă le stă în stomac, avem nevoie de Traian Băsescu! Este singurul lider care poate să unească dreapta! (…) Fără dumneavoastră, nu exist! Noi nu suntem ALDE, partid de lider și dacă dispare liderul, dispare partidul. Sper că am reușit să colaborăm destul de bine. M-ar onora votul dumneavoastră în ceea ce privește continuitatea PMP la Constanța. Nu am să vă dezamăgesc, am lăsat fiecare organizație să procedeze în așa fel cum le este bine pe plan local, să se ducă în fața locuitorilor din localități să spună că au făcut ceva pentru ei. O directivă clară, de sus până jos, într-o singură direcție, riscăm să stricăm anumite imagini sau jocuri pe plan politic, iar în 2020 să îmi spuneți: „Băi, nea Palaz, așa ne-ai zis să facem!” Așadar, vă dau, ca în 2020 să pot să vă cer! Am curajul să las libertate organizațiilor, pentru a decide ce este bine pentru dumnealor la nivel local, ca să obținem maximum de voturi și de randament în 2020! Pentru asta, am nevoie să validați lista propusă la conferința județeană și să mă delegați să vă conduc pentru următorul mandat!”, a spus Claudiu Palaz.

Evenimentul s-a desfășurat la Pavilionul Expozițional Constanța și au participat, printre alți invitați din conducerea centrală și colegii din filialele locale și preşedintele executiv al PMP, Eugen Tomac, dar și deputatul constănțean din partea PMP, Robert Turcescu.

Comments

comments