Connect with us

Societate

Claudiu Palaz, vice CJ Constanța: Fac apel să nu blocheze niciun factor politic central Festivalul de Muzică Ușoară “Mamaia”

Mihaela Tîrpan

Publicat

la

Partidul Mișcarea Populară, prin președintele Claudiu-Iorga Palaz, în calitate de vicepreședinte al Consiliului Județean Constanța, a transmis ACORDUL cu privire la organizarea Festivalului Național de Muzică Ușoară/Pop Mamaia 2019, în perioada 05-08 septembrie 2019, în parteneriat cu  S.C. Electrecord Production S.R.L. și Ministerul Culturii și Identității Naționale.

Locația pentru organizarea acestui festival este situată în zona Pavilionului Expozițional Constanța din stațiunea Mamaia.

In perioada urmatoare partile se vor intalni pentru a stabili detalii tehnice.

“Așa cum am promis, m-am implicat în reluarea și relansarea evenimentului care a marcat cariera multor artiști sub denumirea de “Festivalul de la Mamaia”. Îmi doresc ca ediția 2019 a acestui festival să rupă blocajul  în care se află acest eveniment cultural de ani de zile. Prin adresa nr.588/02.05.2019, Ministerul Culturii și Identității Naționale și-a exprimat disponibilitatea de a acorda acestui eveniment patronajul. Acest fapt ne ajută în organizarea evenimentului dorit și cunoscut nu doar de constănțeni ci și de întreaga țara. Totodată, precizăm faptul că CJC a recuperat de la Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci, în urma demersurilor subsemnatului, certificatul de înregistrare a mărcii nr. 113293 – Festivalul Național de Muzică Ușoară Mamaia. Acești pași fiind realizați mai rămâne foarte puțin pentru a debloca birocrația și a realiza Festivalul de la Mamaia. Sunt sigur că ministrul culturii, Daniel Breaz, va urgenta semnarea protocolului de colaborare și sutinere în vederea organizării Festivalului de la Mamaia ediția 2019. Acordul de principiu este dat, mai rămâne doar să învingem, cum spuneam, BIROCRAȚIA. Fac apel pe această cale să nu se blocheze de niciun  factor politic central organizarea Festivalului Național de Muzică Ușoară Mamaia, ediția 2019, mai ales că această organizare nu implică financiar Consiliul Județean Constanța! Reînvierea acestui eveniment este un obiectiv pentru constănțeni și din acest motiv el trebuie sprijinit de toți factorii decizionali . Sunt sigur că toți vor avea <mintea limpede> și vor lua decizii pozitive,” susține Claudiu Palaz într-un comunicat de presă remis redacției de către Biroul de presă al Partidului Mișcarea Populară, vicele CJ Constanța fiind și liderul Organizației de la Constanța a formațiunii politice.

 

Comments

comments

Societate

Constanţa: Reputatul medic neurochirurg Ştefan Mindea va fi hirotonit preot

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Medicul neurochirurg Ştefan Mindea va fi hirotonit preot. Acest lucru se va întâmpla lunea viitoare, de la ora 8.30, când Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie va sfinţi paraclisul cu hramul “Sfânta Treime” al mănăstirii Văcăreștii Noi din comuna Lumina, judeţul Constanța, apoi va oficia Sfânta Liturghie.

În cadrul acestei slujbei, cunoscutul medic neurochirurg Arhidiaconul Ștefan Mindea va fi hirotonit preot.

Unul din neurochirurgii de top ai Universității Stanford, prof. dr Ştefan Mindea s-a întors în România în urmă cu câţiva ani şi a adus experiența acumulată în Statele Unite ale Americii.

Dr. Mindea a înfiinţat prima secţie de Neurochirugie Minim Invazivă la Universitatea Stanford, fiind cel mai tânăr şef de secţie din istoria Universității Stanford. Timp de cinci ani consecutivi dr. Ștefan Mindea a fost premiat în Top 5 “cel mai bun neurochirurg” al Universității Stanford.

Dr. Mindea are zeci de publicații și lucrări în jurnale internaționale de specialitate, colaborator în 5 cărți de neurochirurgie și peste 100 de prezentări în diverse congrese internaționale de Neurochirurgie.

Dr. Mindea a crescut, studiat şi profesat în Statele Unite ale Americii.  Într-un interviu acordat ziarului Forbes România, în anul 2014, el spunea că s-a întors în România pentru un schimb de experiență  și a observat că pacienții de aici nu beneficiază de tratamente neurochirurgicale minim-invazive.

“Astfel, m-am simțit dator să aduc și aici noi metode de intervenție și aparatura necesară pentru ca românii să se bucure de un tratament eficient, la fel ca cel oferit în spitalele din SUA.  Ca fondator al secției de operații minim-invazive la Stanford University, vă pot spune că aceste intervenții demonstrează o diferență fantastică pentru pacienți. Aceștia se recuperează mult mai repede și mai uşor, dat fiind faptul că inciziile sunt mici, păstrând astfel țesuturile și mușchiul intact în cursul operației. ”

Foto: Mariana Borloveanu

Comments

comments

Continuă să citești

Societate

(FOTO) Constanţa: Elevii militari au revenit la şcoală. Ce reguli stricte au respectat

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de ieri, elevii de anul al II-lea ai Şcolii Militare de Maiştri Militari a Forţelor Navale Constanţa au revenit în cazarmă, iar de astăzi au început cursurile.

La întoarcerea lor au fost respectate condiţii optime de siguranţă sanitară, precum şi toate regulilor de distanţare.

Elevii au fost programați să ajungă la ore diferite, pentru a se evita aglomerarea și pentru a nu crea perioade lungi de așteptare în zona de triaj epidemiologic. La intrarea pe poarta unității, fiecare elev a primit o mască de protecție nouă și i-au fost dezinfectate bagajele. Apoi, echipa sanitară a școlii, formată din medic și asistent, a preluat fiecare elev la punctul de triaj, i-a aplicat chestionarul privind simptomatologia COVID-19, i-a măsurat temperatura și i-a efectuat un consult sumar înainte de a-i da undă verde să-și continue drumul către zona de cazare.

Normele de siguranță sanitară nu s-au oprit  însă la poarta unității, ci au fost aplicate și în interiorul cazărmii și în sălile de curs, unde, peste tot, au fost luate măsurile recomandate de autorități pentru respectarea distanței sociale de cel puțin 1,5 metri.

De astăzi, 2 iunie, elevii au revenit în bănci, la cursuri și şi-au reluat activitățile obișnuite în interiorul unității.

Personalul medical al școlii se ocupă zilnic de măsurarea temperaturii elevilor și personalului militar și civil și de distribuirea măștilor de protecție și a mănușilor. De asemenea, în mai multe puncte din incinta unității sunt montate dispensere cu dezinfectant.

“Acționăm responsabil și același lucru vi-l recomandăm și vouă. În pofida măsurilor de relaxare, pericolul reprezentat de COVID-19 nu a trecut. Continuați să purtați măști de protecție în spațiile închise sau în cazul interacțiunilor apropiate, limitați numărul persoanelor cu care intrați în contact zi de zi și, poate cel mai important, spălați-vă pe mâini cât mai des posibil!”, a precizat Biroul de presă al Şcolii Militare de Maiştri.

Reamintim că şcoala are o durată de doi ani şi formează maiştri militari pe filiera directă din absolvenţi de liceu, băieţi şi fete. La sfârşitul perioadei de şcolarizare, absolvenţii sunt repartizaţi în unităţile Forţelor Navale.

Comments

comments

Continuă să citești

Societate

Când se redeschid sălile de fitness. Ce spune ministrul Sportului

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Ministrul Tineretului şi Sportului, Ionut Stroe, speră ca începând cu 15 iunie măsurile restrictive cauzate de epidemia de coronavirus să se relaxeze şi sălile de fitness să se deschidă publicului larg în condiţii speciale, respectând normele de igienă.

“Avem câteva norme referitor la antrenamentele în spaţiile închise. La fitness însă e specific, în sensul să sunt multe aparate, dezinfectarea lor trebuie făcută după fiecare utilizare, spaţiul e mult mai restrâns, există activităţi colective cum este acea gimnastică pe muzică, la fel există ‘cycling’ unde sunt foarte multe biciclete una lângă alta. Dar eu sunt optimist. Urmează să avem o nouă întâlnire la Ministerul Sănătăţii şi eu sper ca de la 15 iunie, în condiţiile în care vom avea o evoluţie bună, după anumite reguli, să avem posibilitatea să deschidem şi sălile de fitness, pentru că sunt esenţiale în ceea ce priveşte sportul în viaţa românilor. Adică în momentul de faţă sunt sute de mii de români care aşteaptă acest lucru. Şi eu merg la sală şi ştiu. Noi ne-am implicat în acest subiect şi am răspuns afirmativ solicitărilor venite din partea industriei de fitness, pentru că e o zonă economică. Deşi sălile de fitness nu ţin strict şi direct de noi (n.r. – de Ministerul Tineretului şi Sportului). Ele au o activitate cu un pronunţat caracter comercial. Evident că acolo se face sport, dar sălile de fitness au caracter comercial, plăteşti pentru a avea acces. În prezent pot face pregătire în sălile de fitness culturiştii sau sportivii profesionişti din zona de fitness. Eu nu am avut nicio problemă să le reprezint interesele în relaţia cu Ministerul Sănătăţii. O să vedem cum evoluează lucrurile”, a spus Stroe citat de jurnaliștii de la stiripesurse.ro.

Autorităţile române au relaxat începând cu 15 mai şi ulterior 1 iunie condiţiile privind antrenamentele şi pregătirea sportivilor legitimaţi, dar acestea nu se aplică şi practicanţilor sportului amator.

Începând cu data de 1 iunie se permite organizarea şi desfăşurarea în aer liber, în bazine acoperite sau nu, a activităţilor de pregătire fizică a sportivilor legitimaţi şi a competiţiilor sportive (cu excepţia sporturilor de contact), precum şi a antrenamentelor în săli, fără participarea spectatorilor, cu respectarea măsurilor de protecţie sanitară stabilite prin ordinul comun al ministrului Tineretului şi Sportului şi ministrului Sănătăţii, emis în temeiul art. 43 şi al art. 71 alin. (2) din Legea nr. 55/2020.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: