Connect with us

Politica

Coaliția PSD-ALDE pierde majoritatea în Camera Deputaților

Mihaela Tîrpan

Publicat

la

După ce patru deputați au plecat luni de la PSD la partidul lui Victor Ponta, PSD și ALDE au rămas fără majoritate în Camera Deputaților, lipsindu-le în acest moment două voturi pentru a nu depinde de alte partide. Împreună, PSD – 144 deputați după mișcarea anunțată luni – și ALDE – 19 deputați au acum 163 de deputați, în timp ce majoritatea de jumătate plus unu din Camera Deputaților, necesară pentru trecerea unor legi organice și pentru cvorum de vot final este de 165 de voturi.

Pe de altă parte, deseori, alături de PSD și ALDE au votat cei de la UDMR, precum și o parte dintre deputații minorităților naționale. De altfel, UDMR și coaliția PSD-ALDE au un protocol de colaborare parlamentară valabil până în 2020. De asemenea, potrivit unor informații HotNews.ro, PSD si-a asigurat o majoritate neoficială prin negocierea cu o serie de parlamentari PMP.

Cei care și-au anunțat luni plecarea la Pro România sunt Mihai Valentin Popa, Mihai Mohaci, Ion Spânu şi Ion Mocioalcă, acesta din urmă fiind lider al PSD Caraș-Severin, considerat până nu demult unul dintre “baronii” social-democrați.

La Senat, cei de la PSD și ALDE stau mai liniștiți. Au împreună 73 senatori, iar majoritatea este de 69.

Comments

comments

Politica

Lovitură pentru PNL. CCR a decis că există CONFLICT DE INTERESE privind desemnarea lui Orban ca premier

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Curtea Constituțională a României admis, astăzi, sesizarea PSD în privința conflictului între președintele Klaus Iohannis și Parlament privind desemnarea pentru a doua oară a lui Ludovic Orban în funcția de premier, arată stiripesurse.ro. Sesizarea a fost făcut de Marcel Ciolacu, președinte al Camerei Deputaților, și Titus Corlățean, președinte interimar al Senatului. Până la 14 februarie a fost termenul de exprimare a punctelor de vedere ale părțile implicate în conflictul dintre președintele Klaus Iohannis și Parlament pe desemnarea lui Ludovic Orban ca prim-ministru. În favoarea conflictului de interese au votat șapte judecători și doar doi s-au abținut.

 

Sursa:stiripesurse.ro

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Data Congresului PSD depide de situația generată de coronavirus. Ce spune Marcel Ciolacu

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat că PSD va avea Congres pe data de 29 februarie, asta în cazul în care nu se va agrava situația genetată de coronavirus.

”În principiu rămâne pe data de 29 februarie, în cazul în care situația privind coronavirusul nu se va agrava în România (…) Dacă situația va fi normală, atunci Congresul îl vom avea pe data de 29 februarie.”, a spus Marcel Ciolacu.

Liderul interimar al PSD Marcel Ciolacu a spus duminică seară că „este o chestiune de zile până la apariţia unui caz de infectare cu coronavirus în România, ţinând cont că a doua patrie a românilor a devenit Italia”, adăugând că nu ştie dacă în acest moment autorităţile din România sunt pregătite să facă faţă unei astfel de situaţii.

Întrebat dacă această criză dată de coronavirus resetează toată situaţia politică de până astăzi, Ciolacu a răspuns afirmativ.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Coaliție împotriva lui Cristian Radu, manifest pentru LIBERTATE. Alianța “Uniți pentru Mangalia” vrea să câștige Primăria cu Nicolae Moroianu

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Mangalia a pus, la finalul săptămânii trecute, punctul pe alegerile locale. Mai multe formațiuni politice au bătut palma și l-au desemnat candidat al unei alianțe politice pentru alegerile locale din acest an pe Nicolae Moroianu. Astfel, PSD, ALDE, PNȚCD și independentul Zanfir Iorguș au format Alianța “Uniți pentru Mangalia”, mișcare formată împotriva actualului primar Cristian Radu.

Candidatul alianței politice nou formate la nivelul municipiului Mangalia a susținut că încrederea care i-a fost acordată îl onorează, dar îl și responsabilizează, îl obligă să muncească. De asemenea, Nicolae Moroianu a susținut că mișcarea politică formată la Mangalia pentru alegerile locale din acest an se dorește a fi un manifest pentru libertate, pentru libertatea cetățenilor municipiului Mangalia.

„Este onorant, copleșitor să ți se acorde atâta încredere și voi face tot ce ține de mine să nu dezamăgesc sub nici o formă. Nu este doar onorant. Te obligă să muncești, să lupți, pentru Mangalia! Mă bucur să ne regăsim împreună la întâlnirea care pune bazele celei mai puternice mișcări locale din județul nostru, mișcarea Uniți pentru Mangalia. Este mai presus decât o întâlnire de partid, este o întâlnire între prieteni, care cu multă înțelepciune și-au dat mâinele pentru un scop pragmatic, care pune accentul pe dimensiunea umană. Vă asigur că mă pun la dispoziția dvs. cu toată buna mea credință. Această mișcare este un manifest pentru libertate, libertatea cetățenilor Mangaliei”, a afirmat Nicolae Moroianu în cadrul conferinței de lansare a candidaturii pentru fotoliul de primar al municipiului Mangalia.

Declarația completă o puteți urmări aici:

sursa video: editiadesud.ro

La rândul său, Zanfir Iorguș, fost primar al municipiului Mangalia, a afirmat că nu și-a mai dorit să se implice, însă “ferocitatea și dușmănia” cu care Cristian Radu, primarul în funcție al municipiului din sudul litoralului, continuă “procesul de colonizare a Mangalia”, l-au determinat să nu rămână doar simplu spectator al localelor din acest an.

„Nu mai doream să mă implic în campanie și în politică, pentru că am spus că e timpul să las locul unora mai tineri care să facă cinste orașului nostru. Iată că nu am putut să nu intervin când am văzut ferocitatea și dușmănia cu care Radu Cristian și echipa lui de slugarnici continuă procesul de colonizare a Mangaliei. Ca independent, din 2016, am spus că nu pot să stau pasiv. Am decis să vin și să pun umărul la construcția acestei echipe de oameni tineri ca să mai putem salva ceva, cât nu e prea târziu. Echipa aceasta de navetiști, de la Constanța și de la București, a acaparat tot orașul. Au trecut opt ani în care nu s-a făcut nimic în Mangalia, s-a creat o atmosferă de dușmănie, de totalitarism și de dictatură. Vin acum ca independent, fără sa vreau nicio funcție publică, pentru că am înțeles gravitatea momentului. Ne trebuie un primar cu frică de Dumnezeu, care să înțeleagă și pe cel amărât și pe cel bogat, un om cum este Nicu Moroianu. Voi susține această echipă, dar condiționat. Vreau ca toate forțele politice de la Constanța să înțeleagă că ne dorim autonomie și respect pentru municipiul Mangalia”, a spus Zanfir Iorguș.

La rândul său, Felix Stroe a spus că acest acord este al forțelor politice majoritare din Mangalia, motiv pentru care se bucură să vadă că există o unitate între cetățenii orașului.

„Cetățenii Mangaliei merită mai mult decât au primit în ultimii ani. Mă bucur să simt că, astăzi, cetățenii Mangaliei sunt uniți. Acest acord se va transforma într-o alianță electorală și sunt forțele politice majoritare din Mangalia, sunt ONG-uri, este alături de noi un vector important de imagine – Zanfir Iorguș. Uniți Pentru Mangalia – nu avem cum să ratăm acest moment atât de apropiat! Desigur, este un acord la care pot adera și alte forțe politice, ONG-uri, persoane fizice.”, a fost mesajul lui Felix Stroe. 

 

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: