Connect with us

Stiri

Cocaina, bat-o vina! Două tone au fost descoperite în portul Constanța

Maria Ionescu

Publicat

la

Știu că foarte multă lume vorbește despre cocaină, consumatori, dealeri și traficanți de droguri. Dar prea puțină lume știe că este, de fapt, un drog obținut din frunzele plantei coca, originară din America de Sud. Cu multă vreme în urmă, localnicii foloseau coca în scopuri medicale, pentru a combate foamea, oboseala și a spori rezistența. Spaniolii au fost aceia care au adus coca in Europa, iar aceasta a început să fie folosită, la început, ocazional, iar mai târziu din ce în ce mai des. După ce Freud a realizat experimente cu cocaină, ingredientul activ din planta coca, doctorii au început să o prescrie ca antidot pentru dependența de morfină.  De-a lungul timpului, a devenit un drog foarte scump, cu o mare căutare la publicul consumator. Un gram de cocaină se vinde cu circa 100 euro, iar un kg costă între 40.000 și 60.000 de euro. Așa că vă puteți imagina cam despre ce captură record vorbim dacă ne referim la ceea ce s-a întâmplat astăzi în portul Constanța. Potrivit unor surse care au dorit să-și păstreze anonimatul, într-un container care venea din America de Sud au fost descoperite circa două tone de cocaină. Cercetările sunt derulate de către procurori ai DIICOT și de specialiști ai Biroului de Combatere a Criminalității Organizate. Ancheta este una complexă și necesită un volum foarte mare de muncă, astfel că la ora actuală nu vă putem oferi mai multe informații. Știm de unde veneau, însă pentru moment nu cunoaștem destinația mărfii. Vom reveni însă cu amănunte pe măsura derulării cercetărilor.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Stiri

Fără apă potabilă în localitățile Limanu, 2 Mai și Vama Veche

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Pentru executarea unor lucrări de reabilitare și modernizare la nivelul Gospodăriei de apă Limanu, RAJA S.A. va întrerupe furnizarea apei potabile în noaptea de joi spre vineri, 17 spre 18 septembrie 2020, în intervalul orar 22,00 – 04,00.

În acest timp, vor fi afectați de lipsa apei consumatorii din localitățile Limanu, 2 Mai și Vama Veche.

”Ne cerem scuze pentru neplăcerile create abonaților, pe care îi asigurăm că echipele de intervenție vor face tot posibilul pentru finalizarea lucrărilor și reluarea furnizării apei potabile în cel mai scurt timp. Totodată, rugăm toți consumatorii afectați de aceste intervenții să își asigure rezerva minimă de apă, pentru consum și uz casnic, în perioada în care va fi sistată alimentarea cu apă.”, precizează Biroul de presă.

Foto: Ilustrativ

 

 

Comments

comments

Continuă să citești

Stiri

Mâine se oprește apa în orașul Murfatlar

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Pentru executarea lucrărilor de înlocuire a unei vane, cu diametrul de 400 mm, la nivelul conductei de alimentare cu apă, de pe strada General Vasile Milea din orașul Murfatlar, RAJA S.A. este nevoită să întrerupă furnizarea apei potabile, marți – 15 septembrie 2020, în intervalul orar 09,00 – 16,00.

În acest timp, vor fi afectați de lipsa apei toți onsumatorii din localitatea Murfatlar.

”Ne cerem scuze pentru neplăcerile create abonaților, pe care îi asigurăm că echipele de intervenție vor face tot posibilul pentru finalizarea lucrărilor și reluarea furnizării apei potabile în cel mai scurt timp. Totodată, rugăm toți consumatorii afectați de această lucrare să își asigure rezerva minimă de apă, pentru consum și uz casnic, în perioada în care va fi sistată alimentarea cu apă.”, precizează Biroul de presă.

Comments

comments

Continuă să citești

Stiri

Consumatorii din Agigea și Lazu, fără apă potabilă

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Ca urmare a unei avarii survenite astăzi, 7 septembrie 2020, pe conducta de alimentare cu apă, cu diametrul de 500 mm din localitatea Agigea (zona Dedeman), județul Constanța, RAJA S.A. a fost nevoită să întrerupă furnizarea apei potabile, în intervalul orar 13.30 – 18.30.

Sunt afectați de lipsa apei consumatorii din localitățile Agigea și Lazu.

”Ne cerem scuze pentru neplăcerile create utilizatorilor din zonă, pe care îi asigurăm că echipele de intervenție vor face tot posibilul pentru finalizarea lucrărilor și reluarea furnizării apei potabile în cel mai scurt timp.”, precizează Biroul de presă.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: